Lukisan Langsung: Dapatkan ciri Nota 8 ini pada Galaxy S8 tanpa akar

7

© NextPit

Walaupun sukar untuk mencari perbezaan antara Samsung Galaxy Note 8 dan Galaxy S8 tanpa kaca pembesar, terdapat beberapa ciri unik pada Note 8. Lukisan Langsung hanyalah satu contoh. Dengan Lukisan Langsung anda boleh mencipta animasi kecil lukisan anda dan menghantarnya kepada rakan anda. Ada kemungkinan untuk mendapatkan ciri ini pada Galaxy S8 sekarang, tanpa akar.

  • Kajian Samsung Galaxy S8
  • Kerana S-Pen, Note 8 tidak mempunyai saingan

Lukisan Langsung adalah eksklusif untuk siri Nota. Dalam papan kekunci, anda boleh memilih mod dan melukis animasi untuk dihantar. Pengguna yang sangat bijak di forum XDA telah menemui cara untuk mengaktifkan ciri pada S8. Sebelum ini hanya boleh dilakukan selepas mengakar telefon, tetapi kini anda boleh mengurusnya pada telefon yang tidak di-root juga.

s8 lukisan langsung 2

Lukisan Langsung pada Galaxy S8 / © NextPit

Lukisan Langsung: Cara memasang pada S8

Arahan terperinci tentang cara memasang ciri pada S8 anda boleh didapati di Forum XDA dalam benang ini. Di sana, anda juga akan menemui APK untuk dimuat turun. Sebelum memasang, anda perlu menukar mod Mula Selamat dalam tetapan. Kemudian, but semula dan pasang APK, kemudian pergi ke tetapan papan kekunci anda dan pilih Papan Kekunci Neural Samsung

Kami mencuba prosedur itu, dengan jayanya, dengan Galaxy S8. Ia sepatutnya, sudah tentu, berfungsi dengan S8+ juga. Sama ada telefon pintar Android Nougat lain daripada Samsung mungkin menyokongnya juga, kita perlu tunggu dan lihat.

s8 lukisan langsung 1

Gunakan Lukisan Langsung dengan S8. / © NextPit

Menggunakan Lukisan Langsung dengan S8: Cara ia berfungsi

Selepas berjaya memasang ciri tersebut, anda akan mendapati fungsi Lukisan Langsung sentiasa tersedia menggunakan butang hanya di sebelah kiri bar ruang. Kemudian, anda akan melihat batu tulis kosong di mana anda boleh melukis coretan kecil: anak panah, hati, senyuman atau apa sahaja yang anda mahu hantar. Anda boleh melaraskan warna dan saiz pen, serta memilih imej latar belakang atau warna untuk dilukis.

Menghantar lukisan animasi agak kurang praktikal. Anda perlu menggunakan menu perkongsian dalam messenger anda untuk menghantar animasi jika anda mahu menghantarnya melalui Gmail atau aplikasi lain, kerana tidak mudah hanya untuk menampalnya ke dalam e-mel atau jenis mesej lain. Animasi boleh diakses merentas platform kerana ia dihantar sebagai imej GIF.

Adakah anda akan mencubanya? Beritahu kami bagaimana ia berlaku dalam ulasan!