Cara Menukar Jantina Anda dalam SnapChat

29

Snapchat telah membawa dunia pemesejan segera oleh ribut dengan kandungan yang hilang menjadikannya cara hubungan unik yang selamat. Sebaik sahaja anda menyediakan akaun, anda tidak boleh menukar maklumat asas, termasuk jantina, secara langsung.

Walau bagaimanapun, anda boleh mengatasi kekangan ini dengan mengubah suai jantina avatar Snapchat anda dan anda perlu menggunakan aplikasi Bitmoji.

Artikel ini akan membimbing anda melalui proses menukar jantina Snapchat anda untuk memastikan pengalaman yang lancar dan diperibadikan semasa berinteraksi dengan rakan dan pengikut.

Cara Menukar Jantina pada Snapchat – Dengan Bitmoji

Aplikasi Bitmoji, tersedia untuk kedua-dua peranti Android dan iOS, ialah apl sidekick yang menarik yang mengubah persona dalam talian anda menjadi versi kartun yang menawan anda. Sesuai untuk menyemarakkan kehadiran media sosial anda, Bitmoji menawarkan pelbagai avatar tersuai dan kandungan ekspresif untuk meningkatkan perbualan digital anda. Walaupun apl itu sendiri adalah percuma, pembelian dalam apl diperlukan untuk penyesuaian avatar yang lebih besar.

Selami dunia Bitmoji, di mana anda boleh mencipta avatar untuk mewakili personaliti unik dan pilihan jantina anda, menyepadukan dengan lancar dengan Snapchat. Mudah sahaja untuk bermula—hanya pergi ke gedung aplikasi peranti anda dan muat turun apl Bitmoji.

Selepas pemasangan, anda mempunyai dua pilihan: sama ada melancarkan aplikasi Bitmoji itu sendiri atau melalui aplikasi Snapchat untuk mengubah suai dan menyesuaikan avatar anda. Mana-mana pilihan akan membolehkan anda menyesuaikan avatar anda dan juga menukar jantinanya, mengubah semula perwakilan anda pada Snapchat.

Apabila anda menggunakan aplikasi Bitmoji, prosesnya mudah:

 1. Buka apl Bitmoji pada peranti anda.
 2. Cari dan ketik ikon gear di penjuru kanan sebelah atas halaman utama apl untuk memasuki menu tetapan.
 3. Dalam menu tetapan, pilih pilihan “Data Saya”.
 4. Dalam submenu “Data Saya”, ketik pilihan “Tetapkan Semula Avatar”. Ambil perhatian bahawa ini akan memadamkan semua penyesuaian semasa.
 5. Gesaan akan muncul meminta pengesahan untuk menetapkan semula avatar. Ketik “Okay” untuk meneruskan.
 6. Selepas mengesahkan tetapan semula, anda akan dibimbing ke proses penciptaan avatar. Pilih jantina yang diingini untuk avatar Bitmoji baharu anda.

Cara Menukar Jantina pada Snapchat Secara Terus

Seperti yang dinyatakan, satu-satunya cara untuk menukar jantina anda pada Snapchat ialah dengan mengedit avatar Bitmoji anda untuk memadankan jantina yang anda inginkan. Ini bermakna anda masih perlu memautkan akaun Bitmoji. Selain itu, tanpa mengira jantina avatar Bitmoji, maklumat asas yang anda berikan semasa penciptaan akaun Snapchat tidak akan berubah.

Jika anda telah menyediakan avatar Bitmoji anda dan ingin menukarnya tanpa melalui apl, anda boleh membuat beberapa pengubahsuaian terus pada Snapchat. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Lancarkan aplikasi Snapchat pada peranti anda.
 2. Ketik ikon profil anda di penjuru kiri sebelah atas skrin, diikuti dengan ikon gear di penjuru kanan sebelah atas untuk memasuki menu tetapan.
 3. Dalam menu tetapan, ketik pilihan “Bitmoji”.
 4. Tatal ke bawah dan ketik pilihan “Nyahpaut Bitmoji Saya” di bahagian bawah skrin. Gesaan akan meminta pengesahan, dan selepas kelulusan, avatar Bitmoji sedia ada anda akan dialih keluar.
 5. Ketik pilihan “Buat Bitmoji”, yang akan mengarahkan anda ke aplikasi Bitmoji untuk proses penyesuaian avatar.
 6. Selepas memilih jantina yang diingini dan menyesuaikan avatar Bitmoji baharu anda, simpan perubahan.

