Galaxy Watch 6 Samsung mungkin mendapat bateri yang lebih besar dan peningkatan reka bentuk yang dramatik

7
© NextPit

Samsung memberikan Galaxy Watch 5 dan Galaxy Watch 5 Pro (ulasan) dengan bateri yang lebih besar, yang diterjemahkan kepada hayat bateri yang ketara berbanding pendahulunya. Model Galaxy Watch 6 yang akan datang juga boleh mendapat peningkatan kapasiti, menurut pensijilan Korea terkini.

Beberapa pensijilan bateri telah mendedahkan saiz bateri Samsung Galaxy Watch 6 dalam dua varian. Seperti vanila Galaxy Watch 5, Galaxy Watch 6 akan datang dalam saiz sarung 40 mm dan 44 mm. Tambahan pula, pasangan itu mempunyai nombor model SM-R93x dan SM-R94x, masing-masing.

  • Manakah Samsung Galaxy Watch terbaik untuk dibeli pada tahun 2023?

Kapasiti bateri Samsung Galaxy Watch 6

Berdasarkan imej, Galaxy Watch 6 yang lebih kecil mendapat bateri pasaran 300 mAh yang diterjemahkan kepada peningkatan 5 peratus daripada bateri 284 mAh Galaxy Watch 5 40 mm. Begitu juga, Galaxy Watch 6 44 mm juga tiba dengan sedikit bateri yang lebih besar iaitu 425 mAh daripada 410 mAh pada tahun lepas.

Walaupun perbezaannya adalah minimum, ini mungkin boleh memanjangkan masa berjalan sebenar pada jam tangan pintar jika digabungkan dengan pemproses atau paparan yang cekap. Pada masa yang sama, sistem pengendalian yang dioptimumkan juga boleh membantu memanjangkan hayat bateri pada setiap varian Galaxy Watch 6.

Google Pixel Watch

Jika anda melihat dengan teliti, anda boleh melihat ikon Google Wallet dalam menu tetapan pantas di penjuru kanan sebelah atas. Bagaimanapun, hanya mengetuk dua kali mahkota lebih selesa. / © NextPit

Reka bentuk melengkung baharu pada Samsung Galaxy Watch 6 (Pro)

Selain daripada kapasiti bateri, butiran mengenai jam tangan pintar generasi seterusnya Samsung agak terhad. Juga tidak disebutkan model Galaxy Watch 6 Pro yang lebih mahal, tetapi ini kadang-kadang yang mungkin muncul di sepanjang jalan.

Sementara itu, pembocor prolifik IceUniverse mendakwa bahawa Samsung akan kembali kepada reka bentuk kaca melengkung pada Galaxy Watch 6 (Pro), yang tidak pernah dilihat sejak Galaxy Watch Active 2 (semakan). Pixel Watch (ulasan) dihantar dengan profil jam tangan bulat bersama-sama dengan paparan cembung, jadi ini mungkin membayangkan rupa jam tangan Samsung yang seterusnya.

Adakah anda lebih suka jam tangan pintar dengan paparan melengkung ke luar atau yang kelihatan lasak dan lebih rata? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.