Cara Mengosongkan Teruskan Menonton dalam HBO Max

12

HBO Max meletakkan item yang anda tonton baru-baru ini dalam kategori Teruskan Menonton dan membolehkan anda menyambung dari tempat anda berhenti apabila anda sudah bersedia.

Walau bagaimanapun, kadangkala anda tidak berhasrat untuk terus menonton filem atau rancangan tertentu. Daripada melihat tajuk itu setiap kali anda log masuk, kami akan menunjukkan kepada anda cara terpantas untuk membuangnya secara kekal.

Cara Mengalih Keluar Daripada Teruskan Menonton pada PC Windows, Mac atau Chromebook Anda

Cara paling mudah untuk memilih kandungan pada HBO Max ialah melalui pelayar web pada komputer anda. Komputer Windows dan Mac menyokongnya, dan perkhidmatan ini berfungsi dengan mana-mana pelayar utama.

Jika begini cara anda menonton HBO Max, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengurus bahagian Teruskan Menonton. Inilah yang anda lakukan:

 1. Log masuk ke akaun HBO Max anda.
 2. Di penjuru kanan sebelah atas skrin, klik pada ikon akaun.
 3. Apabila menu muncul, pastikan anda memilih “Barang Saya.”
 4. Klik Teruskan Menonton.
 5. Menu lain akan muncul. Klik pada butang “Edit” di bahagian atas sebelah kanan.
 6. Anda akan melihat senarai lengkap tajuk yang anda mula tonton. Setiap satu akan mempunyai butang “Alih Keluar” pada lakaran kecil. Klik pada tajuk yang ingin anda alih keluar. Ulang seberapa banyak yang perlu.
 7. Jika anda ingin memadamkan keseluruhan senarai Teruskan Menonton, pilih “Kosongkan semua” di bahagian atas skrin.
 8. Klik pada “Selesai” apabila anda selesai mengalih keluar item daripada senarai.

Itu sahaja yang ada. Ini adalah proses mudah yang membolehkan anda mengalihkan bahagian Teruskan Menonton anda.

Cara Mengalih Keluar Daripada Teruskan Menonton pada Peranti iOS atau Android

Proses mengalih keluar tajuk daripada bahagian Teruskan Menonton pada mudah alih adalah hampir sama dengan langkah pada penyemak imbas web. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit perbezaan, dan kami akan membincangkannya dengan melalui langkah-langkah secara terperinci.

 1. Lancarkan apl HBO Max anda pada peranti mudah alih anda.
 2. Klik pada ikon profil anda di sudut kanan bawah skrin anda.
 3. Apabila menu dipaparkan, pilih pilihan “Teruskan Menonton”.
 4. Ketik Edit di penjuru kanan sebelah atas senarai Teruskan Menonton.
 5. Anda akan melihat senarai semua filem dan rancangan yang anda telah mula menonton dan ikon “X” kecil di sebelahnya.
 6. Untuk mengalih keluar perkara yang anda tidak merancang untuk menonton, ketik “X” dan kemudian ketik “Selesai”.

Anda juga akan mempunyai pilihan “Kosongkan semua” jika anda memutuskan untuk mula baru. Selain itu, adalah penting untuk diingat bahawa langkah di atas digunakan pada apl mudah alih HBO Max untuk kedua-duanya Android dan iOS peranti.

Bagaimana untuk Mencipta Senarai Saya di HBO Max?

Ciri Teruskan Menonton amat membantu melainkan ia penuh dengan rancangan dan filem yang tidak akan anda habiskan. Walau bagaimanapun, satu lagi pilihan HBO Max berguna untuk pengguna. Seperti yang anda tahu, terdapat begitu banyak perkara yang menyeronokkan untuk ditonton dan hanya masa terhad dalam sehari.

Apabila anda menyemak imbas pustaka HBO Max dan menemui sesuatu yang menarik, simpannya ke Senarai Saya dan tontonnya mengikut keselesaan anda. Proses menambah tajuk baharu pada bahagian Senarai Saya adalah mudah. Begini cara ia berfungsi:

 1. Log masuk ke akaun HBO Max anda.
 2. Semak imbas tajuk dan pilih tajuk yang ingin anda tambahkan pada senarai.
 3. Pilih butang “+ Tambahkan ke Senarai Saya”.

Anda boleh mengulangi proses seberapa banyak yang anda mahu. Langkah ini digunakan pada apl mudah alih dan versi web HBO Max.

Apabila menggunakan HBO Max pada komputer anda, anda juga boleh menuding pada tajuk dan hanya tekan butang “Tambah”, dan ia akan terus pergi ke bahagian ”Senarai Saya”.

Sekarang anda mungkin tertanya-tanya di mana anda boleh mengakses pilihan ”Senarai Saya”. Apa yang anda perlu lakukan ialah klik pada nama akaun anda di penjuru kanan sebelah atas skrin dan pilih “Senarai Saya.” Ia betul-betul di atas bahagian “Teruskan Menonton”.

Soalan Lazim Tambahan

HBO Max ialah perkhidmatan penstriman hebat yang menawarkan banyak filem baharu dan rancangan asli. Jika anda belum mempelajari semua yang anda ingin ketahui, teruskan membaca untuk mendapatkan jawapan kepada lebih banyak soalan anda.

Di Mana Anda Boleh Menonton HBO Max?

HBO Max terus mengembangkan jejaknya ke benua baharu. Anda boleh melihat senarai dikemas kini di sini.

Pada masa ini, HBO Max tersedia di AS, Wilayah AS dan beberapa negara di Amerika Selatan dan Eropah.

Walau bagaimanapun, dengan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai, anda boleh mengakses program HBO Max di mana-mana sahaja di dunia. VPN yang boleh dipercayai memerlukan kos tambahan.

Adakah HBO Max Menawarkan Percubaan Percuma?

Langkah yang agak tidak dijangka daripada HBO adalah untuk tidak menawarkan percubaan percuma untuk platform penstriman baharu mereka. Apabila Disney+ dan Apple TV+ keluar, mereka menawarkan insentif yang hebat untuk pelanggan baharu.

Walaupun mustahil untuk menyatakan sebab HBO memilih untuk tidak menawarkan percubaan percuma, kami mungkin menganggap mereka menganggap HBO tidak memerlukan pengenalan, kerana ia terkenal dengan kandungannya yang berkualiti. Langganan bulanan untuk HBO Max ialah $14.99.

Adakah HBO Max menyimpan sejarah tontonan saya?

Tidak. Tetapi anda mungkin melihat beberapa tajuk yang anda telah selesai menonton dalam bahagian Teruskan Menonton.

HBO Max – Teruskan Menonton Yang Anda Suka Sahaja

Sesetengah platform penstriman mempunyai antara muka yang terlalu kompleks yang menghilangkan pengalaman tontonan keseluruhan. Itu tidak berlaku dengan HBO Max, yang memastikan perkara mudah dan cepat dicari.

Bahagian Teruskan Menonton sangat mudah diakses dan mudah diurus. Anda boleh berbuat demikian dengan beberapa klik apabila anda ingin mengalih keluar tajuk.

Anda juga boleh membuat senarai pantau anda dan mengembangkannya seberapa banyak yang anda mahu. Artikel ini telah menjawab beberapa soalan lain tentang HBO Max, memandangkan ia adalah perkhidmatan yang agak baharu dan kami masih mempelajarinya.

Apakah rancangan TV atau filem kegemaran anda di HBO Max? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.