Cara Menghilangkan Discover dalam Snapchat

9

Tiada siapa yang menyukai umpan klik dan iklan di Snapchat dan anda boleh banyak merentasinya dalam bahagian Discover pada apl. Walaupun kemas kini bahagian Discover kembali ke 2015, ia masih boleh menjengkelkan. Kandungan mungkin tidak berkaitan dengan anda dan iklan boleh mendesak.

Malangnya, anda tidak boleh mengalih keluar bahagian Discover. Tetapi kami telah menemui jalan untuk mengatasinya supaya ia tidak mengganggu anda.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan cara untuk membuang bahagian Discover supaya anda boleh meningkatkan pengalaman Snapchat anda.

Menghilangkan Discover

Pendekatan yang kami cadangkan tidak melumpuhkan bahagian secara keseluruhannya. Tidak ada cara untuk melakukannya. Walau bagaimanapun, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk menapis kandungan yang tidak berkaitan dan tidak sesuai. Pendekatan kami akan menjadikan kandungan yang anda temui dalam bahagian Discover anda lebih berguna.

 1. Mulakan dengan menyembunyikan saluran yang anda tidak mahu lihat. Hanya ketik dan tahan video daripada saluran yang anda tidak suka dalam bahagian Discover anda. Pilih “Sembunyikan” daripada menu pop timbul.
  Nota: Sebaik sahaja anda menyembunyikan saluran, saluran itu dipaparkan sebagai disekat pada saluran temuan anda. Ini mencetuskan algoritma untuk mempelajari pilihan anda. Ia tidak akan mencadangkan kandungan yang serupa pada masa hadapan.
 2. Laporkan kandungan yang anda tidak mahu lihat. Anda boleh mengetik tiga titik di penjuru kanan sebelah atas semasa memainkan video. Anda akan mempunyai pilihan untuk “Laporkan Snap”, jadi pilih sebabnya, dan kemudian “Serah.” Sesetengah kandungan mungkin tidak sesuai, dan ini adalah penyelesaian yang mudah.
 3. Nyahlanggan saluran. Ini adalah cara paling mudah dan paling mudah untuk menyingkirkan kandungan yang tidak diperlukan. Ia akan mengalih keluar jenis video yang anda tidak mahu lihat tanpa menyekat penerbit.

Fikirkan keseluruhan proses ini sebagai mendorong algoritma, Walaupun bahagian Discover itu sendiri tidak boleh dipadamkan sepenuhnya, anda boleh sebaliknya memperibadikan cara kandungan kelihatan kepada anda dengan memilih perkara yang anda lakukan dan tidak mahu lihat. Tetapi masih terdapat cara lain untuk mempengaruhi bahagian Discover.

Cara Menghilangkan Iklan dalam Bahagian Discover

Mungkin bukan kandungan penerbit lain yang mengganggu anda semasa menatal Snapchat, tetapi iklan yang mendesak dan invasif yang muncul dari semasa ke semasa. Walaupun tiada cara untuk menyingkirkan iklan ini sepenuhnya, terdapat cara untuk memperibadikan iklan tersebut supaya ia sejajar dengan keperluan anda. Siapa tahu, anda mungkin akan menemui beberapa tawaran manis untuk item yang anda cari untuk masa yang lama.

Untuk menukar pilihan iklan anda pada Snapchat, ikut langkah berikut:

 1. Akses profil Snapchat anda dengan mengklik pada ikon profil anda.
 2. Ketik pada pilihan “Tetapan” yang terletak di sudut kanan atas.
 3. Tatal ke bawah sehingga anda mencapai bahagian “Kawalan Privasi”.
 4. Ketik pada pilihan “Iklan”.
 5. Sesuaikan tetapan iklan anda dengan menghidupkan atau mematikan pilihan yang berbeza dalam menu “Keutamaan Iklan”. Untuk memperhalusi lebih lanjut kandungan iklan yang anda terima, pergi ke bahagian “Gaya Hidup & Minat”.