Menyesuaikan Pakaian dan Aksesori Bitmoji

Apl Bitmoji juga menawarkan pelbagai jenis pakaian dan aksesori untuk memperibadikan penampilan avatar anda.

Untuk meneroka pilihan pakaian, lancarkan apl Bitmoji, ketik ikon penyangkut pakaian dan semak imbas kategori yang tersedia. Pilih pakaian yang diingini, dan ketik tanda semak untuk menyimpan pilihan anda.

Bitmoji telah mengumumkan bahawa ia akan meningkatkan semua pengguna kepada Bitmoji Deluxe pada tahun 2023, meningkatkan lagi peluang penyesuaian anda.

Adakah Terdapat Pilihan Neutral Jantina untuk Snapchat?

Berbanding dengan kepelbagaian penyesuaian untuk ton kulit, warna rambut dan reka bentuk, avatar Bitmoji agak terhad dalam pilihan jantina dan bentuk badan.

Pengguna boleh memilih sama ada avatar yang kelihatan lelaki atau perempuan. Anda boleh menyesuaikan bentuk badan umum avatar berdasarkan jantina yang dipilih—saiz payudara untuk avatar wanita dan pukal umum atau bentuk badan untuk avatar lelaki. Walau bagaimanapun, tiada pilihan jantina atau bentuk badan lain pada masa ini. Tiada laporan mengenai sebarang perubahan yang akan datang pada reka bentuk ini pada masa penulisan.

Cara Menukar Jantina pada Snapchat – Pilihan Penapis

Snapchat menawarkan koleksi kanta dan penapis yang banyak untuk meningkatkan syot anda. Untuk menggunakan kanta, buka kamera Snapchat, ketik dan tahan pada muka anda, dan leret melalui kanta yang tersedia. Untuk mengakses penapis, leret ke kiri atau kanan selepas menangkap snap. Snapchat juga membolehkan anda membuat penapis tersuai untuk majlis khas melalui pilihan “Penapis & Kanta” dalam menu tetapan.

Sebagai contoh, anda boleh menggunakan penapis feminin, diperhatikan oleh muka yang memakai maskara dan gincu dalam bulatan ungu, untuk melembutkan ciri wajah anda. Walaupun penapis tidak sempurna, ia menganggarkan bagaimana anda mungkin kelihatan sebagai seorang wanita.

Prinsip yang sama boleh digunakan jika anda ingin kelihatan lebih gagah dengan menggunakan penapis maskulin, ikon dengan muka berjanggut di dalam bulatan ungu. Ia akan menjadikan garis rahang lebih bersudut dan biasanya menggunakan bayangan lima jam atau janggut, bergantung pada tetapan anda.

Anda boleh bermain-main dengan penapis ini dan mencuba pencahayaan dan pose yang berbeza untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Memandangkan penapis menggunakan pengecaman imej, ciri muka seperti janggut atau aksesori yang subur mungkin mengelirukan dan menghasilkan imej ganjil.

Petua Tambahan: Gunakan Bitmoji Baharu Anda Di Tempat Lain

Keindahan Bitmoji terletak pada kesederhanaannya. Apl yang seolah-olah satu tujuan ini memberikan bakat yang diperibadikan tanpa mengganggu pengguna dengan tambahan yang tidak perlu, menjadikannya pilihan yang boleh diakses dan menarik untuk pemula dan mereka yang mencari penyesuaian tanpa kerumitan. Selami dunia Bitmoji yang meriah dan biarkan personaliti anda bersinar melalui setiap piksel!

