Hitam dan Merah Jambu: Warna Apple Watch Ultra 2 dan Watch 9 Bocor

8
SeterusnyaPit mod malam ultra jam epal2
© nextpit

Apple Watch Ultra (ulasan) memulakan kerjaya dengan bekas titanium dalam warna emas la ight, dan ini adalah satu-satunya pilihan yang anda ada tanpa mengira jenis gelang yang dipasangkan dengannya. Nampaknya, firma Cupertino mungkin memperkenalkan titanium hitam pada Watch Ultra 2 yang akan datang berdasarkan laporan baharu.

  • Baca juga: Petua terbaik untuk memanjangkan hayat bateri Apple Watch anda

Warna baharu Apple Watch Ultra 2 dan Watch Series 9

Maklumat itu dikongsi oleh pembocor yang kerap dan prolifik @VNChocoTaco di Twitter. Menurut akaun itu, Apple merancang untuk mengeluarkan rona hitam Watch Ultra 2 sebagai tambahan kepada bahan titanium standard. Walau bagaimanapun, ia juga disebut bahawa Apple Watch lasak generasi ke-2 akan mempunyai reka bentuk yang sama seperti Watch Ultra tahun lepas. Oleh itu, laluan warna akan menjadi satu-satunya perubahan ketara apabila dilihat di luar.

Dalam tweet yang sama, ia telah mendedahkan bahawa Apple akan menawarkan Watch Series 9 standard dengan kerja cat merah jambu baharu. Ini harus ditambah kepada varian sedia ada lain seperti tengah malam, perak, merah dan emas, antara lain. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas sama ada kita hanya akan melihat perubahan ini pada bahagian luar jam tangan pintar.

Paparan Apple Watch Ultra 2 hitam

Paparan Apple Watch Ultra 2 hitam. / © Twitter/u/VNChocoTaco

Selain daripada warna, dikhabarkan bahawa Apple Watch Ultra 2 akan menggabungkan bahagian titanium bercetak 3D untuk mengurangkan berat dan kosnya. Ia juga boleh mendapatkan cipset Apple S9 berkuasa yang berasaskan A16 atau A17 Bionic dengan kecekapan yang dipertingkatkan dan prestasi pemproses, yang merupakan faedah yang kemungkinan besar juga akan dimanfaatkan oleh Watch Series 9.

Apple belum mendedahkan jadual acara musim gugurnya lagi, tetapi ia dijangka akan bermula pada bulan depan. iPhone 15 dan iPhone 15 Pro akan menjadi tumpuan utama manakala jam tangan Apple yang akan datang boleh debut pada masa yang sama.

Juga tiada butiran harga pada Watch Ultra 2 dan Watch Series 9, walaupun mereka boleh dijual sama seperti pendahulunya masing-masing pada $799 dan $399. Selain itu, spekulasi bahawa tidak akan ada Apple Watch SE 3 dalam perancangan tahun ini. Begitu juga, adakah anda fikir harga ini berpatutan untuk spesifikasi sebagai balasannya?