Cara Menukar Stesen Tempatan di Paramount Plus

21

Adakah anda sudah bertukar daripada CBS All Access kepada Paramount Plus? Adakah anda tertanya-tanya bagaimana anda boleh menukar saluran yang dikenal pasti sebagai stesen tempatan anda?

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menukar pilihan stesen tempatan anda dan bertukar antara saluran tempatan anda. Selain itu, anda akan belajar cara mendaftar untuk Paramount Plus, menukar lokasi Paramount Plus anda dan banyak lagi.

Cara Menukar Stesen Setempat Anda di Paramount Plus

Perkhidmatan Paramount Plus yang baru dilancarkan memberi anda empat saluran tempatan untuk dipilih, termasuk ahli gabungan CBS tempatan anda, CBSN, Ibu Pejabat Sukan CBS dan ET Live. Anda boleh bertukar antara saluran ini dalam platform Paramount Plus. Dan jika anda ingin menonton berita tempatan tentang kawasan di mana anda sebenarnya tidak tinggal, anda boleh melakukannya dalam platform Paramount Plus juga.

Walau bagaimanapun, Paramount Plus tidak secara automatik memberi anda pilihan untuk menukar ahli gabungan CBS tempatan anda. Untuk ini, anda perlu menggunakan rangkaian peribadi maya (VPN).

Kami akan menunjukkan kepada anda cara melaksanakan semua pilihan ini.

Tukar Stesen Tempatan Anda di Paramount Plus

 1. Log masuk ke Paramount Plus.
 2. Dalam menu, pilih “TV Langsung”. Nota: Bergantung pada peranti anda, ini akan menjadi menu menegak atau mendatar.
 3. Pilih antara ahli gabungan CBS tempatan anda, CBSN, Ibu Pejabat Sukan CBS dan ET Live.

Beralih Antara Saluran Berita Tempatan Langsung CBSN

 1. Buka Paramount Plus.
 2. Pilih “Berita” dalam menu. Nota: Bergantung pada peranti anda, ini akan menjadi menu menegak atau mendatar.
 3. Tatal ke bawah ke “CBS Live Local News.”
 4. Pilih penyiaran saluran CBSN dari kawasan yang anda inginkan (cth, CBSN Chicago, CBSN Boston, dll.).

Tukar Ahli Gabungan CBS Tempatan Anda Dengan Express VPN

Seperti yang kami nyatakan sebelum ini, anda tidak boleh menukar ahli gabungan CBS tempatan anda dalam platform Paramount Plus. Saluran ahli gabungan CBS yang anda boleh akses bergantung pada lokasi anda yang, seterusnya, berdasarkan alamat IP anda. Ia secara automatik menstrim ahli gabungan CBS yang dipautkan ke lokasi tersebut.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Contohnya, jika anda log masuk ke Paramount Plus di Los Angeles, anda akan diprogramkan secara automatik untuk menonton KCBS, ahli gabungan CBS Los Angeles. Tetapi jika anda ingin menonton KPIX (iaitu ahli gabungan CBS San Francisco), anda perlu menukar lokasi alamat IP anda kepada San Francisco. Untuk melakukan ini, anda perlu memuat turun VPN.

Walaupun anda boleh menemui banyak VPN percuma dalam talian, ingatlah bahawa mereka akan cuba membuat keuntungan dengan cara lain. Ini biasanya bermakna banyak iklan, atau mereka mungkin menjual data anda kepada pihak ketiga. Untuk mengelakkan kedua-dua perkara ini, kami mengesyorkan menggunakan VPN seperti ExpressVPN.

