Cara menyalin langsung panggilan Google Meet

15
© Shutterstock.com / Yalcin Sonat

Jika, seperti kami di NextPit, anda telah mengenali Google Meet sejak 12 bulan yang lalu, anda mungkin menghadapi masalah. Sukar untuk mengambil nota dan mendengar audio yang sering tidak sempurna pada masa yang sama. Nasib baik, penyelesaian menggunakan kecerdasan buatan kini tersedia. Begini cara menyalin panggilan Google Meet dalam masa nyata.

Jika anda tidak pernah mendengar tentang Otter.ai, anda telah terlepas. Alat ini telah wujud sejak sekian lama, dan merupakan rahsia terkenal wartawan dalam industri teknologi. Saya telah menggunakannya secara peribadi pada masa saya telah menjalankan temu bual secara bersemuka dan memerlukan transkrip untuk menukar sembang menjadi artikel bertulis. Otter.ai juga membolehkan anda mencari, bermain, mengedit, mengatur dan berkongsi perbualan anda daripada sebarang peranti. Percayalah, ia adalah penyelamat dalam permainan ini.

Sambungan Chrome Otter.ai baharu untuk Google Meet kini menyalin dan memberi kapsyen pada mesyuarat video anda dalam masa nyata, pada asasnya menjimatkan kerumitan anda untuk mencatat nota. Anda juga boleh menyimpan transkrip yang dirakam ke akaun Otter anda jika anda ingin menyemak semula audio kemudian. Cuma pastikan anda memberitahu rakan sekerja anda bahawa anda sedang merakamnya!

Ini, pada pendapat saya, alat transkripsi langsung automatik dan pengambilan nota terbaik untuk mesyuarat secara bersemuka, dan kini maya. Otter.ai tersedia dalam bahasa Inggeris merentas Web, iOS, Android, Zoom dan Google Meet. Ia termasuk dalam semua pelan tanpa caj tambahan.

Cara menggunakan Otter.ai untuk menyalin panggilan Google Meet

Pertama, anda perlu tambahkan Sambungan Chrome Otter-ai dari Kedai Web Chrome. Jika anda tidak melihat ikon di bahagian atas sebelah kanan penyemak imbas Chrome anda selepas menambah sambungan, anda boleh menyematkannya selepas mengklik ikon jigsaw. Kini, apabila anda membuka Google Meet, anda hanya perlu mengklik pada sambungan dan pilih rekod. Anda akan melihat kapsyen dirakam dalam masa nyata di bahagian atas sebelah kanan skrin anda. Anda juga boleh melaraskan saiz teks.

Anda memerlukan akaun Otter.ai untuk ini berfungsi, sudah tentu. Sebaik sahaja anda telah log masuk, transkrip yang direkodkan disimpan secara automatik dalam akaun Otter anda. Ia juga perlu diperhatikan pada ketika ini bahawa Google mempunyai cirinya sendiri, penyelesaian asli untuk merakam peralihan dalam Meet. Walau bagaimanapun, dan percayalah kepada saya mengenai perkara ini, Otter.ai jauh lebih tepat dalam pengalaman saya.

Adakah anda akan mendapati penyelesaian ini berguna dalam kerja harian anda? Beritahu kami jika anda mempunyai cara lain untuk mengatasi masalah ini dalam ulasan di bawah.