Ekosistem yang berbeza? Tiada masalah! Bagaimana untuk menyertai FaceTime dari Android

30
© Arkitek Farknot / Shutterstock.com

Adakah semua rakan anda menggunakan FaceTime dan anda tidak boleh menyertai mereka kerana anda sangat menyukai peranti Android anda? Nah, bagaimana jika saya memberitahu anda bahawa anda boleh menyertai FaceTime daripada mana-mana peranti Android atau Windows? Berikut ialah cara untuk menyertai panggilan FaceTime daripada Android atau Windows.

Lompat ke:

 1. Sebelum anda bermula: FaceTime bukan lagi eksklusif Apple!
 2. Cara untuk menjadi hos panggilan FaceTime yang boleh disertai oleh pengguna Android dan Windows.
 3. Cara Menyertai panggilan FaceTime daripada Android.
 4. Cara Menyertai panggilan FaceTime dari Windows.
 5. panggilan suara anda ketinggalan? Berikut ialah beberapa petua untuk membetulkannya.
 6. Lebih banyak petua dan kiat untuk menguasai telefon anda:

Kami semua pernah ke sana. Anda ingin membuat panggilan mudah dengan seseorang dan mereka nampaknya sentiasa menggunakan platform yang anda elakkan. Anda mempunyai Skype? Mereka menggunakan Google Meet secara eksklusif. Anda menggunakan WhatsApp, mereka lebih suka Signal. Arrrr kekecewaan itu tidak nyata, terutamanya apabila anda perlu berebut-rebut untuk mendapatkan aplikasi baharu, memberi kebenaran dan segala-galanya di tengah jalan.

Dengan pengguna Apple, masalahnya lebih mendalam. FaceTime sangat mudah dan disepadukan dengan baik dalam ekosistem, tetapi pada asasnya ia eksklusif untuk ekosistem Apple. Atau inikah?

Sebelum anda bermula: FaceTime bukan lagi eksklusif Apple!

FaceTime telah dibuka kepada platform lain untuk seketika sekarang, tetapi nampaknya hanya sedikit yang mengetahui helah ini. Dalam panduan ringkas ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyertai panggilan FaceTime menggunakan peranti Android atau Windows. Anda mungkin tidak dapat mengehoskan panggilan baharu, tetapi anda boleh menyertai mana-mana panggilan yang dibuat oleh pengguna Apple dengan mudah.

Untuk melengkapkan cara ini, anda memerlukan:

Sekurang-kurangnya seorang pengguna dengan iPhone atau peranti Apple lain yang boleh memulakan panggilan FaceTime, peranti Android atau Windows yang menyokong versi penyemak imbas yang agak moden, sebaik-baiknya Chrome atau Edge.

Cara untuk menjadi hos FaceTime yang boleh disertai oleh pengguna Android dan Windows.

Langkah pertama ialah meminta rakan anda yang menyukai Apple memulakan panggilan FaceTime dan menjana pautan yang kemudiannya akan dihantar kepada anda untuk menyertainya.

imagefacetime

Pengguna iPhone perlu menjadi hos./ © NextPit

 1. Buka Apl FaceTime.

 2. Ketik pada Buat Pautan.

 3. Kongsi pautan.

 4. Tunggu orang lain meminta untuk menyertai.
 5. Luluskan permintaan mereka.

 6. Selamat FaceTiming!

Cara Menyertai panggilan FaceTime daripada Android

skrin

Ia sangat mudah! / © NextPit

 1. Klik pada pautan yang dihantar oleh rakan anda.

 2. Dalam tetingkap baharu yang terbuka, masukkan nama panggilan.
 3. Ketik Teruskan.

 4. Dalam halaman baharu anda akan digesa untuk membenarkan penyemak imbas anda menggunakan kamera dan mikrofon anda, benarkan kedua-duanya.
 5. Pastikan anda kelihatan hebat dalam pratonton dan tekan sertai.
 6. Tunggu rakan anda untuk meluluskan permintaan anda!
 7. Voila! Anda telah melanggar ekosistem Apple!

Cara Menyertai panggilan FaceTime dari Windows

 1. Buka Edge atau Chrome.

 2. Klik pada pautan yang dihantar oleh rakan anda.

 3. Dalam tab yang terbuka, masukkan nama panggilan.
 4. Beri kebenaran kepada penyemak imbas untuk menggunakan mikrofon dan kamera anda.

 5. Pastikan anda kelihatan cantik dalam pratonton dan tekan Sertai.
 6. Tunggu rakan anda meluluskan permintaan anda.
 7. Nikmati!

panggilan suara anda ketinggalan? Berikut ialah beberapa petua untuk membetulkannya.

Jika anda mengalami ketinggalan atau perkara lain yang menyukarkan panggilan anda, ini mungkin banyak perkara. Berikut ialah cara anda boleh menyelesaikan masalah dengan cepat.

 1. Sebelum anda menyertai panggilan pastikan anda telah menutup semua aplikasi latar belakang, terutamanya yang menggunakan kamera atau mikrofon.
 2. Ia adalah sesuatu yang diberikan, tetapi jangan lupa untuk menyemak kualiti sambungan anda ke internet. Jika anda menggunakan Wi-Fi cuba beralih ke bilik dengan isyarat yang lebih baik, dan ingat, semakin sedikit halangan antara anda dan modem Wi-Fi anda, semakin baik!
 3. Tutup semua tab lain dalam penyemak imbas anda. Chrome boleh menjadi sangat menuntut dari segi sumber dan mengekalkan terlalu banyak tab terbuka boleh memperlahankan peranti anda dengan ketara.
 4. Kosongkan cache atau memori peranti anda dengan cepat sebelum membuka penyemak imbas. Menutup apl mungkin cukup baik untuk kebanyakan kes tetapi kadangkala mengosongkan cache dan memori melalui apl penggalak bersepadu boleh membantu sedikit.

Lebih banyak petua dan kiat untuk menguasai telefon anda:

Jika anda menyukai helah kecil ini, saya ada berita baik untuk anda. Ada berpuluh-puluh lagi. Di NextPit, kami merangkumi lebih banyak topik tentang cara untuk benar-benar menguasai peranti Android atau iOS anda jadi nantikan. Berikut adalah beberapa lagi artikel cara-cara!

 • WhatsApp: petua dan petua terbaik untuk Android
 • iOS 15: Berikut ialah cara menyerlahkan iPhone anda dengan ikon tersuai!
 • Cara menggunakan tema dinamik pada Android 12

Adakah anda pernah menggunakan ciri ini sebelum ini? Adakah anda tahu apa-apa helah hebat lain yang anda ingin saya tutup? Beritahu saya dalam komen di bawah!