ChatGPT Kini Tersedia Secara Percuma sebagai Apl Mudah Alih

9
© NextPit

Seperti yang diumumkan oleh syarikat AS OpenAI pada hujung minggu lalu di portalnya sendiri, mereka kini telah mengeluarkan aplikasi mudah alih pertama dengan “OpenAI ChatGPT” di Apple App Store. Bot AI adalah percuma dengan set ciri terhad buat masa ini.

ChatGPT untuk Apple iPhone sahaja buat masa ini

Dalam beberapa hari dan minggu lalu, gembar-gembur sebenar telah berkembang di sekitar topik bot AI. Sama ada “TruthGPT”, “Google Bard” atau OpenAI dengan “ChatGPT” – perkembangan sekitar kecerdasan buatan (AI) dinyalakan. Walaupun ada yang sudah menyalakan api akhir dunia, yang lain tidak dapat memastikan pembangunan berjalan dengan pantas.

Pemaju ChatGPT Sam Altman memberi amaran tentang risiko dan meminta kawalan kerajaan. Syarikat AS sendiri, sebaliknya, membuat aplikasi mudah alih pertama dengan “OpenAI ChatGPT” tersedia untuk muat turun percuma dalam Apple App Store minggu lepas.

Walaupun chatbot yang disokong AI sudah tersedia di AS sebagai aplikasi desktop dalam versi 4.0, versi mudah alih, yang buat masa ini hanya tersedia di AS dan hanya untuk iOS dari versi 16.1, mewakili tayangan perdana dalam perlumbaan mantap. . Walau bagaimanapun, seperti yang diumumkan oleh syarikat itu, pelaksanaan untuk Android sudah dalam kerja-kerja dan keluaran “tidak lama lagi” dirancang. Negara lain juga dijangka menyusul tidak lama lagi.

Aplikasi mudah alih iOS berfungsi merentas platform, jadi sembang boleh dimulakan pada Apple iPhone dan diteruskan kemudian pada penyemak imbas desktop. Satu lagi kelebihan aplikasi mudah alih ChatGPT ialah penyepaduan “Bisik,” perisian pengecaman pertuturan saraf sumber terbuka berdasarkan 680,000 jam data yang dipantau berbilang bahasa dan berbilang tugas.

ChatGPT untuk iOS pada dasarnya adalah percuma tetapi memerlukan langganan bulanan sebanyak AS$19.99 untuk versi “ChatGPT Plus”. Menurut maklumat awal, versi Plus menawarkan fungsi daripada ChatGPT 4.0. Mereka yang ingin menggunakan mesej pada tahap yang lebih besar mungkin juga perlu membayar. Tambahan pula, pelanggan Plus harus mendapat “akses awal kepada ciri dan masa respons yang lebih pantas”.

Apakah pendapat anda tentang perkembangan pesat dalam topik AI chatbot? Berhenti atau teruskan? Sila tulis kepada kami kebimbangan dan pengalaman anda di bahagian komen.

Sumber:
OpenAI