iPad murah gen ke-10 boleh dilancarkan pada bulan September

8

© NextPit

Hari ini, dua laporan bercanggah tentang iPad generasi ke-10 Apple telah muncul. Pertama, pembocor yang kerap yeux1122 mencadangkan Apple akan memperkenalkan iPad bajet pada bulan Oktober. Bagaimanapun, Digitimes, penerbitan Taiwan, melaporkan bahawa gergasi Cupertino itu mungkin masih berada di landasan untuk memperkenalkan iPad 2022 bulan depan apabila pengeluaran telah dimulakan.

TL;DR

  • Laporan baharu membayangkan Apple mengeluarkan iPad gen ke-10 pada bulan September.
  • Sekatan kerajaan China mungkin menjejaskan pengeluaran iPad 2022.
  • iPad 10 atau 2022 akan mendapat perubahan yang mengejutkan.

Menyelam pada tuntutan pertama, pembocor itu menggandakan dengan menyerlahkan sumber Cina. Ia mendakwa bahawa iPad generasi ke-10 boleh dilancarkan bersama iPad Pro 2022 pada acara Apple Oktober yang meletakkannya sebulan selepas pengumuman iPhone 14. Sebab di sebaliknya masih tidak jelas mengapa.

Tambahan pula, dakwaan itu menyokong laporan iPadOS 16 yang ditangguhkan sehingga Oktober kerana isu dengan ciri Pengurus Peringkat menurut penganalisis Mark Gurman. Sekiranya berlaku, ketersediaan perisian untuk tablet Apple akan sejajar dengan acara perkakasan iPad/MacBook tahunannya buat kali pertama.

Sebaliknya, Digitimes masih menjangkakan tetingkap pelancaran September selepas mengesahkan beberapa kilang telah mula mengeluarkan iPad generasi ke-10 Apple. Satu-satunya isu yang dilihat berlarutan yang boleh menjejaskan kedua-dua kuantiti sasaran dan ketibaan tablet yang dijadualkan ialah sekatan kuasa yang dikenakan oleh kerajaan China pada wilayah terpilih.

Tablet Apple iPad 2022

iPad 2022 dengan bonggol kamera baharu dan sisi rata / © MySmartPrice

Perubahan mengejutkan pada iPad gen ke-10 tanpa mengira tarikh pelancaran

Tetapi dari segi spesifikasi, iPad 2022 dikhabarkan akan menampilkan paparan yang lebih besar sedikit dan beberapa perubahan reka bentuk ketara yang akan kelihatan pada bahagian sisi dan belakangnya. Selain itu, iPad generasi ke-10 Apple boleh dikuasakan oleh pemproses A14 Bionic dan boleh menambah sokongan sambungan 5G, sekurang-kurangnya untuk model selular. Lebih penting lagi, diandaikan bahawa Apple akhirnya akan mengeluarkan port Pencahayaan tersuai yang memihak kepada USB-C sambil mengeluarkan bicu fon kepala.

Apakah pendapat anda tentang iPad generasi ke-10 yang akan datang? Tekan kami di bahagian komen.