iOS 16.2: Perkara baharu dan bila kemas kini akan dikeluarkan

24

© NextPit; epal

Lebih seminggu selepas menghantar iOS 16.1, Apple kini mempunyai tarikh keluaran untuk iOS 16.2 dan iPadOS 16.2. Orang dalam dan pembocor Mark Gurman diberitahu bahawa Cupertino sedang menguji perisian tegar yang akan datang dan dijadualkan untuk menyampaikannya kepada orang ramai pada pertengahan Disember, tepat pada masanya untuk musim cuti.

TL;DR

  • Apple dijangka mengeluarkan iOS 16.2 pada pertengahan Disember.
  • Kemas kini akan menambah widget Tidur dan Ubat.
  • Apple juga menambah baik Aktiviti Langsung dan apl Home.

Jadual yang disebutkan bertepatan dengan beta iOS 16.2 dan iPadOS 16.2 yang baru-baru ini disemai kepada penguji dan pembangun. Benar dengan kebanyakan kemas kini perisian Apple, ia akan mengambil beberapa keluaran beta sebelum versi definitif tersedia kepada orang ramai.

  • Penjejak kemas kini iOS 16 untuk iPhone

Model iPhone manakah yang akan mendapat kemas kini iOS 16.2?

Seperti iOS 16 asas, kemas kini titik dua serasi daripada siri iPhone 8 dan iPhone SE generasi ke-2 sehingga ke iPhone 14 (Plus) dan iPhone 14 Pro (Max). Pada masa yang sama, versi kecil yang seterusnya juga akan menuju ke model ini. Apple secara ketara menamatkan sokongan untuk iPhone 7 dan 7 Plus tahun ini.

Apakah ciri baharu iOS 16.2?

Apple belum mengesahkan log perubahan rasmi untuk iOS 16.2. Tetapi berdasarkan beta, kemas kini harus terus menambah baik Aktiviti Langsung dan apl Home. Yang terakhir menerima sokongan untuk standard rumah pintar Matter baharu dengan iOS 16.1, perisian tegar seterusnya akan menambah seni bina baharu pada sistem.

Tambahan pula, aplikasi kerjasama Freeform yang diperkenalkan dalam WWDC akhirnya menuju ke iPhone dan iPad. Apple dilihat memberi tumpuan kepada ciri kesihatan juga dengan widget Tidur dan Ubat ditambahkan pada Skrin Kunci.

  • Bagaimana untuk mengalih keluar latar belakang daripada foto pada iPhone

Yang penting, iOS 16.2 beta telah membolehkan pengguna melaporkan jika SOS Kecemasan dicetuskan secara tidak sengaja. Ini adalah berikutan peristiwa baru-baru ini di mana ciri Pengesanan Ranap pada iPhone 14 dan Apple Watch Series 8 dicetuskan oleh tunggangan rollercoaster.

Adakah anda menaik taraf kepada iOS 16.1 dan iPadOS 16.1? Biar kami mendengar tentang pengalaman anda dengan kemas kini terbaharu Apple.