Cara Menukar Nama Pengguna Anda dalam Zum

8

Zoom kini merupakan salah satu aplikasi mesyuarat video paling popular di pasaran. Orang ramai menyukainya kerana fleksibiliti, kebolehpercayaan dan kemudahan penggunaannya. Rakan dan keluarga menggunakannya untuk bersembang dan berkongsi cerita. Perniagaan menggunakannya untuk mengadakan mesyuarat pasukan dan membantu pembelajaran pekerja. Senarai itu diteruskan.

Walau apa pun, terdapat banyak keadaan di mana anda mungkin ingin menukar nama pengguna Zoom anda. Anda mungkin menggunakan komputer orang lain dan memerlukan nama anda untuk menggantikan komputer mereka. Anda mungkin menghadiri mesyuarat perniagaan dan tidak mahu nama “rakan” tersuai anda dipaparkan. Anda mungkin perlu memaparkan nama penuh anda jika anda hanya menyertakan parap nama keluarga anda. Jadi, bagaimana anda menukar nama Zoom anda? Jawapannya ada di bawah.

Perkara yang sangat mudah, dan menukar nama Zum anda tidak sepatutnya membawa anda lebih daripada satu atau dua minit, tanpa mengira platform.

Menukar Nama Zum Anda sebelum Mesyuarat

Terdapat tiga cara untuk menukar nama Zum anda (berdasarkan aplikasi) sebelum menyertai sebarang sesi. Pilihan termasuk menggunakan tapak web, klien desktop atau aplikasi mudah alih.

Cara Menukar Nama Zum Anda melalui Apl Desktop sebelum Mesyuarat

Jika anda bekerja dengan klien desktop Zoom, anda boleh menukar nama pengguna anda. Tetapi, ia akan mengarahkan anda ke penyemak imbas web untuk memperbaiki keadaan. Ini caranya:

 1. Buka klien desktop Zum dan ketik pada cog Tetapan di penjuru kanan sebelah atas.
 2. Klik pada Profil dalam menu di sebelah kiri.
 3. Klik pada Edit Profil Saya.
 4. Tetingkap baharu akan dibuka dalam pelayar web lalai anda. Keluar daripada halaman Tetapan Zum. Kemudian, klik pada Edit di sebelah nama anda.
 5. Akhir sekali, kemas kini Nama Paparan anda dan klik Simpan.

Jika, atas sebab tertentu, anda tidak boleh mengakses penyemak imbas web untuk melengkapkan langkah ini, ikut arahan ini untuk menukar nama pengguna anda:

 1. Dengan klien desktop aktif dan berjalan, klik pada ikon profil anda di penjuru kanan sebelah atas tetingkap Zum.
 2. Dalam menu lungsur yang muncul, pilih Log Keluar di bahagian bawah. Jangan lupa untuk keluar dari aplikasi.
 3. Lancarkan klien desktop Zoom sekali lagi.
 4. Pilih Sertai Mesyuarat. Zum akan membuka skrin Sertai Mesyuarat.
 5. Apa yang anda perlu lakukan sekarang ialah menaip ID mesyuarat atau nama pautan peribadi dalam kotak teks atas dan tambah nama pengguna pilihan (bukan nama pengguna seperti dalam log masuk) di bahagian bawah.
 6. Klik pada butang Sertai untuk memulakan sesi.

Selepas melengkapkan langkah di atas, anda sudah bersedia. Nama pengguna yang anda taip ialah nama pengguna yang dipaparkan dalam mesyuarat, jadi pilihlah dengan bijak. Ia boleh menjadi apa sahaja yang anda mahukan.

Cara Menukar Nama Zum Anda melalui Laman Web sebelum Mesyuarat

 1. Lancarkan penyemak imbas fail pada komputer anda dan pergi ke halaman profil anda. Sebaik sahaja di sana, klik pada ikon profil kecil di penjuru kanan sebelah atas tetingkap penyemak imbas.
 2. Pilih Log Keluar, dan Zum akan mengubah hala anda ke halaman Utama tapak.
 3. Seterusnya, klik pada Sertai Mesyuarat di menu atas.
 4. Masukkan ID Mesyuarat atau Nama Pautan Peribadi dan klik pada Sertai.
 5. Sebaik sahaja anda mengklik Sertai, halaman Pelancaran muncul, diikuti dengan halaman Sertai Mesyuarat sekali lagi. Di sana, Zoom akan meminta anda menulis nama anda dan menyemak Captcha untuk mengesahkan bahawa anda bukan robot.

Cara Menukar Nama Zum Anda melalui Apl Mudah Alih pada Android/iPhone sebelum Mesyuarat

Anda boleh menukar nama anda dengan mudah sebelum mesyuarat menggunakan apl Zoom yang dipasang pada Android atau iOS. Langkah-langkah adalah sama untuk kedua-dua sistem pengendalian.

