Google Mendayakan Penyegerakan Apl Android Automatik di Gedung Play

36
© NextPit

Salah satu kelebihan terbaik iOS berbanding Android ialah keupayaan untuk menyegerakkan hampir semua kandungan antara iPhone dan perkakasan Apple yang lain. Google mungkin mengambil petunjuk daripada Cupertino dengan rancangan untuk memperkenalkan penyegerakan apl merentas peranti Android tidak lama lagi.

Penyegerakan apl untuk berbilang peranti pada Android tidak begitu meluas berbanding iOS. Anda hanya boleh melihat apl yang dipasang daripada peranti anda yang lain pada bahagian pengurusan apl di Gedung Play. Ia juga memerlukan langkah tambahan jika anda ingin memuat turun dan memasangnya pada telefon pintar atau tablet Android pilihan.

  • Cara meningkatkan prestasi permainan Samsung Galaxy anda dengan pintasan bateri baharu.

Cara mendayakan penyegerakan apl antara peranti Android melalui apl Gedung Play

Bukti baharu telah ditemui, dengan Google akhirnya memperkenalkan penyegerakan apl automatik dalam Android. Tangkapan skrin yang dikongsi oleh penyahpepijat AssembleDebug ke Artem Polis Android melalui Twitter menunjukkan pilihan baharu untuk menyegerakkan apl dalam tetapan Urus apl dan peranti. Selepas itu, mengetiknya akan memberikan anda senarai peranti tersedia yang boleh dipilih dan apl yang akan disegerakkan secara automatik.

Google Apps Sync untuk Android melalui Gedung Play

Penyegerakan Apl baharu Google untuk Android melalui Gedung Play / © Twitter/u/AssembleDebug

Pemberi maklumat menyatakan bahawa ini terdapat pada versi 34.9.14-21 apl Gedung Google Play yang akan datang dan sudah ada petunjuk daripada binaan 34.8 semasa. Tambahan pula, masih tidak jelas bila apl yang dikemas kini bersama dengan keupayaan baharu itu akan dikeluarkan. Ketersediaan mungkin juga bergantung pada model dan jenama peranti anda.

Nampaknya bukan sahaja Google sedang menambah baik pengalaman Android. Xiaomi, Oppo, dan Vivo telah mengumumkan minggu ini bahawa mereka akan menambah sokongan untuk migrasi data aplikasi pihak ketiga. Ia akan berfungsi dengan memindahkan kandungan seperti mesej sembang yang dirakam apabila pengguna bertukar daripada telefon lama kepada telefon baharu antara mana-mana pengeluar China ini.

Sehingga itu, apakah pendapat anda tentang apl yang disegerakkan pada Android? Adakah anda juga memiliki berbilang peranti? Kami sedang mendengar.