iPhone 15 dan iPhone 15 Plus mungkin kekal dengan paparan 60Hz (sekali lagi)

12
© NextPit

iPhone 14 dan iPhone 14 Plus kekal sebagai beberapa telefon premium terkenal yang kekurangan paparan pantas. Rupa-rupanya, model standard iPhone 15 2023 dilaporkan mendapat hujung pendek yang sama, kerana seorang peramal mendakwa bahawa Apple akan mengekalkan kadar penyegaran 120 hz eksklusif untuk model iPhone 15 Pro.

Walaupun sudah berapa tahun pengeluar Android menawarkan panel antara 90 Hz hingga 120 Hz pada peranti jarak pertengahan, Apple sentiasa menjadikannya pilihan yang mahal untuk barisan iPhonenya. Dan jika laporan seorang pemberi maklumat mempunyai sebarang kebenaran, pembuat iPhone mungkin sekali lagi memendekkan sebahagian besar pembeli.

  • Jangan terlepas: Cara berkongsi kata laluan Wi-Fi pada Android atau iPhone dengan mudah

Apple mungkin mengekalkan kadar muat semula yang rendah

Menurut pembocor yang kerap menggunakan nama TheGalox di Twitter, iPhone 15 dan iPhone 15 Plus tahun ini akan menampilkan panel OLED 60Hz. Bermaksud bahawa hanya iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max akan memanfaatkan kadar penyegaran yang lebih pantas pada 120 Hz serta paparan sentiasa hidup yang didayakan oleh jenis paparan yang terdapat pada model ini.

Walaupun dia tidak menyatakan sama ada terdapat perubahan pada saiz pepenjuru untuk paparan iPhone biasa, adalah selamat untuk mengatakan bahawa Apple mungkin kekal dengan saiz 6.1 inci dan 6.7 inci untuk model yang lebih kecil dan plus, masing-masing. .

Lubang paparan boleh menggantikan kadar penyegaran yang rendah

Nasib baik, Apple mungkin tidak meninggalkan rasa masam sepenuhnya di mulut peminatnya. Sumber itu juga bercakap tentang menebus ciri yang akan diperolehi oleh iPhone 15 (Plus) selain daripada kemas kini perkakasan berulang. Adalah dipercayai bahawa pasangan itu akan berkongsi spesifikasi yang tinggal dengan iPhone 14 Pro (ulasan) kecuali pada sensor telefoto dan kadar penyegaran skrin.

Untuk ambil perhatian bahawa di atas kertas, Pulau Dinamik boleh tiba buat kali pertama pada iPhone bukan pro bersama cipset A16 Bionic yang menjanakan iPhone 14 Pro (Max) tahun lepas. Semuanya nampaknya tidak mengejutkan jika kita meramalkan Apple. Akhir sekali, beberapa penambahbaikan baharu seperti port USB-C atau malah sensor utama 48MP akhirnya boleh menjadi kenyataan juga.

Adakah anda akan membeli iPhone 15 jika ia mendapat Pulau Dinamik walaupun paparan 60Hz? Kami pastinya tidak sabar-sabar untuk mengetahui jawapan anda.