Cara Menukar Kad Hadiah Amazon kepada Wang Tunai

14

Kad hadiah boleh menjadi hadiah yang bijak untuk orang dalam senarai anda yang mempunyai segala-galanya. Walaupun Amazon mempunyai bekalan kad hadiah yang hebat, tidak semua orang suka membeli-belah dalam talian. Jika anda menerima kad hadiah Amazon yang anda tidak akan gunakan, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk menukar kad hadiah Amazon kepada wang tunai. Malangnya, Amazon tidak menyokong pertukaran kad hadiah dengan wang.

Kami ingin membantu anda mengelakkan aktiviti membeli-belah Amazon yang tidak perlu. Berikut ialah beberapa penyelesaian yang akan menunjukkan kepada anda cara menukar kad hadiah Amazon anda kepada wang tunai.

Jualkannya di Reddit

Reddit ialah platform yang sangat baik untuk pelbagai jenis jualan dalam talian. Bagi kad hadiah Amazon, Reddit mempunyai subreddit khusus untuk pertukaran kad hadiah. Pada forum di bawah tab /r/giftcardexchange, anda boleh menyiarkan iklan dan bertukar serta berdagang kad hadiah yang tidak diingini.

Pengguna Reddit kebanyakannya menggunakan PayPal untuk transaksi wang apabila menyertai perdagangan kad hadiah. Sebelum menyiarkan iklan anda, fikirkan syarat pembayaran untuk pertukaran yang selamat. Buat siaran yang mengandungi butiran tentang kad anda, seperti nilainya dan tawaran anda untuknya. Untuk menjadikan penyiaran anda lebih menarik, anda mungkin ingin menambah maklumat yang menarik tentang keadaan sekitar mengapa anda menjualnya. Komuniti Reddit bertindak balas dengan cepat, dan kemungkinan besar anda tidak akan menunggu lama sebelum anda menerima tawaran daripada pengguna.

Sebelum membuat urutan pada subreddit yang memperdagangkan kad hadiah, pastikan anda telah menyemak peraturan penyederhana dan syarat perdagangan.

Berikut ialah langkah dan petua untuk mendapatkan tawaran yang baik apabila anda menukar kad hadiah Amazon anda kepada wang tunai.

 1. Pergi ke subreddits r/pertukaran kad hadiah, r/GCTradingdan /r/barter. Buat siaran yang menjual kad hadiah Amazon anda.
 2. Tentukan harga jualan. Ingat bahawa kad hadiah Amazon sering menjual 90% daripada nilai baki kad hadiah mereka.
 3. Berunding dengan pembeli yang berminat dan tentukan syarat pembayaran yang sesuai dengan anda berdua.

Arbitraj Runcit

Beralih kepada arbitraj runcit jika anda lebih kepada pendekatan perniagaan. Gunakan kad hadiah Amazon untuk membeli item di Amazon dengan diskaun, kemudian menjualnya pada kadar yang lebih tinggi untuk mendapatkan keuntungan. Bukan sahaja anda pada asasnya akan menukar kad hadiah Amazon anda kepada wang tunai, tetapi anda mungkin memperoleh sedikit tambahan dalam proses itu.

Berikut ialah cara melakukan ini dalam beberapa langkah sahaja.

 1. Semak Amazon bahagian yang menampilkan item diskaun dan tawaran jualan, seperti tawaran hari ini. Anda juga boleh menggunakan kupon untuk menjimatkan wang semasa membeli.
 2. Gunakan kad hadiah Amazon anda untuk pembayaran.
 3. Cari tapak web eCommerce yang menawarkan terma terbaik untuk jualan. Etsy, eBay, Craigslistatau eBid mungkin tempat yang bagus untuk menjual barangan Amazon anda.
 4. Jual barang dalam talian dengan harga yang lebih tinggi daripada yang anda bayar.

Tapak Penjual Semula Kad

Pasaran dalam talian khusus untuk berdagang dan menjual semula kad hadiah, seperti Craigslist atau Kad Hadiah EJ, boleh membantu anda menjual kad anda dengan cepat. Tapak web seperti ini boleh membantu anda menjual semula kad hadiah anda yang tidak digunakan untuk nilai mukanya. Selain daripada perdagangan item-untuk-wang klasik, pasaran khusus untuk menjual kad hadiah juga membolehkan anda menukarnya dengan kad hadiah peruncit lain yang mungkin anda gunakan.

