Cara Menukar Ucapan Mel Suara di RingCentral

20

Apabila anda mula-mula membuat akaun RingCentral anda, ucapan mel suara anda ditetapkan secara lalai. Jika anda ingin menggunakan rakaman anda sendiri untuk ucapan mel suara, anda boleh menukarnya dengan mudah dalam aplikasi mudah alih RingCentral atau di tapak web. Daripada mempunyai mesej generik yang dirakam, anda boleh merakam apa sahaja yang anda mahu dan menjadikan ucapan mel suara anda lebih peribadi, jenaka atau lucu.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menukar ucapan mel suara anda dalam RingCentral pada PC, iPhone dan peranti Android anda. Kami juga akan melalui proses menukar PIN mel suara anda dalam apl RingCentral.

Cara Menukar Ucapan Mel Suara dalam RingCentral Daripada PC

RingCentral ialah aplikasi komunikasi yang boleh anda gunakan untuk menghubungi seseorang, menghantar mesej kepada ahli pasukan dan menjadualkan persidangan video. Ia adalah alat komunikasi yang hebat untuk kegunaan profesional dan peribadi. Ia datang dengan banyak ciri pemesejan dan telefon, salah satunya ialah mel suara.

Apabila anda membuat akaun RingCentral anda, ucapan mel suara anda akan ditetapkan secara lalai. Ucapan mel suara ialah mesej prarakam yang memberitahu pemanggil anda tidak tersedia untuk menjawab telefon pada masa itu. Pemanggil kemudiannya boleh meninggalkan mesej atau memanggil semula jika mereka mahu. Alat komunikasi ini sangat berguna apabila anda terlalu sibuk untuk bercakap atau tidak mendengar telefon berdering. Apatah lagi betapa bergunanya apabila anda tidak mengenali ID pemanggil.

Jika anda tidak menyukai ucapan mel suara lalai atau berpendapat ia terlalu generik, anda sentiasa boleh menukarnya dan menggunakan rakaman anda sendiri. Menukar ucapan mel suara anda adalah lebih mudah pada apl telefon, di mana anda boleh merakam mesej baharu sahaja. Jika anda ingin menyediakan ucapan mel suara yang berbeza dalam RingCentral pada PC anda, terdapat tiga cara untuk melakukan ini.

 1. Gunakan mikrofon komputer anda untuk merakam salam mel suara baharu.
 2. Muat naik fail MP3 atau WAV ke akaun RingCentral anda.
 3. Minta RingCentral menghubungi anda supaya anda boleh merakam ucapan mel suara baharu pada telefon anda.

Tidak kira pilihan yang anda pilih, anda akan dapat menyediakan ucapan mel suara baharu dalam RingCentral dalam beberapa minit. Ikuti langkah di bawah untuk mengetahui cara ia dilakukan.

 1. Lawati RingCentral laman web pada pelayar anda dan log masuk ke akaun RingCentral anda.
 2. Klik pada ikon “Tetapan” di sudut kiri bawah skrin.
 3. Pilih “Telefon” daripada lebih banyak pilihan dan seret ke susunan tab.
 4. Sekarang pilih “Telefon” di bar sisi kiri.
 5. Klik pada “Edit” di sebelah “Mel Suara.”
 6. Di bawah “Jenis ucapan mel suara”, pilih “Tersuai”.
 7. Pilih butang “Rekod”.
 8. Pilih “Telefon,” “Mikrofon,” atau “Mengimport.”
 9. Rakam atau import ucapan mel suara baharu.
 10. Klik pada butang “Simpan” di sudut kanan bawah.

Jika anda memilih pilihan Telefon, anda perlu memasukkan nombor telefon anda supaya RingCentral boleh menghubungi anda. Anda juga boleh hanya memilih butang Panggil Sekarang dan selesaikannya dengan cepat dan cekap. Ambil perhatian bahawa ini adalah panggilan yang dijana, jadi ikut arahan dan tekan mana-mana butang jika perlu. Keseluruhan proses tidak boleh mengambil masa lebih daripada beberapa minit.

Jika anda ingin merakam ucapan mel suara baharu anda melalui mikrofon, tekan butang rekod merah, rakam ucapan mel suara baharu anda dan klik pada butang Selesai. Perlu diingat bahawa RingCentral akan meminta kebenaran anda untuk menggunakan mikrofon anda terlebih dahulu. Ini adalah pilihan yang bagus jika anda tidak membawa telefon anda pada masa ini.