Bitmoji, sementara dimiliki oleh Snapchat dan berfungsi terutamanya dalam apl itu, menawarkan keserasian dengan pelbagai platform seperti Facebook, Gboard, iMessage, Slack, Chrome dan juga Gmail. Ia juga mempunyai ciri unik seperti Bitmoji untuk permainan.

Anda tidak memerlukan Snapchat untuk menggunakan Bitmoji untuk penyepaduan lain, kerana ia adalah apl kendiri yang tersedia pada iOS dan Android. Walau bagaimanapun, menggabungkan Bitmoji dengan Snapchat membuka kunci akses kepada Friendmoji, ciri yang membolehkan Bitmoji diperibadikan antara anda dan rakan rapat, yang eksklusif untuk Snapchat.

Mencipta Bitmoji Anda

Untuk membuat avatar Bitmoji yang diperibadikan, cuma muat turun apl dan mula menyesuaikan aksara digital anda. Tinker dengan ton kulit avatar, warna rambut, gaya rambut dan ciri muka untuk menjadikan Bitmoji anda menyerupai anda. Aplikasi ini menawarkan pelbagai pilihan penyesuaian, yang menyumbang kepada popularitinya. Selepas mereka bentuk avatar anda, terokai pelbagai pilihan penyesuaian untuk pelekat dan komik Bitmoji, termasuk pakaian, adegan, postur dan ekspresi. Objektifnya adalah untuk mencipta papan kekunci Bitmoji tersuai yang diisi dengan pelekat kegemaran anda untuk akses mudah semasa perbualan.

Berkongsi Bitmoji

Kongsi Bitmoji sama ada dengan mendayakan papan kekunci Bitmoji dalam apl pemesejan pilihan anda atau berkongsi pelekat terus daripada apl Bitmoji. Untuk menghantar pelekat dalam apl, buka apl Bitmoji, ketik pelekat yang ingin anda hantar dan pilih apl pemesejan daripada senarai pop timbul. Jika berkongsi daripada apl sembang atau teks kegemaran anda, dayakan papan kekunci Bitmoji dalam tetapan anda untuk menghantar Bitmoji merentasi semua platform komunikasi.

Kos dan Risiko Bitmoji

Bitmoji kebanyakannya percuma untuk digunakan, walaupun ia mengenakan bayaran yang kecil (sekitar $1) untuk pek pakaian individu yang menampilkan tema, pasukan atau acara tertentu. Selepas memasang papan kekunci Bitmoji, apl akan menggesa anda dengan amaran tentang potensi risiko. Ini termasuk sambungan pelayan langsung yang diperlukan untuk memuat naik pelekat diperibadikan, memantau aktiviti anda pada apl media sosial dan meminta akses penuh kepada peranti anda.

Walaupun amaran ini, apl tidak dapat menjejaki perkara yang anda taip. Papan kekunci perlu disambungkan ke apl anda untuk berfungsi dengan betul dan sementara mempunyai sambungan langsung ke data anda mungkin mendedahkan maklumat peribadi kepada penggodam, tiada penggodaman besar-besaran berkaitan Bitmoji telah dilaporkan. Menurut dasar privasi Bitmoji, ia mungkin mengumpul maklumat tambahan daripada Snapchat dan aplikasi berkaitan Snap yang lain.

Kesimpulan – Merangkul Pengalaman Snapchat

Menukar jantina seseorang pada Snapchat melalui aplikasi Bitmoji ialah proses yang agak mudah yang memerlukan menyahpaut avatar sedia ada, mengubah suai jantina dan memautkan avatar baharu ke akaun Snapchat. Walaupun aplikasi Snapchat sendiri tidak membenarkan perubahan ini, penyelesaian Bitmoji akan memberikan hasil yang baik dan avatar dalam talian anda akan sepadan dengan jantina yang anda inginkan.

Adakah anda berpuas hati dengan pilihan penyesuaian avatar pada Snapchat dan Bitmoji? Adakah anda fikir pembangun harus menambah lebih banyak pilihan untuk jantina dan bentuk badan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.