Netflix Terus Ranap di Roku – Cara Membetulkan

31

Adakah Netflix terus ranap pada Roku anda? Adakah perkara yang anda strim tiba-tiba jatuh atau dimulakan semula? Atau mungkin apl ditutup sebaik sahaja anda membukanya? Ini adalah beberapa masalah biasa yang dialami pengguna Roku semasa cuba mengakses Netflix melalui peranti mereka.

Roku ialah peranti penstriman yang sangat baik, apabila ia berfungsi, itu adalah pintu masuk kepada ratusan saluran TV, sukan, filem, muzik dan banyak lagi yang sah. Dengan lebih banyak saluran daripada yang anda boleh tonton seumur hidup, ia adalah pilihan yang ideal untuk pemotong kord. Terutama apabila anda boleh mengakses perkhidmatan penstriman lain melaluinya.

Memandangkan Roku ialah peranti mudah, terdapat hanya beberapa perkara yang anda boleh cuba untuk membetulkan mana-mana saluran yang tidak berfungsi. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda beberapa cara untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Hentikan Netflix Ranap di Roku

Anda biasanya mempunyai beberapa pilihan apabila menyelesaikan masalah kebanyakan saluran Roku, menyahaktifkan saluran, mengemas kini Roku, memasang semula Netflix atau menetapkan semula Roku. Memandangkan penetapan semula akan menghantarnya kembali kepada lalai kilang dan memadamkan sebarang penyesuaian yang mungkin anda buat, kami akan membiarkannya sehingga terakhir!

Seperti kebanyakan penyelesaian masalah sistem, kami akan bermula dengan perkara mudah dan beralih kepada yang paling terlibat. Dengan cara itu anda berpotensi memulihkan Netflix dengan usaha yang minimum.

But semula Roku Anda

Cuba but semula cepat sebelum anda mencuba perkara lain. Ia boleh membetulkan semua jenis isu dan berbaloi untuk dilakukan terlebih dahulu. Hanya keluarkan kuasa, biarkan selama seminit, dan kemudian gantikan kuasa. Kemudian cuba semula Netflix.

Nyahaktifkan Netflix daripada Roku

Memandangkan Netflix memerlukan langganannya sendiri, ia menggunakan proses pengesahan yang berasingan tetapi melalui Roku untuk memastikan semuanya berfungsi. Kadangkala, isu dengan komunikasi antara pelayan pengesahan Netflix dan peranti anda boleh menghentikan Netflix daripada berfungsi. Hanya menyahaktifkannya dan mengaktifkannya semula boleh membuat semuanya berfungsi semula.

 1. Pergi ke skrin Utama Roku dan pilih Tetapan.
 2. Pilih Tetapan Netflix dan Nyahaktifkan.
 3. Sahkan pilihan anda apabila digesa.
 4. Navigasi ke skrin utama Roku dan pilih Netflix.
 5. Ikut wizard untuk menyediakannya semula.

Sebaik sahaja anda log masuk semula ke Netflix dengan akaun anda, anda sepatutnya dapat melihat rancangan TV dan filem anda sekali lagi.

Kemas kini Roku Anda

Mengemas kini Roku boleh membuat perubahan sebenar dalam pengalaman anda dan menyelesaikan banyak isu saluran. Jika saluran mengemas kini tetapi anda tidak mengemas kini Roku anda, ia boleh memperkenalkan ketidakstabilan ke dalam sistem. Kedua-duanya harus bekerjasama tetapi itu tidak selalu berlaku. Memandangkan menyemak kemas kini mengambil masa beberapa saat, ia berbaloi untuk dilakukan.

 1. Tekan butang Utama pada alat kawalan jauh Roku anda dan pilih Tetapan.
  Laman Utama Roku
 2. Sekarang, tatal ke bawah dan pilih Sistem.
  Menu Tetapan Roku
 3. Kemudian, pergi ke Kemas kini sistem.
  Menu Sistem Roku 3
 4. Sekarang, pilih Semak Sekarang.
 5. Benarkan sistem mengemas kini.

Mungkin tiada kemas kini tersedia tetapi ia patut disemak. Saya telah melihat semua jenis ralat rawak yang diperbaiki oleh kemas kini sistem yang mudah. Memandangkan ia lebih cepat dan lebih mudah daripada memasang semula apl, ia patut dicuba sebelum itu sekurang-kurangnya.

Pasang semula Netflix

Langkah penyelesaian masalah kami yang seterusnya ialah mengalih keluar Netflix dan memasangnya semula. Ia agak drastik tetapi jika tiada apa-apa lagi yang menghalang Netflix daripada terhempas pada Roku anda, ini adalah langkah logik seterusnya.

 1. Dari halaman Utama Roku, pilih Tetapan.
  Laman Utama Roku
 2. Pilih Tetapan Netflix dan Nyahaktifkan.
 3. Sahkan pilihan anda apabila digesa.
 4. Tekan butang Utama pada alat kawalan jauh Roku anda.
 5. Serlahkan Netflix dan tekan Bintang
 6. butang.
  Kemudian, pilih Alih keluar saluran.
 7. Roku Netflix Saluran 2

Kemudian, semak imbas saluran dan pasang semula Netflix. Awak bolehtambah atau alih keluar saluran daripada penyemak imbas anda

tetapi kerana anda sudah berada di hadapan TV anda, anda juga boleh melakukannya dari dalam Roku anda.

Tetapkan Semula Roku Anda

 1. Ini adalah pilihan nuklear dan hanya perlu jika lebih daripada sekadar Netflix tidak akan berfungsi. Jika anda benar-benar mahu menjadikannya berfungsi dan tiada apa-apa lagi yang telah menyelesaikan isu itu, anda boleh menetapkan semula Roku anda jika anda suka. Ia akan menetapkannya semula kepada lalai kilang dan kehilangan saluran anda serta sebarang perubahan konfigurasi yang anda buat.
  Tekan butang Utama pada alat kawalan jauh Roku anda dan pilih Tetapan.
 2. Laman Utama Roku
  Sekarang, tatal ke bawah dan pilih Sistem.
 3. Menu Tetapan Roku
  Kemudian, daripada menu Sistem, pilih Tetapan sistem lanjutan.
 4. Menu Sistem Roku
  Sekarang, pilih Tetapan semula kilang dan Tetapkan semula kilang semuanya.

Tetapan Semula Kilang Roku

Berikan Roku beberapa minit untuk mengelap sendiri, but semula dan memulakan semula dan ia sepatutnya siap dan sedia untuk digunakan. Anda perlu log masuk semula ke dalamnya dan tetapkan semuanya semula tetapi semuanya kini berfungsi dengan baik.

Peranti Roku dan Netflix

Sama ada peranti Roku anda terlalu panas, mengalami ralat sistem atau mengalami masalah sambungan, menentukan masalah memerlukan sedikit percubaan dan ralat. Secara umumnya, sistem memulakan semula atau mematikan peranti selama seminit dan menghidupkannya semula adalah pertaruhan terbaik anda.

Beritahu kami tentang pengalaman Roku anda di bawah.