Jika anda ingin mengimport mesej mel suara anda yang telah dirakam, klik pada butang semak imbas dan pilih fail dari tempat anda menyimpannya pada komputer anda. Apabila anda selesai, klik pada butang Selesai dalam tetingkap yang sama. Kaedah ini mengambil masa paling lama, kerana anda perlu merakam mesej dengan telefon anda dan kemudian memindahkannya ke komputer anda.

Semasa anda berada di sana, anda juga boleh menukar PIN mel suara. Secara lalai, setiap pengguna RingCentral mempunyai PIN yang sama. Hanya taip PIN baharu anda dan sahkannya. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kriteria untuk PIN. Contohnya, anda hanya boleh menggunakan digit dan anda tidak boleh mengulang dua atau tiga digit (cth, 222). Anda juga tidak boleh menggunakan nombor berjujukan, seperti 1234.

Sebaik sahaja anda menyimpan perubahan, apabila seseorang menghubungi anda melalui apl RingCentral dan anda tidak menjawab, mereka akan mendengar salam mel suara baharu anda. Ambil perhatian bahawa tetapan nada dering anda serta-merta digunakan pada semua peranti anda. Jadi, jika anda menukar ucapan mel suara anda pada PC anda, anda tidak perlu melakukannya lagi pada apl mudah alih anda.

Cara Menukar Ucapan Mel Suara dalam RingCentral Daripada iPhone

Lebih mudah untuk menukar ucapan mel suara anda di RingCentral pada iPhone anda. Anda hanya perlu merakam mesej baharu pada telefon anda. Tidak perlu memanggil sesiapa atau mengimport rakaman dari peranti lain. Begini caranya.

 1. Buka RingCentral apl pada iPhone anda.
 2. Ketik pada ikon “Lagi” di sudut kanan bawah skrin anda.
 3. Pergi ke “Panggilan Masuk” dan Navigasi ke “Mel Suara”.
 4. Tukar jenis ucapan mel suara kepada “Tersuai”.
 5. Ketik pada butang “Main” untuk mula merakam.
 6. Apabila anda telah selesai merakam, ketik pada butang rekod sekali lagi.
 7. Tetapkan PIN mel suara baharu.
 8. Simpan perubahan.

Itu sahaja yang ada. Sebelum anda menyimpan rakaman, pastikan anda mendengarnya untuk melihat sama ada semuanya baik-baik saja. Jika anda tidak menyukainya, anda boleh merakam satu lagi dengan mudah.

Ambil perhatian bahawa pilihan untuk menukar ucapan mel suara anda hanya akan tersedia jika anda memilih pilihan Majukan ke mel suara. Jika anda ingin menyemak, pergi ke bahagian Mel Suara, dan kemudian pergi ke Apabila panggilan tidak dijawab. Anda boleh memilih antara Kirim semula ke mel suara, Mainkan mesej, kemudian putuskan sambungan dan Hantar panggilan ke kumpulan panggilan. Pastikan anda memilih pilihan pertama.

Cara Menukar Ucapan Mel Suara dalam RingCentral Daripada Android

Jika anda mempunyai peranti Android, anda juga boleh menukar salam mel suara dalam apl RingCentral. Ia hanya akan membawa anda satu atau dua minit. Inilah yang perlu anda lakukan.

 1. Lancarkan RingCentral apl pada peranti Android anda.
 2. Pergi ke ikon “Lagi” di sudut kanan bawah skrin.
 3. Pilih “telefon” pada menu pop timbul.
 4. Teruskan ke tab “Suara” pada menu atas.
 5. Pergi ke “Jenis ucapan mel suara.” dan Tukar kepada “Tersuai”.
 6. Ketik pada butang rakaman untuk mula merakam mesej anda.
 7. Setelah anda selesai, ketik pada butang rakaman sekali lagi.
 8. Masukkan PIN mel suara baharu di bawah dan sahkannya.
 9. Simpan perubahan.

Anda telah berjaya menukar ucapan mel suara dalam apl RingCentral. Pada kali seterusnya anda menerima panggilan dalam apl dan anda tidak berada di sana untuk menjawab, pemanggil akan mendengar rakaman baharu anda.

Biarkan Mel Suara Mendapat Mesej Anda

Daripada melihat panggilan terlepas dalam apl RingCentral, mengapa tidak menyediakan ucapan mel suara? Lebih baik lagi, tambahkan nota peribadi dengan menggunakan rakaman anda sendiri untuk ucapan mel suara. Ia mudah untuk disediakan, dan anda boleh mengatakan apa sahaja yang anda mahu.

Pernahkah anda menukar ucapan mel suara anda di RingCentral sebelum ini? Adakah anda merakam mesej pada telefon atau tapak web anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.