Cara Menukar Bass pada Airpods

8

Salah satu perkara terbaik tentang AirPods ialah anda boleh menyesuaikan pengalaman anda sendiri. Anda boleh mendengar muzik pada bila-bila masa anda mahu sambil bebas melakukan tugasan lain, tetapi bukan itu sahaja. Anda juga boleh menyesuaikan bunyi, bes, akustik, dsb.

Pengguna baharu kadangkala tidak tahu cara menukar tetapan, atau mereka tidak menyedari keupayaan penuh Airpods mereka. Ramai orang ingin menukar bass, tetapi mereka tidak pasti bagaimana untuk melakukannya. Sama ada anda ingin menambah atau mengurangkan bass, panduan kami boleh membantu anda.

Bolehkah Anda Mengawal Bass pada Airpods?

Airpods Apple menghasilkan kualiti audio yang sangat baik dan bass yang cukup baik. Walau bagaimanapun, Apple tidak memberi kami pilihan untuk mengawal bass secara khusus. Nasib baik, terdapat perkara yang boleh anda kawal untuk meningkatkan kualiti bes dan bunyi muzik anda.

Artikel ini akan membawa anda melalui semua yang anda perlu tahu tentang menjadikan muzik anda lebih baik dengan Airpods Apple.

Cara Meningkatkan Bass pada Airpods

Walaupun Apple tidak memberi kami pilihan untuk melaraskan bass pada Airpods kami, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menjadikan kualiti bunyi lebih baik. Berikut adalah beberapa perkara untuk dicuba.

Hidupkan Bass Booster

Salah satu perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menghidupkan penggalak bass jika anda belum melakukannya. Jika anda menstrimkan Apple Music, anda boleh mendayakan Bass Booster untuk pengalaman mendengar yang lebih mesra.

Berikut ialah cara untuk mendayakan Bass Booster untuk Apple Music:

  1. Buka Tetapan pada iPhone anda dan ketik Muzik.
  2. Ketik pada EQ.
  3. Ketik pada Bass Booster supaya tanda semak biru muncul di sebelahnya.

Bass Booster Apple akan meningkatkan pengalaman mendengar anda dengan ketara. Kebanyakan pengguna yang telah mencuba ini mendapati ciri ini mencukupi dan tidak perlu melakukan apa-apa lagi.

tukar bass pada airpods

Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa ini hanya akan meningkatkan bass apabila anda mendengar muzik yang anda muat turun dalam apl Muzik. Malangnya, pilihan ini tidak akan membantu apabila anda menggunakan YouTube, Muzik Google Play atau mana-mana tapak web lain.

Tingkatkan Bass pada Apl Penstriman Muzik Anda

Dengan mengandaikan anda menggunakan platform lain seperti Spotify atau Pandora, anda boleh mengubah tetapan kualiti audio untuk bunyi yang lebih mantap. Memandangkan kami tidak boleh melaraskan bes pada Airpods, kami boleh mengubah suai tetapan dalam apl penstriman untuk mendapatkan bes yang lebih baik.

Jika anda menggunakan Spotify, ikut langkah ini:

  1. Buka Spotify dan ketik cog Tetapan di penjuru kanan sebelah atas.
  2. Tatal melalui menu dan pilih Kualiti Audio.
  3. Teruskan menatal dan togol pilihan di sebelah Normalize Audio dimatikan.
  4. Tatal lagi dan matikan pilihan di sebelah Auto Laras Audio.

Sekarang, anda mungkin perlu bermain-main dengan beberapa tetapan audio ini untuk melihat mana yang paling sesuai untuk anda, tetapi Spotify memberi anda banyak pilihan untuk mengawal kualiti bunyi dan, oleh itu, bass.