Craigslist

Craigslist ialah pasaran dalam talian yang terkenal untuk menjual semua jenis barangan secara tempatan. Laman web ini adalah pilihan yang baik jika anda ingin menukar kad hadiah Amazon anda kepada wang tunai. Anda menjalankan tawaran perdagangan dalam persekitaran tempatan, kerana ia menyediakan cara untuk mendapatkan pertemuan pantas dengan bakal pembeli. Ciri bergunanya yang lain ialah ia memberikan cerapan tentang nilai kad di pasaran, membantu anda memanfaatkan sepenuhnya jualan.

Menyediakan penyenaraian di pasaran kad hadiah ini adalah mudah dan cepat, dan semua yang anda perlukan untuk itu ialah akaun Craigslist. Berikut ialah langkah untuk menukar kad hadiah Amazon anda kepada wang tunai di Craigslist.

 1. Taip “kad hadiah Amazon” dalam kotak carian halaman utama untuk membandingkan nilai kad untuk kad hadiah yang serupa dan menentukan harga kad hadiah Amazon anda mengikut nilai pasaran.
 2. Pergi ke “Siaran” di penjuru kanan sebelah atas halaman.
 3. Pilih pilihan “untuk dijual oleh pemilik”.
 4. Senaraikan kad anda dalam kategori “umum untuk dijual – mengikut pemilik”.
 5. Buat penyenaraian anda.
  1. Tegaskan bahawa semua jualan adalah secara tunai sahaja.
  2. Sertakan nombor telefon untuk jualan yang lebih pantas.
 6. Siarkan tawaran di Craigslist.
 7. Semak e-mel anda dengan kerap untuk mendapatkan cadangan, kerana anda mungkin kehilangan jualan jika anda tidak membalas dengan cepat.

Penipuan kad hadiah adalah perkara biasa apabila berdagang di Craigslist, jadi cadangkan pertemuan di tempat awam dan sahkan baki kad Amazon anda di hadapan mereka. Sentiasa selamat semasa berurus niaga dalam talian.

Buat Pembelian Amazon untuk Orang Lain

Kad hadiah Amazon mungkin bukan yang anda perlukan sekarang, tetapi rakan anda mungkin boleh menggunakannya. Anda boleh menggunakan baki kad hadiah Amazon anda untuk membeli barang untuk orang lain, kemudian biarkan mereka membayar anda tunai untuk item tersebut.

Tukar kad hadiah Amazon yang tidak digunakan kepada wang tunai dengan menggunakannya untuk membeli hadiah orang lain untuk meraikan majlis istimewa mereka. Daripada membeli barangan di Amazon untuk diri sendiri, gunakan kad hadiah untuk memilih hadiah yang bernas untuk rakan. Ini idea yang bijak, dan wang tunai yang anda akan belanjakan untuk hadiah akan kekal di dalam poket anda.

Jualkannya kepada Kalangan Tutup Anda

Mungkin cara terpantas untuk menukar kad hadiah Amazon anda kepada wang tunai adalah dengan mengumumkan bahawa anda perlu menjual kad hadiah anda kepada rakan, keluarga, rakan sekerja, dll. Buat tawaran yang munasabah, malah anda mungkin mendapat tawaran akhir yang lebih baik daripada jika anda mempunyai menghantar permintaan dalam talian.

Daftarkan Kad Hadiah Anda

Walaupun pilihan ini tidak menyediakan wang tunai fizikal di tangan, mencantumkan semula kad hadiah Amazon ialah cara untuk menukarnya. Ramai orang membeli-belah dalam talian, dan Amazon mungkin merupakan pasaran paling popular hari ini. Kad hadiah Amazon yang tidak digunakan ialah hadiah yang bernas kepada seseorang yang anda kenali yang menghabiskan berjam-jam menyemak imbas item Amazon. Pastikan anda belum menebus kod hadiah semasa mencantumkan semula kad hadiah Amazon.

Wang Berbeza Bentuk

Nilai semula jika anda benar-benar tidak boleh menggunakan kad hadiah Amazon anda sebelum mencari cara untuk menukarnya kepada wang tunai. Terdapat sebab mengapa kad Amazon adalah salah satu kad paling berbakat di dunia. Apa sahaja yang anda perlukan, Amazon kemungkinan besar menjualnya dalam talian.

Amazon mempunyai komuniti pelanggan yang luas, jadi mencari pembeli untuk kad hadiah anda tidak seharusnya menjadi masalah. Salah satu kaedah yang dinyatakan sebelum ini mungkin akan membantu anda menukar wang digital menjadi tunai fizikal.

Bagaimanakah anda memanfaatkan kad hadiah Amazon anda sepenuhnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.