Motorola ThinkPhone berpendapat peminat ThinkPad akan menyukainya

13

© Lenovo

Dunia tidak meminta telefon pintar yang diilhamkan oleh Thinkpad, tetapi Motorola dan Lenovo membuatnya juga. Peliknya dilabelkan sebagai “Lenovo ThinkPhone oleh Motorola”, telefon pintar Android menggabungkan langkah keselamatan binaan dan perusahaan yang sukar dengan serangkaian ciri eksklusif untuk meningkatkan tahap mana-mana komputer ThinkPad di luar sana.

Di luar, ThinkPhone Motorola ialah peranti yang kelihatan biasa—diilhamkan oleh Moto X40/Edge 40/Edge+ (2023)—dibungkus dengan dalaman yang berkuasa. Paparan ini agak mewah yang berukuran 6.6 inci lebar dan terdiri daripada panel OLED dengan 144Hz. Gorilla Glass Victus melindungi bahagian hadapan yang ditambah dengan binaan gred tentera yang memastikan rintangan jatuh secara tidak sengaja sehingga 1.3 meter. Peranti ini juga mendapat belakang gentian aramid dan penarafan IP68.

Butang merah tambahan terletak di sebelah kiri yang boleh disesuaikan untuk membuka apl atau tugas tertentu bergantung pada kesukaan pengguna. Bertentangan dengan ini ialah sekumpulan butang biasa manakala bahagian belakang menempatkan kamera 50 MP bersama penderia kedalaman 13 MP ultralebar dan 2 MP. Begitu juga, kerja swafoto diuruskan oleh snapper 32MP.

Dua pemproses dalam ThinkPhone

Di dalamnya, terdapat pemproses berasingan yang mengurus dan menyimpan data keselamatan sensitif daripada kata laluan hingga PIN manakala Snapdragon 8+ Gen 1 tahun lepas didapati menjanakan telefon bimbit secara keseluruhan. Cip utama digandingkan dengan 8/12GB RAM. Slot kad mikroSD tiada, tetapi storan onboard yang ditawarkan bermula pada 128 GB sehingga 512 GB.

Spesifikasi Lenovo ThinkPhone by Motorola, tarikh keluaran, ciri

Lenovo ThinkPhone oleh Motorola dihantar dengan Android 13 OS / © Lenovo, Kolaj: NextPit

Bateri 5000mAh yang dipateri boleh diisi semula dengan cepat, berkat kelajuan pengecasan 68W. Yang menghairankan, penyesuai kuasa disertakan percuma di dalam kotak. Pengecasan wayarles juga disokong, dan ia dinilai kepada 15W.

ThinkPhone menyalin ciri seperti kamera web Apple

Lenovo berkata ThinkPhone dan ThinkPad boleh disambungkan dengan lancar supaya pengguna boleh memanfaatkan beberapa fungsi seperti papan keratan bersatu dan pemberitahuan. Satu lagi ialah Penstriman Aplikasi yang lebih daripada sekadar mencerminkan skrin telefon ke komputer riba. Tetapi ia juga membenarkan untuk membuka aplikasi terus ke antara muka komputer.

Lenovo ThinkPhone oleh Motorola

ThinkPhone Motorola boleh digunakan sebagai kamera web komputer riba / © Lenovo

Mungkin yang paling menarik ialah mod Webcam Lanjutan di mana ThinkPhone boleh diubah menjadi kamera web komputer riba seperti Kamera Kesinambungan Apple untuk MacBook dan iPhone. Yang penting, Pengurus Peranti Moto memberi jabatan IT pilihan untuk mengurus ThinkPhones dari jauh untuk pekerja atau pelanggan.

Kedua-dua tarikh keluaran sebenar dan harga Motorola ThinkPhone tidak didedahkan. Dan memandangkan telefon itu bertujuan untuk kegunaan perniagaan, ia mungkin tidak dikeluarkan terus kepada umum. Pada masa yang sama, kami ingin tahu sama ada anda berminat untuk membelinya jika ia tersedia.

Sumber:
Lenovo