Cara Menyambung ke VPN pada iPhone 8 Dan iPhone 8 Plus

29

Jika anda ingin mengetahui cara menyambung ke VPN daripada iPhone 8 atau iPhone 8 Plus, kami akan menerangkan di bawah cara anda boleh melakukannya dengan mudah. Sebab utama anda ingin menyambung ke VPN atau Rangkaian Peribadi Maya pada iPhone 8 atau iPhone 8 Plus adalah untuk membenarkan sambungan selamat dan peribadi apabila anda berkomunikasi dan bukannya menggunakan rangkaian awam yang meletakkan data dan maklumat berisiko apabila menggunakan rangkaian awam.

Sebab lain anda mungkin ingin menyambung dengan VPN pada iOS adalah kerana anda mungkin perlu mengkonfigurasi VPN untuk mengakses atau menghantar e-mel kerja pada iOS iPhone 8 atau iPhone 8 Plus anda atas sebab keselamatan. Anda perlu menyediakan Rangkaian Peribadi Maya pada iOS supaya semua kandungan dan data yang masuk dan keluar dari peranti iOS anda selamat. VPN berfungsi melalui Wi-Fi dan sambungan rangkaian data selular.

Terdapat banyak perkhidmatan VPN yang tersedia hari ini. Anda boleh menggunakan yang percuma atau yang berbayar. Kami di sini di Alpha sering menggunakan ExpressVPN kerana ia boleh dipercayai, mudah digunakan dan tersedia secara meluas. Walaupun arahan kami mungkin berbeza sedikit bergantung pada VPN yang anda gunakan, semuanya hampir sama pada iPhone 8 dan 8 Plus.

Cara Menyediakan VPN pada iPhone 8 atau iPhone 8 Plus

Kebanyakan VPN mempunyai aplikasi khusus yang tersedia di Apple App Store. Jika iPhone anda tidak menyokong aplikasi perkhidmatan VPN yang anda gunakan, langkau ke hadapan dan kami akan menunjukkan kepada anda cara mengkonfigurasi VPN anda secara manual.

Sediakan VPN Anda Menggunakan Aplikasi Khusus

Dengan mengandaikan VPN anda mempunyai aplikasi yang ditetapkan, muat turunnya dari App Store dan ikuti langkah berikut:

  1. Log masuk ke VPN anda dan teruskan melalui langkah pengesahan.
  2. Aplikasi harus membawa anda melalui satu siri pop timbul. Ketik Benarkan apabila diminta untuk menyediakan VPN.
  3. Selepas anda selesai menerima pop timbul pemberitahuan; anda boleh mengaktifkan VPN dengan mudah pada iPhone anda dengan mengetik ikon kuasa.

VPN anda kini disediakan dan sedia untuk digunakan pada iPhone anda.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Sediakan VPN secara Manual pada iOS untuk iPhone 8 dan iPhone 8 Plus

Jika anda ingin menyediakan VPN anda secara manual pada iPhone anda,

  1. Pergi ke Tetapan, dan kemudian ke Umum, dan kemudian terakhir, pergi ke VPN.
  2. Selepas itu, “Tambah Konfigurasi VPN”
  3. Masukkan maklumat Pelayan VPN. Nota: Anda boleh mendapatkan maklumat ini daripada halaman akaun VPN anda, halaman konfigurasi manual atau pentadbir sistem anda.
  4. Seterusnya, masukkan nama pengguna dan kata laluan anda. Kemudian, ketik Selesai di bahagian atas.
  5. Anda kini akan melihat VPN dalam Tetapan peranti anda. Anda boleh menukar lokasi dan pelayan di sini.

Anda juga boleh menyemak Manual Halaman Sokongan Apple untuk melihat konfigurasi yang hendak digunakan semasa menyediakan VPN pada iOS untuk iPhone, iPad atau iPod Touch.

Hidupkan VPN “Hidupkan” atau “Matikan”

Selepas anda menyediakan Rangkaian Peribadi Maya pada iOS, anda mempunyai pilihan untuk menghidupkan atau mematikan VPN daripada halaman tetapan pada peranti Apple anda. Apabila anda menyambung menggunakan VPN, ikon VPN muncul dalam bar status.

Jika anda telah menyediakan VPN pada iOS dengan berbilang konfigurasi, anda boleh menukar konfigurasi dengan mudah pada iPhone, iPad atau iPod Touch anda dengan pergi ke Tetapan > Umum > VPN dan menukar antara konfigurasi VPN.

Dapatkan bantuan tentang cara menyediakan VPN pada iOS:

Jika anda menghadapi masalah apabila anda menyediakan Rangkaian Peribadi Maya pada iOS atau tidak dapat menyambung ke VPN anda, atau jika anda melihat makluman yang mengatakan “Rahsia Dikongsi tiada”, tetapan VPN anda mungkin tidak betul atau tidak lengkap. Jika anda mempunyai soalan tentang tetapan VPN anda atau kunci Rahsia Kongsi anda, anda harus menghubungi pentadbir rangkaian atau Jabatan IT anda.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang VPN, hubungi Sokongan Perniagaan iPhone, lawati halaman IT iOS atau Perpustakaan Pembangun Apple iOS.