Cara menyambungkan AirPods ke PS4 dan Xbox One Controller

2

Tidak seperti peranti lain (iOS, Android, macOS, Windows), bukan mudah untuk memasangkan AirPod dengan PS4 dan Xbox. Tetapi jika anda seorang pemain dan menyukai tunas wayarles anda, anda mungkin mahu menggunakannya dengan selesa semasa bermain permainan. Jadi, walaupun prosesnya tidak mudah, berikut ialah cara menyambung dan menggunakan AirPods dengan PS4 dan Xbox Controller.

Nota: Kaedah berikut berfungsi untuk AirPods (gen ke-1, ke-2 dan ke-3), AirPods Pro (gen ke-1 dan ke-2), dan AirPods Max.

Cara menyambungkan AirPods dengan Pengawal PS4

Memandangkan anda tidak boleh menyambung terus mana-mana versi AirPods, termasuk AirPods Pro 2 terbaharu, kepada PS4, kami perlu menggunakan dongle Bluetooth. Jadi kami telah memilih untuk AirFly Pro dari Twelve Southyang kami semak beberapa ketika dahulu.

  1. Sambungkan AirFly Pro ke bicu fon kepala 3.5mm Dualshock 4
  2. Letakkan AirFly Pro dalam TX (mod penghantaran). Tahan butang selama beberapa saat sehingga anda melihat cahaya berkelip. Peranti sedia untuk menerima gandingan
  3. Buka sarung AirPods dengan kedua-dua bahagian di dalamnya. Sekarang, tekan dan tahan butang berpasangan di bahagian belakang kes pengecasan. Selepas beberapa saat, anda akan melihat cahaya sarung AirPods berkelip putih
  4. Berikan beberapa saat untuk AirFly Pro dan AirPods berpasangan. Selepas berpasangan berjaya, AirFly akan mempunyai cahaya putih. Lampu sarung AirPods akan menyala hijau (jika sarung dicas secukupnya) atau ambar (jika tinggal kurang daripada satu cas penuh). Namun begitu, AirPod anda kini disambungkan dengan AirFly Pro, yang disambungkan kepada Pengawal PS4

Kelemahan: Anda hanya boleh mendengar sembang dan bunyi masuk lain. Anda tidak boleh bercakap balik kerana AirFly Pro hanya boleh menghantar ke fon kepala. Ia tidak boleh menerima audio sembang suara anda.

Alternatif lain kepada AirFly Pro untuk menyambungkan AirPods ke PS4

Kaedah lain ialah menggunakan apl Main Jauh pada iPhone dan Android anda. Ia adalah mudah. Anda perlu mendaftar dahulu dan mengaktifkannya dengan PS4 anda. Selepas itu, pergi ke tetapan Bluetooth telefon pintar anda dan pasangkan AirPods.

Kaedah ini mempunyai bahagian hits, tersasar dan jerkahannya sendiri. Tetapi, memandangkan PlayStation hanya membenarkan fon kepala wayarles berlesen rasmi untuk menyambung dengan lancar, terdapat beberapa pengorbanan untuk diterima jika anda ingin menggunakan AirPods dengan PS4.

Akhir sekali, anda juga boleh cuba menyambungkan AirPods dengan TV pintar anda. Jika ia menyokong, audio masuk daripada PlayStation akan dihalakan ke AirPods melalui TV pintar.