Oppo memadankan sokongan perisian Samsung dengan empat peningkatan Android

18

© NextPit

Lebih banyak syarikat kini mendesak sokongan perisian yang lebih lama dengan Oppo sebagai nama terbaharu untuk berbuat demikian. Jenama China telah mengumumkan bahawa ia akan menawarkan empat peningkatan Android utama dan lima tahun tampung keselamatan bermula pada 2023. Ini meniru dasar perisian OnePlus dan sepadan dengan Samsung.

Mendapatkan kemas kini perisian kini sama pentingnya dengan mempunyai pemproses pantas dan penderia kamera yang besar. Dan antara beberapa OEM Android, Samsung mempunyai sokongan terpanjang yang meliputi kebanyakan telefon pintar peringkat permulaan dan perdananya. Tetapi itu mula berubah kerana pengawal selia mendesak bantuan lanjutan.

  • Berapa banyak kemas kini Android yang ditawarkan oleh Samsung, Xiaomi dan OnePlus?

Oppo mendapat lebih banyak kemas kini daripada Google

Bagi Oppo, hanya peranti premium terpilih yang akan mendapat manfaat daripada inisiatif ini. Tetapi itu masih merupakan lonjakan besar berbanding purata tiga peningkatan dan empat tahun tampung yang dimilikinya untuk model perdana seperti Find X5 Pro, yang baru-baru ini menerima ColorOS 13 (semakan). Ia juga lebih baik daripada Google yang menjanjikan tiga peningkatan OS Android untuk telefon pintar Pixel.

Walaupun Oppo tidak membentangkan senarai tepat untuk model ini, Find X6 (Pro) dan Reno10 yang akan datang mungkin akan disertakan. Selain itu, syarikat kakak Oppo, OnePlus juga menjanjikan jumlah peningkatan Android yang sama, dengan OnePlus 11 (Pro) yang akan datang sebagai peranti pertama yang munasabah untuk disokong.

Pada masa yang sama, Oppo mengatakan bahawa pelancaran ColorOS berdasarkan Android 13 adalah lebih pantas daripada ColorOS 12. Ia menambah bahawa 33 telefon bimbit secara keseluruhan menerima kemas kini dalam tempoh empat bulan pertama OS dikeluarkan pada bulan Ogos. OS baharu membawakan ciri seperti penyesuaian skrin utama yang meluas dan pintar sentiasa-pada-paparan.

Kami ingin tahu sama ada anda berpendapat bahawa mempunyai ciri perisian premium adalah kelebihan penting yang anda pertimbangkan semasa membeli telefon pintar. Beritahu kami di bahagian komen.

Sumber:
Oppo