Gboard kini boleh menterjemah semasa anda menaip

9

© Google

Salah satu papan kekunci Android terbaik di sekeliling baru sahaja melancarkan ciri baharu yang menarik. Google telah memberikan Gboard keupayaan untuk melakukan terjemahan automatik. Semasa anda menaip, integrasi Terjemahan Google baharu akan menterjemah teks dalam masa nyata semasa anda menaipnya.

  • Papan Kekunci Google kini ialah Gboard
  • Apl terjemahan terbaik untuk Android

Pada masa lalu anda perlu menaip mesej, menyalinnya dan kemudian menterjemahkannya dalam apl Terjemahan Google untuk mendapatkan terjemahan. Atau anda boleh menggunakan Ketik untuk Terjemah. Tetapi, kedua-dua pilihan itu tidak akan semudah (atau bagus) seperti ciri Gboard baharu ini.

Untuk membolehkan Gboard menterjemah secara automatik untuk anda, cuma ketik ikon pelangi G, kemudian ikon Terjemah. Untuk menterjemah balasan yang dihantar kembali kepada anda dalam bahasa lain, salin teks dan tampalkannya ke papan kekunci dapatkan terjemahan ke bahasa ibunda anda.

gboard google translate

Penyepaduan Terjemahan Google baharu Gboard mudah digunakan! / © Google

Anda boleh menterjemah ke dan dari mana-mana pilihan bahasa biasa Google Translate, menjadikan dunia komunikasi berbilang bahasa yang baharu terbuka kepada anda. Secara lalai, ia ditetapkan untuk mengesan bahasa yang anda tulis secara automatik, tetapi anda masih boleh memilih satu secara manual jika mahu. Anda masih mesti memilih bahasa yang ingin anda terjemahkan secara manual, sudah tentu, kerana ia tidak boleh membaca fikiran.

Gboard juga mendapat beberapa ciri menyeronokkan yang lain seperti emoji automatik dan cadangan GIF juga. Apakah pendapat anda tentang ciri terjemahan automatik baharu? Bagaimana anda akan menggunakannya? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.