Galaxy Tab S9 Ultra Tidak Semakin Nipis—Tetapi Di Sini Ia Boleh Menyerlah

28
© NextPit

Samsung Galaxy Tab S9 (Ultra) sudah pasti salah satu peranti yang paling banyak bocor dari Korea Selatan. Model Galaxy Tab S9 Plus baru-baru ini dilaporkan menampilkan reka letak kamera baharu. Malah sebelum itu, spesifikasi Ultra premium turut didedahkan. Hari ini, pembocor terkemuka mengesahkan perubahan ketara lain seperti penarafan rintangan air dan jenis RAM yang lebih pantas.

Jika anda memilih tipsters yang paling boleh dipercayai dengan rekod prestasi yang kukuh, Ice Universe mungkin salah satu daripada mereka. Dikongsi di Twitter, beliau mendakwa bahawa Galaxy Tab S9 Ultra tidak berubah berbanding Galaxy Tab S8 Ultra dari segi dimensi. Secara khusus, kedua-dua generasi adalah 100 peratus sama saiz pada 326.4×208.6×5.5 mm (12.9×8.2×0.2 inci) manakala model yang tidak diumumkan adalah beberapa gram lebih berat.

  • Baca juga: Tablet Samsung Galaxy manakah yang patut anda beli pada tahun 2023?

Selain daripada perkadaran peranti, ia menambah bahawa kedua-dua paparan AMOLED 14.6 inci dan bateri 11,200 mAh juga disimpan. Tambahan pula, Samsung tidak berhasrat untuk menawarkan pengecasan yang lebih baik untuk tablet Android perdana. Sebaliknya, Tab S9 Ultra kekal pada pengecasan pantas 45W berdasarkan siaran.

Samsung Galaxy Tab S9 (Ultra) dengan memori lebih pantas dan pensijilan IP68

Tidak mengejutkan, cipset Snapdragon 8 Gen overclocked akan menjanakan Galaxy Tab S9 Ultra termasuk Galaxy Tab S9 dan Tab S9 Plus. Apa yang baharu ialah jenis RAM LPDDR5X yang lebih pantas dan cekap, yang sama ditemui pada Galaxy S23+ yang telah kami uji, walaupun kapasiti yang lebih besar disebut dalam tweet.

Samsung Galaxy Tab S8 (Ultra)

Samsung Galaxy Tab S8 (Plus) dan Tab S8 Ultra berkongsi binaan logam yang sama / © Samsung

SamMobile sebelum ini dikhabarkan bahawa siri Galaxy Tab S9 ialah papak bukan Galaxy Active pertama daripada syarikat itu yang akan diperakui dengan perlindungan kemasukan. Tuntutan ini kini disokong oleh sumber bebas dan mencadangkan ketiga-tiga mereka mendapat penarafan IP68. Bermakna, mana-mana tablet boleh bertahan dalam perendaman air sehingga kedalaman 1.5 meter.

Tarikh keluaran Samsung Galaxy Tab S9 (Ultra).

Mengenai tarikh keluaran, Samsung merancang untuk melancarkan Galaxy Tab S9 pada bulan Ogos bersama-sama dengan Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5. Peranti lain yang dijadualkan yang mungkin akan diumumkan pada acara Unpacked yang sama ialah Samsung Galaxy Watch 6, Galaxy Buds 3, dan Galaxy SmartTag 2.

Dengan kebanyakan jenama memperkenalkan perubahan reka bentuk kecil, adakah anda fikir Samsung berada di landasan yang betul untuk menumpukan pada menambah naik taraf bawah hud? Tekan kami dengan jawapan anda di bahagian komen. Kami pastinya berminat untuk mengetahui pendapat anda tentang perkara ini.