Galaxy A53 Samsung Mendapat Alat Penggunting Imej

25
© NextPit

Galaxy S23 Samsung memulakan kerjaya dengan alat Clipper Imej yang mengalih keluar latar belakang daripada foto dengan mengasingkan subjek. Ciri ini telah dilancarkan kepada telefon pintar Galaxy perdana yang lebih lama pada bulan lepas dan Samsung kini telah mengembangkannya kepada peranti jarak pertengahannya dengan Galaxy A53 peranti pertama yang berbuat demikian.

Sama seperti ‘ciri angkat subjek’ Apple yang disepadukan dalam Galeri iOS 16, Samsung Image Clipper juga memotong subjek daripada foto dan menjana subjek baharu dengan latar belakang telus. Imej kemudiannya boleh disalin dan dilampirkan pada dokumen dan mesej, atau anda boleh berkongsi secara berasingan dengan orang lain.

  • Baca juga: Cara mengalih keluar pengebom foto menggunakan Pemadam Ajaib Google pada Android dan iPhone

Seperti yang dilaporkan oleh SamMobile, Samsung mengeluarkan kemas kini perisian baharu untuk Galaxy A53 (semakan) di Eropah. Versi perisian tegar dikatakan menambah alat Image Clipper pada peranti. Setelah dikemas kini, pengguna boleh menguji ciri dengan pergi ke Galeri, memilih imej dengan subjek yang boleh dilihat dan mencuba. Anda boleh menyemak panduan Penggunting Imej kami di sini tentang cara menggunakannya.

Tangkapan skrin yang menunjukkan proses untuk mengalih keluar latar belakang dalam video pada peranti Galaxy S23 Plus.

Samsung juga menawarkan kemungkinan untuk mengalih keluar latar belakang imej apabila menjeda video. / © NextPit

Telefon Samsung Galaxy yang manakah mempunyai ciri Penggunting Imej?

Tidak jelas bila kemas kini akan tiba di negara lain atau model Galaxy A yang akan disokong kemudian. Selain daripada Galaxy A53, Samsung berkemungkinan besar akan mendayakan ciri pada Galaxy A54 dan mungkin pada Galaxy A34 yang kami semak baru-baru ini. Lebih penting lagi, ia memerlukan kemas kini One UI 5.1 terkini untuk dijalankan.

Selain siri Galaxy A53 dan Galaxy S23, Image Clipper juga tersedia untuk Galaxy S20, Galaxy S21, Galaxy S22, Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 dan model yang lebih baharu, serta keseluruhan rangkaian Galaxy Z Flip.

Pernahkah anda mencuba alat penyuntingan baharu daripada Samsung? Bagaimana pengalaman anda setakat ini? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: SamMobile