Harga Samsung Galaxy S23 mungkin menyebabkan kejutan pelekat

15

© NextPit

Samsung Galaxy S23 (Ultra) bukan sahaja boleh membawa kejutan di bahagian perkakasan, tetapi ia juga mungkin disertakan dengan kejutan pelekat. Harga yang dikatakan Korea Selatan untuk trio perdana Samsung yang akan datang telah dikongsi dalam talian yang membayangkan peningkatan mendadak jika berlaku.

Walaupun tiada kata rasmi daripada Samsung mengenai kos siri Galaxy S23, seorang pelapor yang kerap berkongsi di Twitter senarai dari syarikat penerbangan Korea SKTelecom. Ia mencadangkan harga untuk semua model yang tidak berkunci dengan Galaxy S23 dan S23 Plus masing-masing dijual pada harga 1,119,000 (~$942) dan 1,397,000 won (~$1098). Sementara itu, Ultra disenaraikan dengan 1,599,400 won atau kira-kira $1258 berdasarkan kadar pertukaran semasa.

Perlu diingatkan bahawa kemungkinan kos tempatan ini diterjemahkan kepada perbezaan antara 10 hingga 20 peratus daripada harga Galaxy S22 tahun lepas. Tambahan pula, perubahan ini boleh sepadan dengan tambahan $100 kepada setiap model berdasarkan strategi Samsung semasa, meletakkan MSRP Galaxy S23 dalam julat $899 hingga $1299.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Penyampaian yang didakwa mengenai Samsung Galaxy S23 Ultra / © Twitter/u/OnLeaks

Tempoh prapesan Samsung Galaxy S23 (Ultra).

Selain harga, masa pra-pesanan juga disebut dalam foto. Sehubungan itu, tempahan awal akan dibuat bermula antara 7 hingga 16 Februari pada bulan yang sama, yang bermaksud tarikh pengumuman sebenar boleh berlaku beberapa hari atau seminggu sebelum itu.

Tiada cara untuk mengesahkan butiran atau menjamin ketulenan bahan tersebut. Tetapi seseorang tidak boleh menolak kenaikan yang dirancang memandangkan makroekonomi mempengaruhi pengeluar. Bagaimanapun, tidak jelas bagaimana harga baharu itu akan diterima oleh peminat dan pelanggan Samsung.

Galaxy S23 (Plus) dikatakan mendapat bateri yang lebih besar dan rakaman video 8K yang dipertingkatkan. Sebaliknya, model termahal Samsung, iaitu Galaxy S23 Ultra, mengambil kesempatan daripada kamera 200 MP. Semua telefon akan menggunakan cipset Snapdragon 8 Gen 2 baharu Qualcomm juga.

Adakah anda akan menaik taraf kepada salah satu model Galaxy S23 dengan harga yang didakwa? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.