One UI 5.1: Inilah masanya anda boleh mengemas kini kepada perisian terbaharu Samsung

11
© NextPit

One UI 5.1 Samsung berasaskan Android 13 diumumkan bersama siri Galaxy S23. Walaupun tarikh keluaran yang tepat tidak didedahkan, petunjuk baharu mencadangkan kemas kini perisian mungkin tiba lebih awal daripada kemudian, bermula dengan peranti boleh lipat Samsung Galaxy Z dan trio Galaxy S22.

Galaxy S23 (ulasan) dijadualkan untuk dihantar minggu ini, tetapi bukan sahaja mereka yang menerima telefon pintar utama baharu Samsung akan menerima pengalaman baharu daripada syarikat itu. Pembawa rangkaian Kanada Fido nampaknya telah menerbitkan jadual One UI 5.1 yang akan datang pada forumnya dan yang boleh mencecah kumpulan pertama peranti Galaxy seawal 22 Februari.

  • Jangan ketinggalan: Ulasan Samsung One UI 5.0

Jelas sekali, syarikat penerbangan itu telah menyenaraikan tarikh ketersediaan yang sama untuk Galaxy S22 (Plus), Galaxy S22 Ultra, dan peranti boleh lipat Samsung, Galaxy Z Fold 4 dan Flip 4. Samsung belum mengesahkan keluaran rasmi, tetapi diandaikan bahawa masa ini juga boleh dicerminkan di kawasan lain untuk peranti yang disebutkan di atas.

Bagi keserasian dengan telefon bimbit lain, firma Korea Selatan itu tidak menjelaskan dengan jelas peranti mana yang lebih lama akan disokong. Mungkin, semua telefon Galaxy yang dinaik taraf kepada One UI 5.0 termasuk barisan pertengahan Galaxy A boleh dilindungi juga. Anda boleh menyemak panduan Android 13 kami untuk Samsung untuk senarai komprehensif.

Apakah yang baharu dalam One UI 5.1?

Antara ciri yang dibawa oleh perisian tegar baharu termasuk penambahan kawalan warna pada kamera dan berbilang orang dalam aplikasi Emoji AR. Pada masa yang sama, Samsung juga memberikan galeri beberapa penambahbaikan besar seperti carian yang dioptimumkan dan folder yang boleh disesuaikan untuk rakaman tangkapan skrin. Terdapat perubahan pada bateri dan widget cuaca juga. Sebagai alternatif, ciri yang diserlahkan boleh didapati di sini.

Adakah anda mempunyai peranti Galaxy yang berjalan pada One UI 5.0? Ciri One UI 5.1 yang manakah paling anda mahu lihat? Beritahu kami di bahagian komen!

Melalui: SamMobile
Sumber:
Fido.ca