Jam tangan pintar dan penjejak Fitbit memerlukan akaun Google pada tahun 2023

14

© NextPit

Selepas jenama kecergasan itu diperoleh tahun lepas, tidak hairanlah kami mula melihat penjenamaan Google yang lebih mendalam ke dalam peranti dan perkhidmatan Fitbit. Langkah terbaharu oleh gergasi carian itu nampaknya mencerminkan komitmen itu, kerana penjejak kecergasan dan jam tangan pintar Fitbit akan mula memerlukan akaun Google mulai tahun 2023.

TL;DR

  • Akaun Google akan diperlukan apabila mengaktifkan peranti Fitbit baharu pada tahun 2023.
  • Perkhidmatan Fitbit juga terjejas oleh langkah ini.
  • Akaun Fitbit akan berakhir pada 2025.

Fitbit mengumumkan melalui halaman sokongannya bahawa ia akan melancarkan inisiatif “Akaun Google pada Fitbit” pada tahun depan. Pengguna akan diberi pilihan untuk memindahkan akaun Fitbit mereka ke Google. Walau bagaimanapun, masih boleh menggunakan peranti dan perkhidmatan Fitbit dengan akaun Fitbit sehingga awal 2025.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan pintar terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Fitbit tidak mendedahkan semua perkhidmatan yang terjejas atau fungsi boleh pakai. Tetapi menurut syarikat milik Google, perkara seperti mengaktifkan perkakasan Fitbit yang baru dikeluarkan perlu mempunyai akaun Google. Selain itu, ia juga menunjukkan bahawa berhijrah ke Google akan membolehkan keselamatan yang lebih baik dan ciri tambahan.

Jam pintar Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2 menampilkan ECG dan sensor EDA baharu untuk penjejakan tekanan badan / © Fitbit

Google menggandakan komitmennya sebelum ini bahawa ia tidak akan menggunakan data Fitbit untuk Google Ads dan amalan penjejakannya. Syarikat kecergasan menambah bahawa data kesihatan dan kecergasan pengguna yang dikumpul ini akan disimpan secara berasingan daripada perkhidmatan iklan Google. Fitbit masih belum mengeluarkan butiran penuh rancangannya sama ada kami akan melihat penjenamaan semula lengkap apl Fitbit seperti Fitbit Pay kepada Google Pay pada masa hadapan.

Lebih banyak apl Google dilancarkan ke dalam jam tangan dan penjejak Fitbit

Fitbit dilihat akan memperkenalkan lebih banyak aplikasi Google kepada perantinya. Jam tangan pintar Fitbit Sense 2 (ulasan) dan Fitbit Versa 4 yang dilancarkan bulan lepas dijanjikan akan menerima apl Peta Google dan Wallet pada penghujung tahun. Pembantu suara Google juga dijangka akan dihantar dengan peranti boleh pakai terbaharu ini.

Adakah anda suka apl Google menggantikan nama Fitbit pada jam tangan pintar atau penjejak kecergasan anda? Biar kami mendengar sentimen anda.

Sumber:
Fitbit