Jika anda menggunakan Pandora, anda harus tahu bahawa tiada penyamaan atau kawalan bass, tetapi itu tidak bermakna anda tidak boleh mengubah suai beberapa tetapan untuk meningkatkan bass. Berikut ialah perkara yang boleh anda lakukan:

  1. Buka Pandora dan ketik Profil di sudut kanan bawah.
  2. Seterusnya, ketik Lanjutan dalam menu.
  3. Togol suis di sebelah Audio berkualiti tinggi supaya bertukar menjadi biru.

Pandora mempunyai pilihan untuk membantu menjimatkan hayat bateri dan data selular. Apabila fungsi Audio Berkualiti Tinggi didayakan, apl itu mengutamakan ciri muzik seperti bes untuk mendengar dengan lebih baik.

cara menukar bass pada airpods

Cuba Petua Earbud Silikon

Mungkin AirPod anda tidak sesuai dengan telinga anda. Sesetengah orang mendapati bahawa mereka boleh meningkatkan bass dengan ketara dengan menolak AirPods lebih dalam sedikit ke dalam telinga mereka. Itu boleh membuat perbezaan yang besar. Sudah tentu, jika anda menggunakan AirPods anda di khalayak ramai, anda tidak boleh melakukannya sepanjang masa. Terdapat cara lain untuk memasang AirPod dekat dengan telinga anda.

Anda boleh mendapatkan petua fon telinga silikon Amazon. Mereka sangat murah, tetapi mereka boleh menjadi pengubah permainan. Pada mulanya, ia mungkin pelik untuk memakainya, tetapi anda tidak lama lagi akan terbiasa dengannya. Mereka boleh meningkatkan pengalaman muzik anda secara keseluruhan sehingga anda harap anda dapat menemuinya lebih awal.

Ramai orang yang mempunyai masalah dengan bass mendapati ini adalah penyelesaian yang paling berkesan. Mungkin AirPods tidak sesuai dengan telinga anda dengan sempurna, tetapi jangan risau, kerana jawapannya hanya dengan satu klik sahaja. Petua fon telinga silikon sangat selesa, dan anda akan lupa bahawa anda memakainya.

Petua fon telinga silikon ialah penyelesaian yang sangat baik untuk mereka yang bergelut dengan mengekalkan AirPod mereka. Sesetengah orang mengatakan bahawa AirPod mereka terus rosak, tidak kira apa yang mereka lakukan. Punca yang paling mungkin adalah bentuk telinga mereka yang khusus, tetapi kini terdapat penyelesaian untuk itu.

Soalan Lazim

Airpods bukanlah fon telinga wayarles termurah di pasaran hari ini, jadi anda mungkin mempunyai harapan yang tinggi. Kami telah menyertakan bahagian ini untuk membantu anda mengetahui lebih lanjut tentang Airpods anda.

Airpods yang manakah mempunyai bass terbaik?

Menurut kebanyakan penggemar Airpod, Airpod Pro mempunyai bass terbaik. Walaupun ini mungkin disebabkan oleh reka bentuk, anda boleh mencuba set penutup silikon yang murah untuk generasi lain jika anda masih belum mahu menaik taraf tunas anda.

Bolehkah saya melaraskan bass pada peranti Android?

Jika anda lebih suka menggunakan Airpods anda dengan peranti Android dan bukannya peranti Apple, anda boleh mengikuti langkah di atas untuk melaraskan tetapan apl penstriman anda. Meningkatkan kualiti audio pada Spotify atau Pandora adalah serupa di semua platform.

Isu Kecil atau Sesuatu yang Lain

Kebanyakan pengguna mendapati bahawa kaedah yang dinyatakan di atas sudah cukup untuk meningkatkan pengalaman mereka. Bass mungkin tidak sempurna, tetapi ia tidak buruk sama sekali.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar meminati muzik dan bass adalah penting untuk anda, anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan beberapa fon telinga lain. Jangan ragu untuk berkongsi ciri nombor satu yang anda cari dalam fon telinga. Kami ingin mendengar pendapat anda di bahagian komen.