OnePlus Nord CE 3 Lite Diumumkan: Bukan Untuk Semua Orang

30
© OnePlus | edit oleh NextPit

Anak syarikat Oppo OnePlus mempersembahkan telefon pintar kelas pertengahan seterusnya untuk pasaran global dengan Nord CE 3 Lite 5G. Peranti berkemampuan 5G itu mahu menarik pelanggan muda dengan harga mampu milik 329 Euro (~$350) dan kamera utama 108 MP, tetapi ia mungkin mempunyai keluaran terhad di sesetengah pasaran. Mari kita lihat kedua telefon Nord baharu.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G rasmi

Seperti yang diumumkan lebih awal, OnePlus telah memperkenalkan OnePlus Nord CE 3 Lite 5G secara global. Ia tidak dijangka secara rasmi di pasaran AS tetapi malah di Eropah beberapa negara mungkin tidak melihat renjer pertengahan baharu di rak, seperti di Jerman. Walau bagaimanapun, negara jiran seperti Perancis, Sepanyol dan Austria sudah menawarkan telefon pintar kelas pertengahan dalam pra-jualan dengan harga 329 Euro.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik di bawah $400

Sebagai balasan, syarikat China itu menawarkan spesifikasi teknikal yang berkebolehan, seperti paparan IPS 6.72 inci dengan resolusi 2400 x 1080 px (FHD+) pada 391 PPI dan kadar penyegaran maksimum 120 Hz. Kecerahan maksimum panel LCD sRGB dan P3 ialah 680 nits mengikut helaian spesifikasi.

Nord CE 3 Lite 165.5 x 76 x 8.3 mm besar dan berat 195 g mempunyai Snapdragon 695 termasuk GPU Adreno 619 yang dipasang, yang turut menawarkan sokongan 5G. Selain itu, terdapat 8 GB LPDDR4X RAM dan 128 GB storan UFS 2.2 dalaman dan mikroSD yang boleh dikembangkan. Bateri mempunyai kapasiti 5,000 mAh dan boleh dicas dengan cepat (30 min.) dengan bekalan kuasa SuperVooc 67-W yang disertakan.

OnePlus Nord CE 3 Lite atau Nord N30 5G

OnePlus Nord CE 3 Lite menyokong RAM maya sehingga 16 GB / © OnePlus

Kamera makro 2 MP disertakan

Sorotan sebenar sepatutnya ialah kamera triple di bahagian belakang, yang sudah tentu menawarkan kamera makro 2-MP yang wajib, hanya bergurau… Tidak, kita bercakap tentang kamera utama 108 MP sebagai kemuncak, yang menggunakan imej S5KHM6SX03 penderia daripada Samsung dan kanta yang disokong EIS (penstabilan imej elektronik) mencapai apertur maksimum f/1.7. Akhir sekali, terdapat satu lagi kamera 2 MP untuk data kedalaman untuk kesan bokeh yang bagus. Kamera selfie punch-hole di bahagian tengah atas menawarkan resolusi 16 MP.

Perlu juga disebut bahawa OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, yang tersedia dalam Pastel Lime dan Chromatic Grey, menawarkan USB Type-C dalam standard 2.0 dan “masih” dilengkapi dengan bicu audio analog. Telefon pintar kelas pertengahan juga mempunyai pembesar suara stereo terbina dalam. Slot dwi-SIM, sebaliknya, hanya boleh memuatkan dua SIM atau satu SIM dan kad mikroSD.

Warna OnePlus Nord CE 3 Lite Chromatic Grey dan Pastel Lime

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G tersedia dalam Pastel Lime dan Chromatic Grey / © OnePlus | edit oleh NextPit

  • Tersedia di seluruh dunia: OnePlus 11 disemak oleh NextPit

Apakah pendapat anda tentang OnePlus Nord CE 3 Lite 5G? Adakah ia patut dipertimbangkan? Tulis pendapat anda kepada kami dalam komen. Jika anda memesan lebih awal, anda akan mendapat OnePlus Nord Buds secara percuma!

Sumber:
OnePlus