Cara Menyediakan VPN Pada iPhone 6s Dan iPhone 6s Plus

25

Jika anda ingin mengetahui cara menyediakan VPN untuk iPhone 6s atau iPhone 6s Plus anda, kami akan terangkan bagaimana anda boleh melakukan ini dengan sangat mudah. Sebab utama anda ingin menyediakan VPN atau Maya Persendirian Rangkaian pada iPhone 6s atau iPhone 6s Plus anda adalah untuk membenarkan sambungan selamat dan peribadi apabila anda berkomunikasi dan bukannya menggunakan rangkaian awam yang meletakkan data dan maklumat berisiko apabila menggunakan rangkaian awam.

Sebab lain anda mungkin mahu menyediakan VPN pada iPhone 6s dan iPhone 6s Plus ialah anda mungkin perlu mengkonfigurasi VPN untuk mengakses atau menghantar e-mel kerja pada iPhone anda atas sebab keselamatan. Anda perlu menyediakan Rangkaian Peribadi Maya pada iOS 9 supaya anda boleh memastikan semua kandungan dan data yang masuk dan keluar dari peranti iOS anda selamat. VPN berfungsi melalui Wi-Fi dan data selular jaringan rangkaian.

Jika anda menggunakan iPhone 6s atau 6s Plus, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa perisian terbaharu yang disokong ialah iOS 13. Bergantung pada versi perisian yang anda jalankan, arahan kami mungkin berbeza sedikit. Juga, kami akan gunakan ExpressVPN dalam contoh kami kerana fleksibiliti dan kebolehpercayaannya. Mari belajar cara menyediakan VPN pada iPhone 6s atau 6s Plus anda tanpa berlengah lagi.

Cara Menyediakan VPN pada iPhone 6s atau 6 anda pada iOS 12 atau Kemudian

Dalam bahagian pertama ini, kami akan merangkumi arahan untuk memasang VPN pada iOS 12 atau lebih baru. Nasib baik, langkah-langkahnya agak mudah.

 1. Untuk bermula, anda perlu memuat turun aplikasi khusus untuk VPN anda daripada App Store.
 2. Log masuk ke dalam aplikasi dan ikuti sebarang langkah pengesahan.
 3. Seterusnya, anda akan melihat tetingkap yang menasihati anda bahawa peranti anda akan meminta kebenaran untuk menyediakan VPN anda. Ketik Teruskan.
 4. Ketik Benarkan untuk menyediakan VPN anda pada iPhone anda.
 5. Ikut gesaan yang tinggal untuk membenarkan pemberitahuan. Kemudian, anda boleh mengetik ikon kuasa dalam apl untuk menghidupkan VPN anda.

Kini, iPhone dan aktiviti internet anda dilindungi oleh perkhidmatan VPN anda.

Sediakan VPN pada iPhone 6 atau iPhone 6 Plus dengan iOS 11 atau Terdahulu

Jika anda masih menjalankan versi iOS yang lebih lama, prosesnya sedikit berbeza. Mula-mula, kami akan menggunakan Safari untuk log masuk ke perkhidmatan VPN kami, kemudian kami akan selesai mengkonfigurasi perkhidmatan dalam Tetapan iPhone. Ini caranya:

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

 1. Buka Safari dan lawati tapak web VPN anda. Dalam contoh ini, kita akan gunakan ExpressVPN.
 2. Log masuk menggunakan bukti kelayakan akaun anda dan lengkapkan sebarang keperluan pengesahan.
 3. Pergi ke halaman akaun anda.
 4. Tatal ke bawah ke iPhone & iPad. Kemudian, ketik pada pilihan untuk melengkapkan persediaan manual ExpressVPN untuk iOS.
 5. Ketik Benarkan apabila digesa.
 6. Selepas anda menerima semua pemberitahuan, profil VPN akan sedia untuk dipasang pada iPhone anda.

Sekarang, kami akan menuju ke Tetapan iPhone anda untuk menyelesaikan persediaan. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Buka Tetapan pada iPhone anda dan ketik Umum.
 2. Ketik pada Profil. Kemudian, ketik pada VPN anda.
 3. Ketik Pasang di penjuru kanan sebelah atas.
 4. VPN anda akan muncul di bawah Tetapan> Umum> VPN.
 5. Dari sini anda boleh mengurus sambungan anda dan lokasi anda.

Hidupkan VPN “Hidupkan” atau “Matikan”

Selepas anda menyediakan Rangkaian Peribadi Maya pada iOS 9, anda mempunyai pilihan untuk menghidupkan atau mematikan VPN daripada halaman tetapan pada peranti Apple anda. Apabila anda menyambung menggunakan VPN, VPN ikon muncul dalam bar status.

Jika anda telah menyediakan VPN pada iOS 9 dengan berbilang konfigurasi, anda boleh menukar konfigurasi dengan mudah pada iPhone, iPad atau iPod Touch anda dengan pergi ke Tetapan > Umum > VPN dan ubah antara konfigurasi VPN.

Dapatkan bantuan tentang cara menyediakan VPN pada iPhone 6s dan iPhone 6s Plus:

Jika anda menghadapi masalah menyediakan Rangkaian Peribadi Maya pada iPhone 6s atau iPhone 6s Plus anda atau tidak dapat menyambung ke VPN anda, atau jika anda melihat makluman yang mengatakan “Rahsia Kongsi tiada”, tetapan VPN anda mungkin tidak betul atau tidak lengkap . Jika anda mempunyai soalan tentang tetapan VPN anda atau kunci Rahsia Dikongsi anda, anda perlu melakukannya kenalan pentadbir rangkaian atau Jabatan IT anda.