Peminat iPad akan membenci ini: Apple boleh melancarkan MacBook lipat 20 inci terlebih dahulu

13
© NextPit

Khabar angin tentang peranti boleh lipat Apple terus berpusing. Dilaporkan beberapa hari lalu bahawa iPad Fold pertama akan dilancarkan bersama iPad Mini 7 pada tuntutan 2024 oleh penganalisis terkenal. Walau bagaimanapun, dua sumber berasingan kini mencadangkan bahawa kita boleh melihat yang boleh dilipat yang besar dahulu daripada iPad lipat.

Walaupun kita tidak tahu siapa yang lebih dekat dengan kebenaran, hanya wajib menyiarkan ramalan pihak lain. Mark Gurman dari Bloomberg kini bercanggah dengan laporan awal Ming-Chi Kuo.

  • Jangan terlepas: Nama peranti boleh lipat OnePlus didedahkan.

Apple akan memperkenalkan MacBook dengan skrin fleksibel terlebih dahulu

Menurut pengetahuannya, tidak ada bukti kukuh bahawa Apple sedang berusaha untuk mengeluarkan iPad Fold tahun depan. Dia menambah bahawa kita boleh melihat perubahan kecil pada iPad standard (ulasan 2022) dan iPad Mini, tetapi peningkatan yang menarik apabila ia datang kepada duo iPad Pro. Tablet yang terakhir ini dijangka menampilkan panel OLED dengan bezel yang lebih nipis.

Sebaliknya, penganalisis Ross Young mencerminkan dakwaan Mark Gurman dengan menyatakan bahawa dia tidak mendengar apa-apa tentang iPad Apple boleh lipat yang akan dikeluarkan pada tahun 2024. Sebaliknya, komputer riba Apple atau MacBook 20.5-inci jelas dalam kerja-kerja dan boleh bersedia pada 2025 berdasarkan sumber rantaian bekalan.

Pada bulan Disember, Korea Selatan The Elec berkata bahawa Apple merancang untuk memperkenalkan perkakasan lipatan pertamanya pada penghujung 2024, yang diikuti oleh iPhone boleh lipat dengan tanda harga yang gila. Menyokong Young, peranti ini akan menampilkan paparan 20-inci yang diukur secara menyerong apabila ia dibuka. Faktor bentuk ini adalah setanding dengan Asus Zenbook 17 Fold OLED yang telah kami uji sebentar.

Pada masa ini, kami tidak mempertaruhkan mana-mana tuntutan ini, tetapi kami ingin mendengar pendapat anda. Adakah anda fikir Apple perlu mengejar Samsung dan mengeluarkan iPhone atau iPad lipat tidak lama lagi? Beritahu kami di bahagian komen.