Jangan patahkan: Membaiki Apple Watch Ultra sangat mahal

6

© Apple

Apple Watch Ultra ialah jam tangan pintar syarikat yang paling berkebolehan setakat ini, ia turut didatangkan dengan tag harga mahal yang sepadan dengan iPhone 14 pada harga $800. Walaupun ia dibina untuk sukan dan aktiviti lasak, jam tangan masih terdedah kepada kerosakan. Jadi, jika anda bercadang untuk membeli satu, adalah idea yang lebih baik untuk menggabungkannya dengan Apple Care+ kerana membetulkan jam tangan itu akan menelan kos sebanyak $500 tanpa insurans.

TL;DR

  • Membaiki Apple Watch Ultra akan menelan kos $500 untuk setiap perkhidmatan Apple.
  • Ia diturunkan kepada $79 untuk mereka yang mempunyai pelan Apple Care+.
  • Apple Care+ berharga $100 terus selama 2 tahun atau $5 setiap bulan.

Siapa sangka bahawa menetapkan walaupun satu butang pada Apple Watch Ultra adalah seperti membeli Jam Tangan Siri 8 yang serba baharu. Berdasarkan Apple Servis dan Pembaikanyang dikongsi oleh Macrumors, kerosakan tidak sengaja pada salah satu komponen jam tangan premium Apple akan menelan kos $500 untuk setiap pembaikan.

  • Ketahui: Perbezaan Apple Watch Series 8 vs Watch Ultra

Selain itu, satu-satunya perkhidmatan yang disenaraikan dengan sebut harga adalah penggantian bateri pada $99, iaitu $20 lebih daripada jam tangan pintar Apple standard. Begitu juga, bahagian lain yang rosak seperti paparan OLED jam tangan, sarung titanium atau penderia biometrik mempunyai harga yang sama pada $500. Ini bukanlah pembaikan yang paling mahal kerana versi seramik Watch Series 5 mempunyai bayaran yang keterlaluan sebanyak $800, sekurang-kurangnya di AS.

Sama ada anda membeli sarung jam tangan yang lebih sukar atau melanggan Apple Care+

Perkara utama di sini ialah anda perlu membeli langganan Apple Care+ dengan harga $100 di hadapan atau $5 sebulan jika anda tidak mahu membayar jumlah yang tidak masuk akal. Sebaik sahaja anda berada di bawah dasar penyayang dan penyayang Apple, kos pembaikan akan turun kepada $79 sebagai caj insiden. Yang menghairankan, pelan ini meliputi bilangan pembetulan yang tidak terhad. Anda hanya perlu keberatan membayar penghantaran juga sebagai tambahan kepada perkhidmatan bateri yang tidak dilindungi.

Adakah anda fikir Apple mempunyai hak untuk menuntut bayaran perkhidmatan atau pembaikan yang tidak masuk akal itu? Atau anda tidak kisah untuk mendapatkan Apple Care+ untuk setiap peranti Apple yang anda beli? Biar kami dengar apa sentimen anda tentang perkara ini.

Melalui: MacRumors