Sesuaikan iklan yang anda terima dengan memilih atau menyahpilih kategori yang berbeza.

Kini iklan yang anda lihat sekurang-kurangnya akan relevan. Tetapi masih terdapat cara lain untuk menyelesaikan isu bahagian Discover anda.

Menggunakan Versi Lama Snapchat

Perlu diingat bahawa menggunakan kaedah ini boleh menyebabkan anda terlepas ciri Snapchat baharu. Bahagian Discover bukan satu-satunya perkara yang berubah. Daripada menggunakan versi yang lebih baharu, anda boleh memilih untuk menggunakan versi Snapchat yang lebih lama.

 1. Cari versi lama apl Snapchat. Sila gunakan sumber yang selamat dan boleh dipercayai sahaja. Fail APK boleh menjadi spam dan berniat jahat. Baca sebarang ulasan sebelum memuat turun dan memasang apa-apa.
 2. Nyahpasang versi semasa Snapchat anda.
 3. Pasang versi lama yang anda muat turun sebelum log masuk.

Juga, pertimbangkan bahawa Snapchat mula memaparkan bahagian Discover pada tahun 2015. Jadi, melainkan anda menemui versi yang lebih lama daripada itu, kemungkinan besar anda akan berakhir dengan bahagian Discover menunggu anda selepas membuka aplikasi semula. Kaedah ini adalah sesuatu yang boleh anda lakukan sebagai pilihan terakhir.

Soalan Lazim

Untuk apa bahagian Discover pada Snapchat?

Secara keseluruhannya, bahagian Snapchat Discover ialah sumber yang hebat untuk kekal bermaklumat, menemui kandungan baharu dan berinteraksi dengan orang lain. Dengan menggunakan bahagian Discover untuk manfaat anda, anda boleh meningkatkan pengalaman Snapchat anda dan memanfaatkan aplikasi sepenuhnya.

Bolehkah saya meninggalkan cadangan untuk Snapchat?

Ya, anda boleh memberitahu Snapchat jika anda mempunyai maklum balas. Cuma navigasi ke tetapan di mana anda mempunyai pilihan “Saya Ada Cadangan”. Anda kemudiannya boleh menerangkan maklum balas anda sebelum mengetik “Serah.”

Adakah Snapchat akan menyingkirkan bahagian Discover?

Setakat ini, tidak ada tanda bahawa Snapchat akan menyingkirkan bahagian Discover. Ia telah wujud untuk masa yang agak lama dan membolehkan pengguna menemui kandungan, hiburan dan maklumat baharu.

Adakah bahagian Discover pada Snapchat percuma?

Ya, bahagian Discover di Snapchat adalah percuma untuk digunakan dan anda tidak memerlukan bayaran atau langganan untuk menggunakannya.

Bolehkah saya menyekat atau melaporkan iklan pada Snapchat seperti kandungan penerbit?

Ya, anda boleh menyekat atau melaporkan iklan di Snapchat jika anda mendapati ia tidak sesuai, mengelirukan atau menyinggung perasaan. Untuk melakukan ini, hanya leret ke atas pada iklan dan ketik butang “Laporkan” atau “Sekat”.

Bahagian Discover Infamous

Boleh dikatakan bahawa bahagian Discover ada di sini untuk kekal. Itu berita baik untuk sesetengah orang, dan berita buruk untuk orang lain. Tetapi ia cukup banyak disepadukan ke dalam sistem Snapchat. Tidak ada cara untuk menghilangkannya. Tetapi anda masih boleh menggunakannya dengan memberi isyarat kepada algoritma untuk menunjukkan kepada anda kandungan dan iklan berkaitan yang anda perlukan. Peraturan am yang baik ialah menolak kandungan dan iklan yang anda suka sambil mengecualikan perkara yang anda tidak suka.

Apakah pendapat anda tentang bahagian Discover di Snapchat? Adakah kandungannya menjengkelkan atau adakah iklan tersebut mengganggu anda? Adakah terdapat perkara tertentu yang anda rasa berguna padanya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.