Kemas Kini Amazon Kindle Scribe: Tulisan Tangan Menjadi Teks!

2
© Amazon

Sama seperti penurunan ciri Google, Amazon juga memberikan produknya, seperti Kindle Scribe baharu, kemas kini perisian percuma dari semasa ke semasa, yang membawa beberapa ciri baharu bersamanya. Perkara ini berlaku pada masa ini dengan kemas kini ketiga, yang, antara lain, membawa ciri yang diminta ramai, iaitu keupayaan untuk menukar nota tulisan tangan kepada teks.

Ciri baharu untuk Kindle Scribe dari Amazon

Kindle Scribe 10.2-inci dari Amazon ialah salah satu e-pembaca terbesar dan paling popular di pasaran dengan paparan Paperwhite, stylus dan memori minimum 16 GB. Namun begitu, ia mempunyai kelemahan yang dikritik berulang kali oleh komuniti peminat: Anda tidak boleh menukar input tulisan tangan kepada teks digital. Dengan kemas kini kepada versi 5.16.2 yang diedarkan melalui OTA (Over the Air), mungkin peruncit dalam talian terbesar telah menghapuskan kelemahan ini.

  • Jika ia juga boleh berwarna: Tablet Android terbaik berbanding

Kerana mulai sekarang, nota tulisan tangan boleh ditukar menjadi teks apabila mengeksport buku nota. Kelemahan: Tanpa menghantar, iaitu berkongsi melalui pilihan “Tukar kepada teks dan hantar dengan cepat”, fungsi ini tidak tersedia. Buku nota kemudiannya ditukar kepada fail *.txt dan dihantar.

Amazon Kindle Scribe

Amazon memberikan Kindle Scribenya kemas kini, yang antara lain menukar nota tulisan tangan kepada teks. / © Amazon

Ciri Lasso baharu

Dengan fungsi Lasso, terdapat inovasi tambahan untuk Kindle Scribe. Jadi sekarang di mana sahaja anda mempunyai keupayaan untuk menulis, anda boleh membulatkan buku nota, nota melekit serta PDF dengan pilihan laso baharu untuk kemudian mengubah saiz atau mengalihkan pilihan dalam buku nota, nota melekit atau PDF. Anda juga boleh memotong, menyalin dan menampal ke dalam buku nota, nota melekit dan PDF lain.

PDF kini juga dalam format landskap

Bercakap tentang PDF: Ini boleh digunakan dalam format potret dan landskap selepas kemas kini OTA. Tambahan pula, kini anda boleh melaraskan margin untuk meningkatkan saiz fon. Selain itu, anda boleh memilih teks individu dengan menandakannya dengan jari atau pen anda. Adalah praktikal untuk mencari definisi kamus, terjemahan dan hasil Wikipedia berkaitan teks dalam konteks ini.

Siapa di antara anda yang memiliki Kindle Scribe? Peranti 10-inci kini turut tersedia dengan paparan 6-inci. Adakah anda suka e-pembaca sama sekali atau adakah anda menggunakan Apple iPad atau tablet Android? Tulis kami pilihan anda dalam komen.