Kemas kini Android 13 datang kepada model Samsung Galaxy S22 (Ultra) di AS

21

© NextPit

Samsung telah mengumumkan bahawa kemas kini OneUI 5.0 berdasarkan Android 13 kini tersedia untuk Galaxy S22 (Ultra) yang tidak berkunci di AS. Ini adalah seminggu selepas mengeluarkan perisian tegar utama kepada model global yang dilengkapi dengan cipset Exynos 2200.

TL;DR

  • Kemas kini OneUI 5 pada Android 13 kini tersedia untuk Galaxy S22 (Ultra) di AS.
  • Kedua-dua model yang tidak berkunci dan berkunci pembawa kini boleh dikemas kini.
  • Kemas kini menambah ciri penyesuaian besar-besaran pada skrin kunci dan skrin utama.

Khususnya, peranti yang layak ini dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 1 kerana ia merupakan satu-satunya varian yang dijual di negeri manakala barisan Exynos Galaxy S22 dijadualkan di Asia dan Eropah. Kemas kini ini disertakan dengan nombor S90xU1UEU2BVJA dan membawa ciri baharu yang besar dan perubahan pada trio perdana tahun ini.

  • Penjejak kemas kini Android 13 untuk telefon pintar Samsung Galaxy

Secara berasingan, model kunci pembawa dari Verizon telah dinaik taraf sehari selepas ia melanda Exynos Galaxy S22 (Ultra). Pengguna di bawah rangkaian akan melihat versi perisian tegar pada S908USQU2BVJA.

OneUI 5.0 adalah berat pada penyesuaian

Samsung menyerlahkan pada klip One UI 5nya fungsi pemperibadian besar yang ditambah dengan kemas kini Android 13nya. Sebagai permulaan, penyesuaian skrin kunci kini lebih meluas daripada fon dan widget kepada kertas dinding dan video. Terdapat juga tema yang lebih kaya dengan pengguna mempunyai pilihan pemilihan palet warna automatik atau manual.

Di dalam skrin utama, widget bertindan kini didayakan. Tetapi ciri ini muncul sebagai widget Pintar pada Galaxy S22. Samsung kini menghantar ini ke telefon bimbit Galaxy lain melalui OneUI 5. Selain penampilan baharu ini, lelaran kelima OneUI juga tertumpu pada keselamatan, privasi dan prestasi.

Bagaimana untuk mengemas kini Samsung ke Android 13

Tidak kira sama ada anda mempunyai peranti Galaxy yang tidak berkunci atau terkunci, mengemas kini kepada Android adalah kaedah yang sama. Hanya pergi ke Tetapan > Kemas kini perisian. Anda disyorkan supaya menggunakan sambungan WiFi dan pasangkan telefon bimbit anda ke dalam pengecas semasa mengemas kini.

Ciri Android 13 yang manakah paling anda teruja untuk mencuba? Kami ingin mendengar maklum balas anda di bahagian komen.

Melalui: SamMobile