Google Pixel Fold dikesan dalam bahan akhbar rasmi!

29
© NextPit

Bukan rahsia lagi bahawa Mountain View bukan sahaja akan memperkenalkan Google Pixel 7a pada ucaptama Google I/O 2023 pada 10 Mei tetapi juga peranti boleh lipat pertama dalam bentuk Google Pixel Fold. Hari ini, kami melihat sekilas kenyataan akhbar yang didakwa menampilkan telefon Pixel boleh lipat, yang membolehkan orang ramai mendapat gambaran visual pertama sebelum persidangan pembangun.

Google Pixel Fold akan muncul di Google I/O 2023

Sama seperti Google Pixel Watch, kita mungkin akhirnya boleh menutup buku tentang “saga yang tidak berkesudahan” Google Pixel Fold di Google I/O 2023. Ia bukan hanya beberapa hari atau minggu, tidak, tetapi bulan dan tahun, khabar angin tentang Google Pixel Fold muncul dan mati berjuta kali. Akhir sekali, kita boleh meletakkan semua bentuk khabar angin pada persidangan pembangun Google I/O 2023, dengan Pixel Fold diumumkan pada 10 Mei akan datang.

  • Jangan ketinggalan: Perkara yang diharapkan pada Google I/O 2023

Secara tradisinya, Alphabet dan Ketua Pegawai Eksekutif Google Sundar Pichai akan berkongsi mesej yang mengharukan pada ucaptama pembukaan dan mempersembahkan perisian dan perkakasan Google terkini bersama-sama dengan pekerja seperti Hiroshi Lockheimer dan Rick Osterloh. Telefon Pixel berharga rendah Google Pixel 7a dan tablet Pixel termasuk stesen dok dengan pembesar suara terbina dalam lebih kurang disahkan. Akhirnya, Google Pixel Fold pertama yang pernah wujud akan didedahkan. Pemberi maklumat yang kami kenali telah berkongsi telefon pintar boleh lipat ini Twitter dengan nota “bahan akhbar rasmi” hanya untuk menggariskan ketulenan semuanya.

Google Pixel Fold

Adakah kita melihat bahan akhbar rasmi Google Pixel Fold di sini? / © Google | edit oleh NextPit

Spesifikasi teknikal Google Pixel Fold

Spesifikasi teknikal pertama juga telah didedahkan, di mana Google Pixel Fold akan menampilkan paparan AMOLED 5.8 inci dengan resolusi 2,092 x 1,080 piksel dalam format 17.4:9 di bahagian luar. Apabila peranti boleh lipat pertama dari Mountain View dibuka sepenuhnya, anda akan disambut oleh paparan AMOLED boleh lipat 7.6 inci dengan resolusi 2,208 x 1,840 piksel, menawarkan bersamaan kasar 380 ppi dengan nisbah aspek 6:5. Dalam kedua-dua kes, anda sepatutnya mendapat kadar penyegaran 120 Hz.

Berdasarkan maklumat terkini, Google Tensor G2, yang turut dipasang dalam semua model Pixel 7, akan menjana kuasa peranti boleh lipat. Itu sememangnya agak memalukan kerana pemproses Tensor G3 nampaknya sudah tersedia dalam Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro, yang dijangka akan diumumkan pada musim luruh ini. Akhirnya, hanya apabila peranti perdana boleh lipat itu diperkenalkan di Google I/O 2023 semuanya akan didedahkan.

Adakah Google akhirnya dapat menukar anda kepada sisi gelap telefon pintar boleh lipat dengan boleh lipat pertamanya atau adakah harga yang berpotensi mahal akan mendorong anda pergi? Pastikan anda berkongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan. Saya kemudian akan menyertai perbincangan hangat!

Sumber:
Evan Blass