Cara Menukar Umur dalam IMVU

19

Umur anda adalah penting untuk kehadiran dalam talian anda dan selalunya membantu anda berhubung dengan orang daripada kumpulan umur yang sama. Banyak apl memerlukan anda memberikan umur anda sebelum menggunakan perkhidmatan mereka, dan perkara yang sama berlaku untuk IMVU. Memandangkan IMVU ialah dunia maya dalam talian di mana pengguna boleh berinteraksi dengan orang rawak, memberikan maklumat peribadi yang betul adalah penting.

Tetapi kerana menjadi manusia adalah melakukan kesilapan, mungkin berlaku bahawa anda secara tidak sengaja telah memasukkan maklumat palsu pada akaun anda. Ini bukan masalah besar di IMVU kerana anda masih boleh membetulkan isu kecil ini.

Walau bagaimanapun, ia lebih membebankan daripada hanya pergi ke tetapan atau bio anda dan menulis semula maklumat ini, jadi artikel ini akan menerangkan cara menukar umur anda dalam IMVU.

Cara Menukar Umur dalam IMVU di Web

Apabila anda mula-mula membuat akaun anda di IMVU, anda perlu mengesahkan sama ada anda di bawah umur atau lebih daripada 18 tahun. Bagi kanak-kanak bawah umur, adalah perlu untuk memberikan umur sebenar mereka atas sebab keselamatan, manakala orang yang berumur lebih daripada 18 boleh meletakkan sebarang umur lebih tinggi daripada ini nombor.

Oleh itu, sebagai seorang kanak-kanak yang meletakkan umur mereka melebihi 18 tahun, tindakan akan diambil terhadap akaun anda. Sebaliknya, sebagai orang dewasa yang tersilap meletakkan umur yang salah di suatu tempat di atas 18 tahun, anda sebenarnya tidak akan menghadapi masalah untuknya. Walau bagaimanapun, anda akan diharamkan jika anda berbohong tentang di bawah umur.

Mana-mana kumpulan anda termasuk, anda patut cuba membetulkan umur anda sebaik sahaja anda melihat kesilapan dan, mudah-mudahan, mengekalkan akaun anda. Berikut ialah cara untuk meminta pembetulan umur melalui desktop anda.

 1. Buka apl IMVU pada desktop anda dan log masuk ke akaun kami jika anda belum berbuat demikian.
 2. Navigasi ke tab “Rumah” dan klik pada ikon profil anda di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Ketik pada butang “Pusat Bantuan” dalam menu pop timbul.
 4. Anda akan dibawa ke tapak web bantuan IMVU, jadi pastikan anda disambungkan ke Internet.
 5. Klik pada “Hubungi kami.”
 6. Pilih “Serahkan Kes.”
  Borang yang anda perlu isi akan berada di sebelah kiri. Mulakan dengan menaip subjek penyerahan anda, seperti “Tukar umur”. Ini mungkin mendorong artikel berkaitan muncul di sebelah kanan di bawah “Perlukan jawapan dengan pantas?” dan memberi anda arahan yang lebih teliti.
 7. Pilih kategori kes daripada menu lungsur. Untuk menukar umur anda, jenis yang sesuai ialah “Sokongan Umum.”
 8. Pilih topik. Dalam kes ini, anda akan mengklik pada “Permintaan Pengesahan Umur.”
 9. Tulis penerangan terperinci tentang masalah anda, terutamanya jika anda telah membuat kesilapan yang lebih teruk yang dinyatakan di atas dan ingin mengelakkan kehilangan akaun anda.
 10. Klik “Serah” dan tunggu maklum balas Pasukan Sokongan IMVU yang akan tiba melalui e-mel berdaftar anda. Masa tindak balas akan bergantung pada kerumitan kes anda dan status VIP anda.

Mengenai lampiran, anda akan melihat teks “Muat naik fail” di bahagian bawah semasa melengkapkan borang. IMVU menasihatkan supaya tidak menghantar sebarang dokumen melainkan diminta secara khusus dalam respons mereka kemudian.

Selepas menyerahkan kes anda, anda akan dibawa ke halamannya. Bahagian ini mengandungi semua butirannya, seperti nombor, status, lampiran dan ulasan.

Elakkan daripada menghantar semula tiket berkenaan kes yang sama sekali lagi, kerana itu boleh menjadikan proses respons lebih lama. Anda boleh menulis isu sebagai ulasan dan bukannya kes baharu.

