iPhone 15: Tarikh keluaran yang berkemungkinan kini diketahui

17

© NextPit

iPhone 14 sudah berusia suku tahun sejak Apple melancarkannya pada September tahun lalu. Dan apabila tahun baru dibuka, lebih banyak laporan mengenai penggantinya, iPhone 15, mula menjadi kenyataan. Yang terbaru mungkin yang paling menarik kerana ia bercakap mengenai tarikh keluaran dan spesifikasi iPhone 15 (Plus).

Penganalisis yang sama yang mendakwa kewujudan fon kepala bajet AirPods SE kini melaporkan tentang perkembangan iPhone 15. Menurut Jeff Pu, Apple akan memberikan duo bukan pro iPhone 15 dengan kamera utama 48 MP sama seperti sensor ditemui pada iPhone 14 Pro. Beliau menambah bahawa LiDAR dan kamera telefoto masih akan merindui iPhone biasa dan kekal eksklusif untuk pro.

  • Jangan terlepas: Cara mendayakan Paparan Sentiasa Hidup benar pada iPhone

Pemproses dan kamera iPhone 15 (Pro).

Di samping itu, pembocor itu percaya bahawa iPhone 15 (Plus) mengambil kesempatan daripada cipset A16 Bionic Apple. Sementara itu, A17 Bionic secara tidak mengejutkan dikhaskan untuk iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Ultra. Yang terakhir ini dikhabarkan akan menggantikan model Pro Max dan dikatakan mempunyai sensor periskop 12 MP yang mampu zum tanpa kehilangan 6x.

Apple iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro baharu dan Pulau Dinamiknya. / © NextPit

Tiada sebutan mengenai Pulau Dinamik, tetapi ia mengandaikan bahawa Apple bersedia untuk melengkapkan iPhone standard tahun ini dengan reka bentuk yang dikemas kini. Dalam kes ini, semua model akan dibezakan sedikit di bahagian hadapan manakala bahagian belakang boleh kekal berbeza antara dua barisan. Lebih penting lagi, Apple dijangka menggunakan casis titanium dan butang keadaan pepejal pada iPhone 15 Pro premium (Max).

Tarikh keluaran iPhone 15 (Pro).

Satu lagi maklumat penting yang didedahkan ialah tarikh keluaran yang dikatakan. Penganalisis itu meramalkan bahawa keseluruhan siri iPhone 15 akan memasuki pasaran pada 23 September, yang bermaksud bahawa tarikh pelancaran boleh berlaku seminggu atau dua lebih awal daripada tarikh ketersediaan yang diberikan. Ia juga sebelum ini membuat spekulasi bahawa Apple menurunkan harga kemasukan untuk iPhone 15 (Plus).

Adakah anda fikir rancangan Apple untuk menambah paparan Pulau Dinamik dan kamera yang dinaik taraf kepada iPhone standard akan meyakinkan anda untuk membeli satu? Beritahu kami jawapan anda di bahagian komen.

Melalui: 9to5Mac