Kembali ke papan lukisan: Apple merancang untuk membatalkan iPhone SE 4

19

© NextPit

Apple kini mempertimbangkan untuk menangguhkan iPhone SE 4 yang tidak diumumkan sehingga 2024 berdasarkan laporan terkini. Apa yang lebih mengejutkan ialah gergasi Cupertino boleh menghapuskan sepenuhnya iPhone peringkat permulaan menghalangnya daripada melihat cahaya mata.

iPhone SE generasi ke-4 sepatutnya diumumkan tahun depan. Tetapi penganalisis Ming-Chi Kuo percaya bahawa barisan iPhone kos rendah Apple mungkin menghadapi gambaran suram di hadapan. Menurutnya, Apple telah meletakkan dua kemungkinan senario untuk pembangunan iPhone SE, yang melibatkan penangguhan dan pembatalan model seterusnya.

  • Jangan terlepas: Cara mendayakan Aktiviti Langsung pada iPhone anda.

Mengapa Apple membatalkan iPhone SE

Yang pertama dan mungkin yang paling logik ialah menangguhkan pelancaran iPhone SE 4 sehingga 2024. Beliau menambah bahawa jualan yang lemah bagi model iPhone Apple yang lebih murah seperti iPhone SE (2022) dan iPhone 14 Plus adalah faktor utama untuk langkah ini. Memperluaskannya kepada kitaran perkakasan dua tahun boleh membolehkan Apple mengukur pasaran dengan lebih baik pada 2023 kerana ahli ekonomi menjangkakan kemelesetan ekonomi global.

Membatalkan iPhone SE ialah kad Apple yang lain. Walaupun ini adalah pilihan yang paling tidak munasabah, ia menyebut perubahan harga untuk iPhone SE yang dibawa oleh komponen baharu seperti kemasukan pada paparan semua skrin boleh menjejaskan strategi Apple dengan ketara.

Harga iPhone bercanggah

Sebagai contoh, harga yang lebih tinggi untuk iPhone SE 4 mungkin tidak berfungsi dengan baik memandangkan iPhone 12 baharu berharga sekitar $599. Sebagai alternatif, iPhone 13 Mini tahun lepas kini berharga sekitar $689 dan menawarkan kamera yang lebih baik serta set cip yang lebih pantas. Tetapi harga ini boleh terus jatuh pada masa Apple iPhone SE seterusnya diumumkan, oleh itu ia tidak akan memberi manfaat lagi.

Berkenaan iPhone peringkat permulaan yang akan datang, sebelum ini dilaporkan bahawa ia akan berkongsi reka bentuk dengan XR dengan menampung paparan takuk dan mengabaikan skrin persegi klasik. Tambahan pula, Apple masih memikirkan untuk memilih antara skrin OLED dan LCD. Mereka juga tidak pasti sama ada untuk memilih paparan 6.1 inci yang lebih kecil atau 6.4 inci yang lebih besar.

Adakah anda fikir ia adalah pilihan yang lebih baik untuk Apple membatalkan iPhone SE 4? Kami ingin mendengar ulasan anda tentang perkara ini.

Sumber:
Twitter