Gambar Pertama Galaxy Tab S9+ Samsung Menunjukkan Penderia Baharu dan Deringan Kamera

24
© NextPit

Berikutan kononnya pemproses overclocked dan kapasiti bateri Galaxy Tab S9 Ultra yang akan datang, satu set gambar yang dijana komputer bagi model Tab S9+ telah muncul baru-baru ini. Berdasarkan syot kilat yang bocor, siri tablet Samsung perdana boleh menerima kamera belakang yang direka bentuk semula dan mungkin persediaan dwi swafoto.

Render Samsung Galaxy Tab S9+ mendedahkan sedikit perubahan dari segi reka bentuk berbanding Galaxy Tab S8+ yang NextPit semak. Kebanyakan perubahan berlaku di bahagian belakang, yang masih menempatkan modul dwi kamera yang sama. Walau bagaimanapun, kamera individu dengan kiraan resolusi yang tidak diketahui kini disertakan dalam cincin terangkat yang meniru susunan kamera yang terdapat dalam Galaxy S23 dan Galaxy A34.

  • Baca juga: Kajian Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Perkara baharu dalam Samsung Galaxy Tab S9 Plus

Kedudukan denyar LED dan dok S Pen magnet kekal sama dan masih terletak di bawah kamera. Jika seseorang memeriksa tablet dengan teliti, bahagian terakhir kelihatan lebih tebal sedikit. Butang mekanikal dan lokasi quad-speaker turut dikekalkan dengan port USB-C yang diapit oleh dua gril di bahagian bawah.

Reka Bentuk Samsung Galaxy Tab S9 Plus

Paparan Samsung Galaxy Tab S9 Plus menunjukkan modul kamera dwi berdering di bahagian belakang. / © OnLeaks/WolfOfTablet

Apabila ia datang ke bahagian hadapan, tiada perubahan yang kelihatan yang mudah dibezakan selain daripada kedudukan sensor baharu. Pada asasnya, komponen itu mungkin mewakili kamera menghadap hadapan kedua dan akan digunakan semasa panggilan video dalam mod landskap, yang serupa dengan reka letak Apple iPad 10 yang Camila semak.

Gambar Samsung Galaxy Tab S9 Plus

Samsung Galaxy Tab S9 Plus menyimpan butang, pembesar suara dan tepi rata. / © OnLeaks/WolfOfTablet

Galaxy Tab S9+ dijangka menerima panel AMOLED 12.4-inci yang sama, walaupun tidak disebutkan sama ada terdapat penambahbaikan lain dalam perancangan seperti output yang lebih cerah dan cekap. Begitu juga, Galaxy Tab S9 Ultra juga boleh mengekalkan paparan AMOLED 14.6 inci yang lebih besar. Masih tidak diketahui sama ada Galaxy Tab S9 yang lebih kecil akhirnya akan beralih daripada LCD kepada AMOLED kali ini.

Kemungkinan spesifikasi Samsung Galaxy Tab S9 (Ultra).

Keseluruhan Galaxy Tab S9 dikhabarkan akan menampilkan pemproses Snapdragon 8 Gen 2 overclocked yang menjalankan prosiding dari bawah hud. Pada masa yang sama, ia juga dikhabarkan bahawa Samsung akan memperkenalkan penarafan kalis air rasmi untuk tabletnya, yang sebelum ini hanya dikhaskan untuk rangkaian Galaxy Tab Active yang lasak sebelum ini.

Barisan Galaxy Tab S9 Samsung boleh diumumkan bersama Galaxy Z Fold 5 dan Z Flip 5 dalam beberapa bulan akan datang. Harga tablet berkuasa OS Android 13 masih tidak jelas pada masa penerbitan.

Kami ingin mengetahui ciri atau perubahan yang anda jangkakan untuk lihat dalam julat premium Samsung Galaxy Tab S9? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan.

Sumber:
WolfofTablet