 1. Daftar untuk ExpressVPN akaun dan muat turun apl melalui platform penstriman anda
 2. Dalam bar carian, taip “San Francisco” dan tekan “Enter.”
 3. Klik pada hasil carian “San Francisco (Amerika Syarikat).”
 4. Tunggu Express VPN menyambungkan anda ke pelayan yang terletak di San Francisco.
 5. Semak lokasi IP anda dihidupkan muka surat ini. Jika anda melihat bahawa San Francisco ialah lokasi semasa anda, teruskan ke langkah seterusnya.
 6. Lancarkan Paramount Plus.
 7. Dalam menu, pilih “TV Langsung”. Nota: Bergantung pada peranti anda, ini akan menjadi menu menegak atau mendatar.
 8. Pilih “CBS (Stesen Tempatan).”

Berjaya! Kini, anda boleh menonton KPIX secara langsung dari San Francisco semasa anda berada di Los Angeles.

Lihat senarai sekutu televisyen CBS. Di sini, anda akan mengetahui ke lokasi mana ahli gabungan CBS yang anda ingin tonton dipautkan. Masukkan lokasi ini dalam langkah 3, dan kemudian teruskan melalui langkah yang tinggal.

Nota: Jika anda memilih pelan langganan Paramount Plus $5, anda tidak akan mempunyai akses kepada mana-mana ahli gabungan CBS.

Cara Mendaftar untuk Paramount Plus

Proses pendaftaran Paramount Plus agak mudah. Anda boleh melakukan ini dari mana-mana peranti yang mempunyai akses ke internet.

 1. Pergi ke Halaman pendaftaran Paramount Plus.
 2. Klik “Cuba secara percuma.”
 3. Klik “Teruskan.”
 4. Pilih pelan bulanan anda. (Nota: Jika anda menandai kotak di sebelah “Jimat lebih 15% dari harga bulanan dengan pelan tahunan!”, anda boleh memilih pelan tahunan.)
 5. Klik “Teruskan.”
 6. Klik “Teruskan” sekali lagi.
 7. Masukkan maklumat peribadi anda dan klik “Teruskan.”
 8. Klik “Teruskan.”
 9. Masukkan maklumat kad kredit anda dan klik “Mulakan Paramount+.” (Nota: Anda juga boleh membayar melalui PayPal.)
 10. Pilih tiga rancangan yang anda suka dan klik “Seterusnya.”

tahniah! Anda telah berjaya mendaftar untuk Paramount Plus. Kini anda boleh menavigasi platform dan mula menstrim.

Nota: Jika anda sudah mempunyai akaun CBS All Access, anda boleh log masuk ke Paramount Plus menggunakan e-mel dan kata laluan CBS All Access anda. Selain itu, apl CBS All Access pada peranti anda sepatutnya telah dikemas kini kepada Paramount Plus. Jika tidak, kemas kini apl secara manual.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Menukar Langganan Paramount Plus Saya?

Paramount Plus membolehkan anda menukar pelan langganan anda pada bila-bila masa. Anda boleh melakukan ini melalui laman web mereka.

1. Pergi ke Paramount Plus.

2. Di penjuru kanan sebelah atas skrin, klik pada nama pengguna anda.

3. Klik pada “Akaun.”

4. Pilih jenis langganan yang anda mahukan.

Nota: Jika anda membuat langganan Paramount Plus awal anda di Google Play, Amazon, iTunes atau Roku, anda perlu mengedit pelan langganan anda pada platform tersebut.

Apakah Perbezaan Antara Paramount Plus dan CBS All Access?

Paramount Plus ialah versi CBS All Access yang diperbaharui. Ia menawarkan semua yang anda akan dapat dengan CBS All Access dengan penambahan kandungan baharu.

Peningkatan utama ialah Paramount Plus membolehkan anda menstrim rangkaian TV selain daripada CBS. Ini termasuk BET, Pusat Komedi, MTV, Nickelodeon dan Saluran Smithsonian.

Bercakap tentang kandungan, Paramount Plus memberi anda akses kepada perpustakaan Paramount. Ia termasuk lebih daripada 600 tajuk filem yang boleh anda tonton bila-bila masa anda mahu.

Selain itu, anda akan dapat menonton filem Paramount Pictures sejurus selepas ia dikeluarkan. Tajuk yang paling dinanti-nantikan ialah “Mission Impossible 7” dan “A Quiet Place Part II.”

