Cara Menjemput Seseorang ke Pelayan dalam Discord

7

Jemputan segera ialah cara terbaik untuk memberi rakan anda akses kepada pelayan Discord anda selagi mereka mempunyai pautan yang tersedia. Jemputan segera bukan sahaja memudahkan untuk menjemput rakan anda, tetapi juga membolehkan anda menetapkan parameter berbeza untuk mengawal siapa yang boleh mengakses pelayan anda dan bila dan berapa lama mereka boleh mengaksesnya. Dalam panduan ini, kami akan membincangkan cara membuat dan menyesuaikan jemputan segera di Discord.

Cara Menjemput Seseorang ke Pelayan Discord

Tidak kira apa peranti yang anda gunakan, menjemput seseorang ke pelayan Discord anda adalah proses yang lebih kurang sama.

Walaupun begitu, kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya pada PC, Mac dan peranti mudah alih.

Arahan Desktop (PC/Mac)

Untuk menjemput seseorang ke pelayan Discord peribadi, anda perlu mempunyai kebenaran jemputan segera. Jika anda memiliki pelayan, maka anda memilikinya secara lalai. Bagi yang lain, anda memerlukan pemilik pelayan untuk memberikan mereka kepada peranan anda dalam pelayan.

Dengan kebenaran yang sepatutnya:

 1. Pelancaran Perselisihan sama ada daripada penyemak imbas anda atau apl desktop.

 2. Klik kanan pelayan pada panel sebelah kiri.
 3. Klik kanan pada saluran, dan menu pop timbul akan muncul. Pilih Jemput Orang daripada menu ini dan tetingkap akan muncul dengan pautan jemputan. Anda juga boleh mengklik pada ikon Jemput Orang di sebelah kanan nama saluran.
 4. Klik Edit Jemputan di bawah pautan jemputan. Di sini, anda boleh memilih daripada pilihan berikut:
  • Tamat Tempoh Selepas: Pilih bila anda mahu pautan jemputan tamat tempoh.

  • Bilangan Penggunaan Maks: Hadkan bilangan orang yang anda mahu boleh menggunakan pautan.

  • Berikan Keahlian Sementara: Berikan keahlian sementara kepada pengguna. Sebaik sahaja mereka meninggalkan pelayan, mereka tidak boleh menyertai semula tanpa jemputan lain.

 5. Setelah anda selesai dengan tetapan, klik Jana Pautan Baharu.
 6. Klik Salin untuk menyimpan pautan jemputan ke papan keratan anda.

Itu sahaja yang ada. Hanya hantar pautan ini kepada sesiapa sahaja yang anda mahu jemput, dan sebaik sahaja mereka mengklik pada pautan, mereka boleh serta-merta menyertai pelayan Discord anda.

Arahan Mudah Alih

Menjemput seseorang ke pelayan Discord pada peranti mudah alih adalah hampir sama seperti melakukannya pada desktop. Cuma ikut langkah ini untuk bermula:

 1. Lancarkan apl Discord pada peranti iOS atau Android anda dan log masuk ke akaun anda.

 2. Di bahagian atas sebelah kiri skrin, ketik tiga garisan mendatar yang disusun secara menegak. Ini akan membuka senarai pelayan anda di sebelah kiri skrin.
 3. Ketik pada ikon pelayan, dan senarai semua teks dan saluran suara pelayan itu akan muncul.
 4. Ketik ikon Jemput Ahli betul-betul di bawah nama pelayan.
 5. Ketik nama orang yang ingin anda jemput.
 6. Atau salin pautan untuk diberikan mengikut keperluan anda.

Sebaik sahaja anda menyalin pautan ke papan keratan anda, anda boleh menghantarnya kepada sesiapa sahaja yang anda ingin jemput ke pelayan Discord anda.

Soalan Lazim

Berikut ialah jawapan kepada lebih banyak soalan yang mungkin anda ada tentang pautan jemputan Discord.

Bolehkah saya menjemput seseorang terus ke saluran?

Sudah tentu! Jika anda ingin menjemput pengguna Discord lain ke saluran yang anda boleh. Satu-satunya perbezaan antara menjemput seseorang ke saluran ialah anda perlu mengklik kanan pada saluran tersebut. Kemudian, pilih Jemput Orang.

Adakah saya memerlukan kebenaran untuk menjemput orang lain ke pelayan Discord?

Anda tidak memerlukan kebenaran khas untuk menjemput seseorang ke pelayan Public Discord. Walau bagaimanapun, jika pelayan adalah peribadi atau terhad, anda tidak akan melihat pautan Jemput Orang.

Saya menerima jemputan tetapi tidak dapat menyertai pelayan. Apa yang sedang berlaku?

Jika anda menerima jemputan tetapi mendapat ralat yang menyatakan anda tidak boleh menyertai, ini sama ada kerana pautan jemputan telah tamat tempoh atau anda ahli kepada terlalu banyak pelayan.

Discord menambah had 100 pelayan yang boleh disertai oleh individu. Jika anda telah mencapai had itu, tinggalkan pelayan dan cuba terima jemputan.

Jika pautan telah tamat tempoh, minta pautan baharu. Kemudian, cuba sertai lagi.

Adakah saya perlu menghantar jemputan ke pelayan Discord?

Mana-mana rakan anda boleh menyertai pelayan Discord awam tanpa jemputan. Tetapi, pengguna lain perlu dijemput ke pelayan peribadi. Walau bagaimanapun, menghantar jemputan memudahkan rakan anda mencari pelayan awam yang anda mahu mereka sertai. Berbanding dengan mencari direktori pelayan awam, pautan jemputan menjadikan perkara lebih pantas dan lebih mudah.

Fikiran Akhir

Discord ialah platform yang hebat untuk berkomunikasi dengan rakan anda melalui sembang suara dan teks, walaupun antara mukanya memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri.

Dengan mengikuti langkah yang disenaraikan di atas, anda boleh menjemput sesiapa sahaja ke pelayan anda dengan cepat dan mudah di Discord. Untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman Discord anda, lihat beberapa karya hebat kami yang lain, seperti Cara Memadam Semua Mesej dalam Discord.