Garmin Bounce ialah jam tangan pintar kanak-kanak LTE dengan penjejakan lokasi masa nyata

20

© Garmin

Garmin telah melancarkan jam tangan pintar Bounce GPS untuk kanak-kanak. Di sebalik ciri keselamatan melalui LTE, syarikat berpendapat peranti boleh pakai baharu itu akan membantu ibu bapa melambatkan akses anak mereka kepada telefon pintar dengan menawarkan pemantauan aktiviti dan pelbagai kandungan yang menarik.

The Bounce ialah jam tangan pintar GPS pertama yang diperkenalkan oleh Garmin di bawah barisan anak-anaknya. Ia mempunyai paparan sentuh LCD 1.3-inci ditambah dengan sepasang penolak di sebelah kanan. Jam tangan pintar adalah kalis air 5ATM yang bermaksud ia boleh menahan aktiviti seperti berenang dan berbasikal.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan pintar dan penjejak kecergasan Fitbit terbaik pada tahun 2022

GPS dan LTE Garmin Bounce mendayakan penjejakan dan pemesejan masa nyata

Garmin’s Bounce bergantung pada sambungan selular 4G LTE. Ini membolehkan fungsi seperti pemesejan suara dan teks dengan mesej pratetap yang tersedia untuk kanak-kanak. Tetapi ciri yang paling penting ialah penjejakan lokasi masa nyata yang boleh diakses oleh ibu bapa melalui aplikasi Garmin pada telefon pintar mereka.

Garmin juga menambah ciri keselamatan di mana kanak-kanak boleh mendaftar masuk atau memberitahu penjaga apabila peranti mula bergerak di luar satu set sempadan. Tambahan pula, bantuan kecemasan boleh diakses yang akan menghantar mesej automatik kepada kenalan dan memulakan LiveTrack setelah diaktifkan. Walau bagaimanapun, ini memerlukan langganan aktif untuk berfungsi sama dengan fungsi pemesejan.

Reka bentuk dan warna jam tangan pintar Garmin Bounce

Garmin Bounce dalam jalur warna merah jambu, hijau dan hitam / © Garmin

Garmin Bounce fungsi dan harga jam pintar yang lain

Berkenaan dengan keupayaan jam tangan pintar, terdapat aplikasi cuaca terbina dalam bersama permainan dan aplikasi di atas penjejakan kecergasan asas. Dan melalui apl itu, ibu bapa boleh melihat data berbeza yang dikumpul dengan jam tangan termasuk tidur dan tugasan. Akhir sekali, hayat bateri pada Bounce dinilai untuk bertahan selama 2 hari.

Garmin berkata pelan langganan LTEnya tidak memerlukan liputan pembekal yang berasingan. Untuk $9.99/bulanan, pengguna boleh memanfaatkan semua ciri teras wayarles Garmin Bounce. Jam tangan itu sendiri dijual pada harga $149 dan tersedia dalam warna hijau, hitam dan merah jambu.