Nothing Phone (2) Boleh Bergantung pada Pemproses Snapdragon Tahun Lalu – Patutkah Anda Risau?

7
© NextPit

Tiada apa-apa yang telah menggoda Nothing Phone (2) yang akan datang yang akan bergantung secara eksklusif pada cipset Snapdragon 8 mewah. Walau bagaimanapun, ia tidak mengesahkan versi yang akan digunakan. Nampaknya, seorang eksekutif dari Qualcomm mungkin secara tidak sengaja mendedahkan bahawa peranti itu akan dikuasakan oleh pemproses 2022 dan bukannya yang semasa yang menguasai kebanyakan telefon utama.

SVP Qualcomm sendiri Alex Katouzan mengucapkan tahniah kepada Nothing atas perkongsiannya baru-baru ini dengan pembuat cip Amerika untuk Telefon (2). Ia juga menyebut pemproses Snapdragon 8+ Gen 1 secara serentak. Yang menghairankan, siaran LinkedIn telah diedit, mengalih keluar nama cip itu, tetapi 91Mobiles dapat menyimpan tangkapan skrinnya.

walaupun siaran yang diedit mencadangkan bahawa mungkin terdapat beberapa maklumat yang salah, ada kemungkinan eksekutif tergelincir secara tidak sengaja dengan menamakan set cip mana yang akan menggerakkan peranti telus seterusnya daripada syarikat permulaan yang berpangkalan di UK. Jika memang Telefon (2) akan menggunakan Snapdragon 8+ Gen 1 Qualcomm, ia hanya akan mendedahkan petunjuk awal Tiada apa-apa tentang tidak mengklasifikasikan peranti itu sebagai peringkat perdana sebagai benar.

Kajian OnePlus 10T 5G

OnePlus 10T 5G dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8+ Gen 1. / © NextPit

Walaupun ia adalah pemproses bertarikh sedikit, cip perdana tahun lepas masih lebih berkemampuan berbanding Snapdragon 778G+ julat pertengahan Nothing Phone (1) yang kami semak. Pilihan chipset juga bermakna Tiada yang boleh meletakkan Telefon (2) pada harga yang lebih rendah daripada Samsung Galaxy S23 atau OnePlus 11, yang kedua-duanya dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 2.

Selain pemproses, Telefon (2) dijangka mendapat lebih banyak memori dan ruang storan. Tiada apa-apa yang dapat mengekalkan pencahayaan LED yang mewah atau antara muka Glyph juga. Berkenaan dengan tarikh pelancaran, peranti itu boleh debut pada H2 tahun 2023, dan ia dijadualkan tiba di AS juga.

Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli Nothing Phone (2) dengan cipset Snapdragon 8+ Gen 1 jika harganya menarik? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: 91Mudah alih