Galaxy A54 mendapat WiFi yang lebih pantas—Berikut ialah sepantasnya

19
© NextPit

Spesifikasi dan imej Galaxy A54 telah bocor awal bulan ini. Pemfailan baharu kini menambah butiran lanjut tentang telefon pintar Android jarak pertengahan baharu Samsung termasuk kapasiti bateri, kelajuan pengecasan dan sambungan Wi-Fi yang lebih pantas.

Galaxy A52s Samsung membawa Wi-Fi 6 ke dalam barisan tetapi ini tidak tersedia pada Galaxy A53 (ulasan) selepas syarikat itu memilih untuk cipset Exynos 1280 tersuainya. Galaxy A54 yang akan datang nampaknya membawa sambungan wayarles yang disebutkan di atas bersama-sama dengan Exynos 1380 yang dipertingkatkan.

  • Petua dan kiat UI Samsung One teratas untuk menguasai telefon Galaxy anda

Kelajuan dan bateri Wi-Fi Samsung Galaxy A54

Pensijilan FCC terkini menunjukkan bahawa Galaxy A54 akan membawa nama model SM-A546 atau SM-A546 DS untuk varian dwi SIM. Apa yang memeranjatkan ialah cara peranti yang disenaraikan dengan keupayaan Wi-Fi b/g/n/a/ac/ax, yang mengesahkan bahawa 2023 Galaxy mid-range menggunakan Wi-Fi 6 sebagai ‘kapak’ menandakan yang lain. nama versi wayarles.

Wi-Fi 6 bukanlah standard wayarles terbaharu kerana sudah ada Wi-Fi 6E. Tetapi secara teorinya, Wi-Fi 6 harus menyampaikan pemindahan data sehingga 9.6 Gbps berbanding 6.9 Gbps pada Wi-Fi 5 (11ac). Ia juga menggunakan penyulitan data yang lebih teguh dan selamat.

Render Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 Render / © Samsung / edit oleh NextPit

Selain sambungan, dokumentasi mengesahkan kapasiti bateri 4905 mAh peranti. Sebaliknya, Samsung boleh memasarkan ini sebagai 5000 mAh sama dengan pendahulunya. Tambahan pula, penarafan cas pantas 25 watt tidak berubah.

Kebocoran sebelum ini mencadangkan Samsung memberi Galaxy A54 satu ubah suai yang akan mencerminkan reka bentuk Galaxy S23. Pada masa yang sama, ia dijangka menampilkan persediaan tiga kamera dengan sensor utama 50MP. Konfigurasi memori dipercayai bermula pada 6 GB RAM dan 128 GB storan boleh dikembangkan. Akhir sekali, renjer pertengahan boleh mendapatkan paparan AMOLED yang lebih kecil tetapi dengan kadar segar semula 120 Hz yang dikekalkan.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk Galaxy A54 yang dikemas kini? Kami ingin mendengar pendapat anda di bahagian komen.

Melalui: SamMobile
Sumber:
FCC