Cincin Galaxy: Inilah yang dipanggil penjejak cincin pintar pertama Samsung

9
© Ultrahuman

Berikutan penggoda cermin mata AR/VR pintar generasi seterusnya Samsung di Galaxy Unpacked 2023, pemfailan tanda dagangan baharu menunjukkan bahawa Korea Selatan mempunyai satu lagi peranti boleh pakai Galaxy yang belum diumumkan dalam perancangan. Ini juga mengesahkan peranti itu sebagai cincin pintar, di mana ia boleh dilancarkan dalam masa terdekat.

Samsung telah membuat jam tangan pintar Galaxy selama lebih sedekad. Nampaknya, mereka kini berada di peringkat seterusnya untuk memperkenalkan faktor bentuk boleh pakai baharu kerana mereka dilihat sibuk mendapatkan hak tanda dagangan untuk penjejak cincin pintar.

  • Manakah jam tangan pintar dan penjejak kecergasan Garmin terbaik untuk dibeli pada tahun 2023?

Penjejak kesihatan dan tidur Samsung Galaxy Ring

Ia telah dikesan oleh penerbitan Belanda GalaxyClub bahawa Samsung baru-baru ini telah dianugerahkan tanda dagangan “Galaxy Ring” oleh KIPRIS atau Perkhidmatan Maklumat Hak Harta Intelek Korea Selatan. Selain daripada nama, satu-satunya butiran yang didedahkan mengenai peranti itu ialah faktor bentuk cincin pintar dan cara ia akan digunakan untuk memantau penunjuk kesihatan dan tidur pengguna.

Sudah ada laporan sebelum ini yang mencadangkan Samsung sedang mengusahakan cincin pintar, tetapi kemajuan terkini memberikan bukti ketara syarikat itu berlumba-lumba untuk mengembangkan barisan boleh pakainya. Dan bukan sahaja Samsung yang telah menunjukkan hasrat untuk melancarkan penjejak kesihatan atau kecergasan yang lebih padat.

Cincin pintar Apple sebagai pengawal untuk set kepala Reality AR VR

Cincin Apple digunakan dalam mengawal set kepala berasaskan Realiti / © Patently Apple

Apple juga sedang membangunkan cincin pintar

Petunjuk telah dilihat bahawa Apple telah mengusahakan lelaran cincin pintar. Pengeluar iPhone boleh memasangkan cincin itu dengan set kepala realiti campuran atau lanjutan masa depannya selain menggunakannya sebagai penjejak kesihatan dan kecergasan asas. Begitu juga, Samsung mampu melakukan aplikasi yang sama pada XR generasi seterusnya atau set kepala realiti lanjutan, tetapi kami perlu menunggu pengesahan selanjutnya.

Selain Apple dan Samsung, pemain yang lebih kecil dan baharu seperti Ultrahuman dan Oura memang menawarkan cincin pintar untuk pengguna. Yang pertama juga lebih terkenal dengan peranti pemantauan glukosa darah M1nya.

Pengeluar utama manakah di kalangan Apple, Meta, Samsung atau Google yang anda fikir akan memberikan peranti boleh pakai atau set kepala yang akan membawa kejayaan yang setanding serupa dengan iPhone pertama? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Kelab Galaxy