Cara Menjual Bitcoin daripada Trust Wallet

9

Menguruskan Bitcoin anda melalui Trust Wallet ialah proses yang selamat dan terjamin yang dilakukan oleh berjuta-juta pengguna crypto setiap hari. Dengan Trust Wallet, pengguna menghantar, menerima dan menyimpan Bitcoin bersama-sama dengan banyak mata wang kripto lain, malah NFT. Walau bagaimanapun, menjual Bitcoin anda buat kali pertama mungkin kelihatan seperti proses yang ganjil memandangkan semua pilihan yang ada.

Malangnya, menjual Bitcoin anda tidak selalunya semudah mencari butang jual dan mengeluarkan wang. Kebanyakan mata wang kripto perlu ditukar dahulu dan kemudian ditunaikan. Nasib baik, Bitcoin adalah salah satu mata wang kripto yang paling diterima secara meluas di dunia, menjadikannya salah satu yang paling mudah untuk dijual.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menjual Bitcoin anda menggunakan Trust Wallet.

Sebelum Anda Mula Menjual

Adalah penting untuk memahami bahawa anda tidak boleh menjual terus daripada apl Trust Wallet. Anda mesti menghantar Bitcoin anda daripada apl kepada pertukaran mata wang kripto terlebih dahulu. Mencipta akaun di pertukaran mata wang kripto adalah percuma dan merupakan langkah pertama dalam menunaikan Bitcoin anda daripada Trust Wallet.

Pertukaran Kripto

Perkara pertama yang anda perlu sediakan ialah akaun di bursa mata wang kripto. Satu yang kami cadangkan ialah Binance. Ini adalah pertukaran terkenal yang menyokong lebih 60 mata wang fiat. Binance juga menyokong kad debit, kad kredit, pindahan bank dan baki tunai.

Satu lagi pertukaran yang baik untuk dipertimbangkan ialah Pangkalan Syiling, yang menawarkan seberapa banyak ciri dan boleh menjual Bitcoin anda. Walau bagaimanapun, kami akan menggunakan Binance untuk tujuan artikel ini supaya anda boleh membaca tutorial penuh tentang menghantar dan menjual Bitcoin anda.

Untuk memulakan proses menjual Bitcoin anda, anda perlu menyalin alamat crypto anda di Binance. Untuk berbuat demikian, ikuti langkah berikut:

 1. Log masuk ke akaun Binance anda. Anda akan diubah hala secara automatik ke Papan Pemuka.
 2. Klik pada “Dompet.”
 3. Ketik “Fiat and Spot” pada bar navigasi atas.
 4. Anda harus melihat senarai mata wang kripto yang tersedia untuk ditunaikan. Cari Bitcoin dan klik pada “Deposit.”
 5. Navigasi pada Rangkaian.
 6. Pilih Rangkaian yang anda gunakan.
 7. Cari alamat Binance dan klik copy.
 8. Anda boleh menampal alamat ini ke tempat yang selamat untuk kegunaan kemudian.

Memandangkan anda telah mendapat alamat Binance untuk Bitcoin anda, anda boleh menyelesaikan penghantaran Bitcoin anda daripada Trust Wallet ke bursa.

Cara Menjual Bitcoin Melalui Trust Wallet pada PC

Memandangkan Trust Wallet secara teknikalnya ialah apl mudah alih sahaja, anda perlu menyediakan Android Emulator pada PC anda untuk menjual Bitcoin daripada Trust Wallet. Emulator yang boleh dipercayai yang boleh anda gunakan ialah Emulator Android Bluestacks. Berikut ialah cara untuk memuat turun Trust Wallet dalam emulator:

 1. Klik dua kali pada apl Gedung Play.
 2. Cari Trust Wallet.
 3. Pasang apl.

Memandangkan anda telah memasang emulator dan apl, anda boleh selesai menjual Bitcoin anda.

 1. Buka Trust Wallet dan sama ada buat dompet baharu atau log masuk ke dompet yang telah anda sediakan.
 2. Pergi ke halaman “Dompet”.
 3. Klik pada Bitcoin untuk membuka dompet Bitcoin.
 4. Ketik pada “Hantar.”
 5. Salin alamat Binance yang anda temui dalam bahagian “Crypto Exchange” artikel ini. Tampalkan alamat ini dalam medan “Alamat Penerima”.
 6. Masukkan jumlah Bitcoin yang anda ingin hantar.
 7. Ketik pada “Teruskan.” Sahkan pengeluaran. Sebaik sahaja anda mengesahkan, proses itu mungkin mengambil masa 30-60 minit untuk diselesaikan.

Sebaik sahaja anda telah menghantar Bitcoin anda daripada Trust Wallet kepada Binance, anda masih perlu melengkapkan penjualan Bitcoin untuk mata wang fiat. Untuk membaca tutorial tentang cara melengkapkan penjualan Bitcoin di Binance, tatal ke bawah ke bahagian “Lengkapkan Jualan” artikel ini.

