Google Pixel Fold Didedahkan dalam Semua Kegemilangannya

19
© Google

Berikutan banyak kebocoran dan khabar angin, Google Pixel Fold telah disahkan secara rasmi sebelum pengumumannya pada I/O 2023, di mana semua yang perlu diketahui ialah spesifikasi dan ketersediaan. Gergasi carian Internet menyiarkan video telefon pintar boleh lipat pertamanya, meletakkan khabar angin tentang reka bentuk terakhirnya.

Dalam klip pendek yang dikongsi oleh Google, terdapat sedikit kejutan memandangkan bagaimana Pixel Fold membintangi mockup berbeza dan bahan pemasaran yang didakwa sebelum ini. Kali ini, kami boleh mengesahkan bahawa ia akan mempunyai beberapa bezel tebal yang agak ketara yang menghiasi paparan dalaman sambil memaparkan pulau kamera elips yang menempatkan modul tiga kamera di bahagian belakang.

  • Baca juga: Telefon pintar boleh lipat manakah yang patut anda beli pada tahun 2023?

Selain itu, paparan rasmi peranti memberikan kami gambaran terbaik tentang mekanisme lipatan Pixel Fold dengan engsel terdedahnya. Nampaknya, komponen itu dibuat khas dan mempunyai kualiti binaan yang sangat tahan lama, membolehkan pengguna melipatnya lebih banyak kali berbanding pesaing lain yang dilihat seperti Galaxy Z Fold 5 Samsung yang akan datang atau Oppo Find N2. Ia masih tidak diketahui jenis penarafan kalis air/bukti yang akan dibawanya.

Selain daripada video itu, slogan “May The Fold Be With You” dan tarikh 10 Mei telah dikesan. Pada masa yang sama, Pixel Fold telah pun disenaraikan di bawah bahagian “Akan Datang” pada Kedai dalam talian Google. Laporan sebelumnya mencadangkan bahawa Google akan membuka prapesanan untuk Pixel Fold sejurus selepas acara tersebut, tetapi penghantaran sebenar hanya boleh bermula pada penghujung bulan ini atau awal Jun.

Ciri-ciri lain boleh lipat berjenama Pixel berkemungkinan besar termasuk skrin penutup 5.8 inci, paparan boleh lipat utama 7.6 inci yang akan dibekalkan oleh Samsung, susunan tiga kamera yang serupa dengan Pixel 7 Pro, dan Tensor G2 SoC di bawah. tudung. Mengenai harganya, Google Pixel Fold boleh memperoleh tanda harga yang tinggi sebanyak $1,799, meletakkannya setanding dengan model asas Samsung Galaxy Z Fold.

Sertai kami dalam ulasan dan beritahu kami pendapat anda tentang reka bentuk Google Pixel Fold. Adakah anda lebih sukakannya berbanding alat lipat lain? Kami sedang mendengar.

Sumber:
Google