Galaxy S23 (Ultra) mendapat ruang penyejukan yang lebih besar supaya ia tidak terlalu panas semasa bermain permainan

15
© NextPit

Samsung Galaxy S23 (Plus) membawa kebanyakan perubahan besar di bawah hud. Ini termasuk versi SoC Snapdragon 8 Gen 2 yang dipertingkatkan serta kapasiti bateri yang lebih besar. Samsung turut menambah baik sistem penyejukan pada barisan, yang kini lebih besar dan menggantikan grafit pada Galaxy S23 standard dengan jenis ruang wap.

Pada acara Unpacked Samsung, syarikat itu membincangkan secara ringkas dan menunjukkan gambaran visual bagaimana ruang wap kini lebih luas pada Galaxy S23 Ultra. Walau bagaimanapun, ia tidak memberikan gambaran tentang rupa pengembangan di dalam Galaxy S23 dan S23 Plus.

  • Jangan terlepas: Semakan tangan Samsung Galaxy S23 Ultra

Seorang pembocor terkenal kini telah berkongsi skema komponen pelesapan haba di dalam trio, yang juga dibandingkan dengan model Galaxy S22. Yang ketara, Galaxy S23 (hands-on) menerima peningkatan sederhana dalam saiz selain fakta ia kini menggunakan ruang wap yang lebih berkesan berbanding grafit pendahulunya. Kedua-dua Galaxy S23 Plus dan Galaxy S23 Ultra menggunakan petak wap yang lebih besar.

Samsung Galaxy S23 vs S22 Saiz Penyejukan Ruang Wap

Perbandingan ruang penyejukan wap Samsung Galaxy S23 vs Galaxy S22 (Ultra) / © Twitter/u/IceUniverse

Peningkatan ini nampaknya akan mengawal suhu peranti dengan lebih berkesan, terutamanya dalam tugas intensif dan sesi permainan. Sebaliknya, Galaxy S22 (Ultra) tahun lepas telah terlibat dengan banyak isu prestasi akibat daripada pemproses terlalu panas dan reka bentuk terma yang lebih rendah.

Selain sistem penyejukan yang lebih baik, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 disebut-sebut menawarkan kecekapan yang lebih tinggi daripada Snapdragon 8 Gen 1. Ini juga dijangka memberikan hayat bateri yang lebih lama pada peranti. Selain itu, kecuali untuk varian 128 GB Galaxy S23 yang tersekat pada UFS 3.1, keseluruhan barisan juga akan mendapat manfaat daripada storan on-board UFS 4.0 yang lebih pantas dan memori LPDDR5X.

Bagaimana untuk memesan Samsung Galaxy S23 dan mendapat penjimatan sehingga $150

Sebagai helah kecil untuk mengelakkan pilihan Galaxy S23 yang lebih perlahan, Samsung menawarkan peningkatan storan percuma yang banyak kepada mereka yang membuat pra-pesanan termasuk Galaxy S23 Plus dan Ultra. Peruncit seperti Amazon mempunyai tawaran tersuai dengan memberi anda peningkatan percuma dan sehingga $50 kad hadiah yang diterjemahkan kepada $150 penjimatan. Anda boleh panduan kami tentang cara membuat prapesanan Samsung Galaxy S23 untuk langkah yang lebih terperinci.

Adakah anda menaik taraf kepada Samsung Galaxy S23 tahun ini? Jika ya, ciri manakah yang membantu anda membuat keputusan? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Twitter/u/IceUniverse