Facebook Terus Log Keluar – Apa yang Perlu Dilakukan?

2

Facebook telah wujud selama lebih sedekad sekarang, dan sukar untuk mengingati dunia sebelum ini. Semua orang sudah biasa berhubung melalui Facebook; ia adalah alat carian utama untuk mencari sesiapa sahaja pada masa kini.

Semua orang sudah terbiasa mempunyai Facebook di hujung jari sehinggakan kebanyakan orang tidak mahu log keluar. Tetapi Facebook kadangkala log keluar anda sendiri.

Apabila ini berlaku, anda mungkin tertanya-tanya mengapa Facebook berbuat demikian. Terdapat beberapa jawapan untuk soalan ini, dan kami akan membincangkannya dalam artikel ini.

biskut

Jika anda menggunakan Facebook pada komputer anda, anda mungkin mendapati bahawa sekali-sekala, anda log keluar tanpa diduga. Itu boleh sangat menjengkelkan, bukan? Ia mungkin ada kaitan dengan kuki yang digunakan oleh penyemak imbas anda untuk menjejak tapak yang anda lawati. Mungkin tetapan anda ditetapkan secara automatik untuk menamatkan sesi anda selepas tempoh tertentu. Teruskan dan semak tetapan kuki anda untuk penyemak imbas yang anda gunakan.

Berbanding dengan beberapa apl lain (seperti yang anda gunakan untuk akaun bank anda), Facebook mempunyai masa sesi aktif yang jauh lebih lama. Walau bagaimanapun, sesi Facebook tamat juga. Selain itu, mengosongkan cache dan kuki anda mungkin membantu anda menyelesaikan masalah ini.

facebook

Log Masuk Auto Facebook

Log masuk automatik ialah salah satu alat yang lebih berguna yang boleh dimiliki pengguna di internet. Menaip semua maklumat e-mel dan kata laluan anda setiap kali mungkin merupakan laluan yang lebih selamat, tetapi ia juga merupakan laluan yang lebih memakan masa dan membosankan. Jika anda satu-satunya orang yang menggunakan komputer riba anda, tiada sebab anda tidak perlu memilih untuk log masuk automatik.

Perkara yang sama berlaku untuk Facebook. Apabila anda log masuk, anda mempunyai pilihan untuk membenarkan tapak tersebut log masuk anda secara automatik apabila anda kembali. Jika anda tidak memilih pilihan ini, anda akan dilog keluar selepas anda meninggalkan tapak.

Lebih Daripada Seorang Dilog Masuk

Walaupun ia tidak kerap berlaku, jika orang lain cuba mengakses akaun Facebook anda semasa anda sedang menggunakannya secara aktif, anda boleh ditendang keluar daripada sesi itu. Terutama jika seseorang itu menggunakan alamat IP yang berbeza.

Mungkin kawan baik anda yang tiada di Facebook mempunyai kata laluan anda dan telah log masuk pada masa yang sama. Atau seseorang cuba menggodam akaun anda. Jika yang terakhir adalah kesnya, ini adalah masa yang baik untuk melakukan sesuatu mengenainya.

Pergi ke halaman Tetapan Facebook, dan di bawah Keselamatan dan Log Masuk, anda boleh memilih untuk menukar kata laluan anda dan memilih untuk mendapatkan makluman untuk log masuk yang tidak dikenali. Anda juga boleh menggunakan pilihan untuk mempunyai tiga hingga lima rakan sebagai kenalan sekiranya anda tidak bernasib baik kerana terkunci daripada akaun anda. Anda dinasihatkan untuk mengambil langkah berjaga-jaga tambahan apabila melibatkan Facebook dan keselamatan data anda.

log keluar facebook

Gangguan Facebook

Jangan lupa, Facebook mempunyai lebih 2.4 bilion pengguna aktif. Ia pasti mempunyai pepijat dan gangguan sekali-sekala. Anda mungkin dilog keluar kerana tapak tersebut sedang menjalani penyelenggaraan atau mengalami beberapa isu lain.

Jika Facebook terus mengelog anda keluar, walaupun selepas anda memastikan bahawa anda mengosongkan kuki dan cache dan tiada orang lain cuba log masuk, anda harus cuba log keluar dan tunggu sebentar. Selepas beberapa lama, cuba log masuk semula dan lihat jika masalah berterusan.

Jika anda telah kehabisan setiap pilihan, dan anda masih tidak boleh menggunakan Facebook tanpa ditendang keluar secara berterusan, anda sentiasa boleh menghubungi Facebook secara terus. Pergi ke Pusat Bantuan Facebook, pilih isu yang anda alami daripada menu lungsur dan teruskan untuk menerangkan masalah secara terperinci. Apa yang anda perlu lakukan ialah menyerahkan borang dan tunggu mereka kembali kepada anda.

facebook terus log keluar saya

Log Keluar Apabila Anda Mahu

Anda sepatutnya boleh log keluar apabila anda mahu dan bukan apabila seseorang atau orang lain memutuskan untuk log keluar. Mungkin bijak dan sihat untuk log keluar dari semua aplikasi media sosial sekali-sekala. Tetapi, anda harus melakukannya mengikut syarat anda, sudah tentu.

Bahagian yang paling penting ialah memastikan tiada sesiapa yang cuba mendapatkan akses tanpa kebenaran. Semua yang lain boleh diperbaiki. Kosongkan kuki dan cache anda dan teruskan dan gunakan autolog masuk jika sesuai.

Soalan Lazim

Bolehkah saya log masuk ke lebih daripada satu peranti pada satu masa?

ya. Facebook akan membenarkan anda log masuk ke berbilang peranti dan kekal log masuk ke peranti tersebut pada masa yang sama. Cara perkhidmatan berfungsi ialah anda perlu log masuk ke apl, ke dalam setiap penyemak imbas web dan setiap peranti. Walaupun begitu, anda boleh log masuk ke berbilang peranti dan penyemak imbas dari berbilang lokasi tanpa Facebook melog masuk mana-mana peranti keluar.

Bagaimanakah saya tahu jika orang lain melog masuk ke akaun Facebook saya?

Kami sebenarnya mempunyai artikel yang menerangkan bagaimana untuk mengetahui sama ada orang lain sedang log masuk ke akaun anda dan bagaimana anda boleh menghentikannya. Jika anda mengesyaki seseorang melog masuk kerana anda mempunyai rakan baharu yang anda tidak kenali, apl Facebook Messenger anda mempunyai mesej yang anda tidak hantar, atau anda tidak boleh log masuk dengan kata laluan anda, kemungkinan seseorang sedang mengakses akaun anda.

Jika facebook anda log keluar secara rawak, adalah idea yang baik untuk menukar kata laluan anda. Selain itu, sebagai langkah berjaga-jaga tambahan, anda juga harus menukar kata laluan e-mel anda. Jika seseorang melog masuk ke akaun Facebook anda dengan pengesahan dua faktor dihidupkan, mereka mungkin telah mendapat akses ke akaun e-mel anda juga.

Adakah Facebook masih log keluar anda selepas beberapa ketika? Jika anda mengetahui penyelesaian yang gagal kami sertakan, sila kongsikan dengan seluruh komuniti TJ di bahagian komen di bawah.