Cara Menukar Umur dalam IMVU pada Apl Mudah Alih

Nasib baik, anda tidak perlu berada di rumah dan menggunakan komputer anda untuk menangani masalah IMVU anda. Proses meminta untuk menukar umur anda di IMVU melalui telefon anda adalah hampir sama dengan versi desktop di atas, memandangkan anda mengisi borang penyerahan yang sama.

Namun, anda perlu melakukan langkah yang berbeza untuk mencapai tahap itu, jadi bahagian ini akan menerangkan cara menyelesaikan proses tersebut.

 1. Log masuk ke akaun IMVU anda pada peranti mudah alih anda.
 2. Klik pada tiga garisan mendatar di sebelah kiri skrin.
 3. Ketik “Hubungi Kami.”
 4. Klik pada “Serahkan Kes.”
  Anda perlu mengisi borang penyerahan. Taipkan subjek penyerahan anda seperti “Tukar umur”. Ini mungkin menggesa artikel berkaitan muncul di bawah borang di bawah “Perlukan jawapan dengan pantas?” dan memberi anda butiran lanjut tentang masalah anda.
 5. Pilih kategori kes daripada menu lungsur. Untuk menukar umur anda, kategori yang sesuai ialah “Sokongan Umum.”
 6. Pilih topik. Dalam kes ini, anda akan mengklik pada “Permintaan Pengesahan Umur.”
 7. Tulis penerangan terperinci tentang masalah anda.
 8. Tandai kotak di sebelah “Saya bersetuju menerima Terma dan Syarat Jualan IMVU”.
 9. Klik “Serah.”

Selepas menyerahkan tiket, anda perlu menunggu maklum balas Pasukan Sokongan IMVU, yang akan tiba melalui e-mel berdaftar anda. Masa tindak balas akan bergantung pada kerumitan kes anda dan status VIP anda.

Anda akan dimaklumkan tentang penciptaan kes yang berjaya melalui pop timbul pada skrin anda dan menerima pengesahan dalam peti masuk e-mel berdaftar anda.

Soalan Lazim Tambahan

Berapa umur saya untuk membuat akaun di IMVU?

Walaupun umur dinasihatkan untuk IMVU ialah 18 tahun, sesiapa yang berumur lebih daripada 13 tahun boleh membuat akaun pada aplikasi dunia maya ini. Oleh itu, sebagai kanak-kanak bawah umur, anda mesti mendapat kebenaran ibu bapa atau penjaga yang sah untuk membuat avatar IMVU anda dan menggunakan apl tersebut.

Bolehkah anda menyembunyikan umur anda pada IMVU?

Sama seperti anda boleh meletakkan sebarang umur yang anda inginkan, anda juga boleh menyembunyikannya pada IMVU, tetapi hanya jika anda berumur lebih daripada 18 tahun. Kanak-kanak bawah umur perlu memaparkan umur mereka pada setiap masa. Untuk menyembunyikannya, navigasi ke menu akaun pada halaman web IMVU dan kosongkan kotak di sebelah “Umur Saya”.

Bolehkah saya membatalkan kes yang saya hantar tentang menukar umur saya dalam IMVU?

Walaupun anda tidak boleh membatalkan kes yang diserahkan, anda boleh memberitahu wakil IMVU dengan menulis ulasan pada halaman kes anda.

Apakah Pas Akses IMVU?

Pas Akses IMVU ialah ciri yang membolehkan mereka yang berumur 18 tahun atau lebih untuk berinteraksi tanpa perlu risau tentang menghadapi kanak-kanak di bawah umur yang memalsukan umur mereka. Pemilik pas ini juga dibenarkan memasuki Bilik AP-Sahaja, membuka kunci Tindakan AP-Sahaja dan menikmati ciri istimewa lain.

Langkah Pertama untuk Meningkatkan Keselamatan Dalam Talian

Sebagai kanak-kanak atau orang dewasa, adalah penting untuk memberikan maklumat peribadi yang betul kepada platform seperti IMVU. Melakukannya boleh mengelakkan situasi yang tidak selesa atau bahkan berbahaya.

Sudah tentu, kesilapan berlaku, dan mudah untuk memasukkan nombor yang salah semasa membuat profil dengan tergesa-gesa atau kerana faktor lain. Tetapi berbohong tentang umur anda dengan niat jahat akan menyebabkan anda menghadapi lebih banyak masalah daripada yang anda fikirkan, jadi ikuti garis panduan IMVU dalam semua aspek.

Adakah anda sudah cuba membetulkan umur anda pada profil IMVU anda? Sila kongsi dengan pengguna IMVU lain yang berminat dan kami dalam ulasan di bawah bagaimana ia berlaku dan sama ada terdapat sebarang kesulitan.