Cara Menjual Bitcoin Melalui Trust Wallet pada iPhone

Trust Wallet akan membolehkan anda mengurus Bitcoin anda dengan cekap pada iPhone anda, termasuk menghantar mata wang kripto ke bursa untuk dijual. Untuk menghantar Bitcoin anda daripada Trust Wallet anda ke Binance pertukaran, lakukan perkara berikut:

 1. Buka apl Trust Wallet dan ketik pada “Dompet.”
 2. Klik pada “Hantar.”
 3. Salin alamat Binance daripada bahagian “Crypto Exchange” artikel ini. Tampalkan alamat itu ke dalam medan “Alamat Penerima”.
 4. Masukkan jumlah Bitcoin yang anda ingin jual.
 5. Tekan “Selesai.” Anda akan dibawa ke skrin yang meminta anda mengesahkan pemindahan. Tekan “Sahkan.”

Sebaik sahaja anda menekan untuk mengesahkan, Bitcoin akan dipindahkan daripada Trust Wallet ke Binance, dan anda akan dapat menyelesaikan jualan. Sila ambil perhatian bahawa ia mungkin mengambil masa sehingga 60 minit untuk pengeluaran muncul dalam Binance.

Tatal ke bawah ke bahagian “Lengkapkan Jualan” artikel ini untuk mengetahui cara melengkapkan penjualan Bitcoin anda daripada Trust Wallet.

Cara Menjual Bitcoin Melalui Trust Wallet pada Peranti Android

Trust Wallet pada Android ialah dompet cryptocurrency yang hebat untuk mengurus Bitcoin anda. Setelah akaun anda disediakan pada Binance, anda kini boleh menghantar Bitcoin yang anda ada dalam Trust Wallet ke bursa untuk dijual. Berikut ialah cara menghantar Bitcoin anda dari peranti Android anda ke Binance:

 1. Dalam apl Trust Wallet anda, ketik pada “Dompet”.
 2. Cari butang “Hantar” dan tekan padanya.
 3. Salin alamat Binance yang anda temui dalam bahagian “Crypto Exchange” artikel ini. Tampalkan alamat ke dalam medan “Alamat Penerima”.
 4. Masukkan jumlah Bitcoin yang anda ingin jual dalam medan “Jumlah”.
 5. Ketik “Teruskan.” Tekan “Sahkan” pada skrin sahkan pemindahan.

Sebaik sahaja anda mengesahkan pengeluaran itu, ia mungkin mengambil masa sehingga 60 minit untuk Bitcoin muncul dalam Binance. Navigasi ke bahagian “Lengkapkan Jualan” artikel ini untuk memuktamadkan penjualan Bitcoin Wallet Trust anda.

Lengkapkan Jualan

Sekarang setelah anda memindahkan Bitcoin anda daripada akaun Trust Wallet anda kepada Binance, apa yang perlu dilakukan ialah menjualnya untuk mata wang Fiat pilihan anda. Untuk menjual Bitcoin anda, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke Binance dan buka papan pemuka anda.
 2. Pergi ke menu “Beli Kripto”.
 3. Ketik medan “Jual”.
 4. Masukkan jumlah yang anda ingin jual.
 5. Pilih “Bitcoin” dalam pilihan di bawah. Ketik pada “Seterusnya,” dan pada halaman pengesahan, klik “Sahkan.”

Anda kini telah menjual Bitcoin daripada Trust Wallet anda.

Anda boleh mengeluarkan baki mata wang fiat anda daripada dompet Binance, dan wang tunai adalah milik anda. Binance akan membolehkan anda mengeluarkan mata wang fiat anda ke kad debit atau akaun bank. Pengeluaran ke akaun bank anda boleh mengambil masa sekitar 30-60 minit.

Ia juga penting untuk ambil perhatian bahawa anda akan dikenakan yuran pengeluaran setiap kali anda mengeluarkan wang tunai dari bursa. Jika anda ingin mengelakkan bayaran sama sekali, anda boleh menggunakan Peer-to-Peer. Di sinilah anda menukar kripto anda dengan pengguna lain untuk mata wang fiat.

Pengeluaran Tunai – Bitcoin & Trust Wallet

Trust Wallet ialah dompet digital cryptocurrency yang memudahkan untuk mengurus semua Bitcoin anda. Mengeluarkan mata wang kripto anda ke bursa crypto adalah satu-satunya cara untuk menjual Bitcoin anda untuk wang tunai fiat. Trust Wallet menjadikan ini proses yang selamat dan terjamin yang boleh anda selesaikan apabila perlu.

Adakah anda baru-baru ini menghantar Bitcoin daripada Trust Wallet ke bursa crypto? Adakah anda menggunakan mana-mana kaedah yang dipaparkan dalam artikel ini? Beritahu kami tentang pengalaman anda di bahagian komen di bawah.