Bolehkah saya Mengubah Lokasi Saya di Paramount Plus?

Memandangkan Paramount Plus berpangkalan di AS, semua kemas kini dan kandungan baharu akan tersedia kepada warga AS terlebih dahulu. Oleh itu, jika anda menggunakan Paramount Plus di mana-mana sahaja di luar Amerika Syarikat tetapi ingin mendapat keistimewaan yang sama seperti orang di Amerika Syarikat, anda perlu menukar lokasi anda ke AS

Malangnya, tiada kaedah rasmi untuk menukar lokasi anda, tetapi hanya penyelesaian. Anda perlu menggunakan VPN dan menetapkan lokasi alamat IP anda kepada Amerika Syarikat. Kemudian, gunakan kad kredit AS untuk mendaftar langganan anda.

Jika anda tidak mempunyai kad kredit AS, terdapat penyelesaian untuk ini juga. Pembelian a Kad Hadiah Paramount Plus yang anda akan terima melalui e-mel. Kemudian, gunakannya untuk membayar perkhidmatan Paramount Plus, tetapi pastikan anda telah menetapkan lokasi anda ke Amerika Syarikat terlebih dahulu dengan menggunakan VPN.

Adakah Paramount Plus Mempunyai Saluran Tempatan?

Paramount Plus termasuk hanya satu saluran tempatan, dan saluran ini bergantung pada lokasi anda dan lokasi alamat IP anda. Sebagai contoh, jika anda tinggal di Los Angeles, anda akan mendapat saluran tempatan KCBS.

Walau bagaimanapun, jika anda memilih langganan Paramount Plus bulanan $5, anda tidak akan mempunyai akses ke stesen CBS tempatan anda. Selain itu, akses anda kepada sukan langsung akan dihadkan juga.

Bilakah CBS All Access Menjadi Paramount Plus?

Tujuh tahun selepas pelancarannya, CBS All Access telah digantikan oleh Paramount Plus pada 4 Mac 2021.

Viacom bergabung dengan CBS pada 2019 dan menjadi ViacomCBS. Inilah sebab mengapa anda mempunyai akses kepada pengaturcaraan Rangkaian Viacom (iaitu, Nickelodeon, saluran Smithsonian, dll.) di Paramount Plus. Lebih banyak pengembangan pada platform akan datang kemudian pada 2021.

Bolehkah Anda Menonton Paramount Plus di Luar AS?

Paramount Plus kini tersedia di Kanada, Sweden, Denmark, Norway, Finland dan 18 negara Amerika Latin. Selain itu, perkhidmatan ini akan tersedia di Australia kemudian pada 2021.

Jika negara anda tidak layak untuk Paramount Plus, anda sentiasa boleh menggunakan perkhidmatan VPN dan menetapkan lokasi anda di Amerika Syarikat. Dengan cara ini, anda akan mempunyai akses kepada Paramount Plus dan semua kandungannya.

Kami telah menerangkan secara terperinci cara anda boleh menetapkan lokasi anda ke Amerika Syarikat dan mendaftar untuk Paramount Plus. Sila tatal ke atas dan pelajari cara melakukannya.

Menukar Stesen Setempat Anda di Paramount Plus

Pengganti CBS All Access Paramount Plus berjanji untuk menjadi pengubah permainan dalam dunia perkhidmatan penstriman. Tetapi ia tidak memberi anda pilihan untuk menukar stesen CBS tempatan anda. Sebaliknya, anda perlu menggunakan VPN dan menukar lokasi IP anda untuk dapat menstrim ahli gabungan CBS yang anda mahukan.

Namun, jika anda ingin menukar antara empat saluran tempatan atau memilih saluran Berita Tempatan Langsung CBSN yang berbeza, anda boleh melakukan ini dalam platform Paramount Plus.

Bagaimanakah anda menukar stesen tempatan anda di Paramount Plus? Adakah anda menggunakan VPN atau kaedah lain? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.