 1. Lancarkan apl Zum pada peranti Android atau iOS anda, kemudian ketik pada cog Tetapan di sudut kanan bawah skrin.
 2. Anda akan mendarat di skrin Tetapan, di mana anda boleh melihat maklumat akaun dan tweak sembang dan tetapan mesyuarat.
 3. Ketik pada nama akaun anda di bahagian atas skrin. Zum kemudiannya akan mengubah hala anda ke skrin Profil Saya. Di situlah anda boleh menukar tetapan lanjutan. Tatal ke bahagian bawah dan ketik pada butang Log Keluar merah, dan sahkannya apabila digesa.
 4. Selepas itu, anda akan mendarat di skrin Mulakan Mesyuarat. Pilih pilihan Sertai Mesyuarat di bahagian bawah.
 5. Skrin Sertai Mesyuarat akan dipaparkan. Masukkan ID Mesyuarat dalam kotak teks atas dan nama baharu anda pada nama di bawahnya. Ketik pada butang Sertai Mesyuarat.

Cara Menukar Nama Zum Anda Semasa Mesyuarat

Sebagai salah satu apl mesyuarat video yang paling fleksibel dan mudah digunakan di pasaran, Zoom membolehkan anda menukar nama anda semasa mesyuarat juga. Lebih-lebih lagi, anda boleh menukarnya pada mana-mana peranti dan platform pada bila-bila masa.

Cara Menukar Nama Zum Anda melalui Apl Desktop Semasa Mesyuarat

 1. Jika anda sudah berada dalam mesyuarat, klik pada butang Peserta di bahagian bawah tetingkap mesyuarat.
 2. Senarai semua peserta dalam mesyuarat harus muncul di sebelah kanan tetingkap.
 3. Gunakan tetikus anda untuk menuding pada nama anda, kemudian klik Namakan semula.
 4. Anda sepatutnya melihat kotak teks yang mengandungi nama semasa anda. Padamkannya dan tulis yang baharu. Klik OK untuk mengesahkan.

Cara Menukar Nama Zum Anda melalui Apl Mudah Alih Android atau iPhone Semasa Mesyuarat

 1. Seperti tutorial desktop, kami bermula dari dalam mesyuarat. Skrin anda sepatutnya kelihatan seperti ini:
 2. Ketik pada ikon Peserta di bahagian bawah skrin. Apl akan membawa anda ke skrin Peserta.
 3. Cari nama anda pada senarai dan ketik padanya. Zum akan menunjukkan pop timbul dengan nama pengguna anda dan pilihan untuk menukarnya. Ketik pada pilihan Namakan semula.
 4. Anda akan melihat bingkai “Masukkan nama skrin baharu” muncul pada skrin. Masukkan nama skrin baharu dan ketik butang OK untuk mengesahkan perubahan.

Secara keseluruhannya, menukar nama anda dalam Zoom adalah perkara penting, tidak kira peranti yang digunakan atau semasa anda menggunakannya. Perkara yang menarik tentang Zoom ialah anda boleh menukar nama yang dipaparkan sebelum dan semasa mesyuarat menggunakan langkah di atas.

Selain itu, anda tidak terperangkap dengan nama sebaik sahaja sesi bermula, dan segelintir klik atau ketik serta sedikit inspirasi adalah semua yang diperlukan untuk memberi diri anda nama baharu yang menarik. Sama ada anda mahukan sesuatu yang mencerminkan personaliti anda yang menyeronokkan dan liar atau profesionalisme anda, anda boleh mengemas kini nama pengguna pada bila-bila masa melainkan pentadbir menyekatnya.

Soalan Lazim

Bolehkah saya menukar nama pengguna orang lain dalam Zoom?

Jika anda pentadbir mesyuarat, anda sepatutnya melihat pilihan untuk menamakan semula pengguna lain dengan mengklik pada tab Peserta di bahagian bawah mesyuarat dan memilih Lagi di sebelah nama pengguna. Apabila pilihan muncul, taip nama pengguna baharu dan simpannya.

Saya tidak boleh menukar nama pengguna saya dalam Zoom. Apa yang sedang berlaku?

Pentadbir mesyuarat mempunyai banyak kuasa ke atas perkara yang anda boleh dan tidak boleh lakukan semasa mesyuarat. Jika anda tidak boleh menukar nama pengguna anda, ia berkemungkinan Tetapan di hujung pentadbir.

Jika anda adalah hos mesyuarat, anda boleh membolehkan pengguna menukar nama mereka dalam Tetapan klien penyemak imbas web Zoom. Tatal melalui bahagian Mesyuarat sehingga anda menemui tetapan Benarkan peserta menukar tetapan nama mereka. Togol suis hidup, dan keupayaan akan muncul.

Bolehkah saya mengemas kini jawatan saya di Zoom?

Jika anda baru-baru ini dinaikkan pangkat, atau anda hanya mahu memberitahu semua orang tentang peranan anda, anda boleh mengemas kini tajuk anda dalam Zoom.