Pemproses overclocked Samsung Galaxy Tab S9 dan spesifikasi bateri didedahkan

29
© NextPit

Samsung mungkin lebih hampir untuk melancarkan Galaxy Tab S9 (Ultra) kerana butiran lanjut tentang spesifikasi dan ciri barisan muncul. Baru-baru ini dan mungkin yang paling menarik di antara banyak adalah pemproses yang dikatakan overclocked dan kapasiti bateri tablet Android perdana.

Antara peranti yang menggunakan cipset Snapdragon 8 Gen 2 Qualcomm, Samsung Galaxy S23 (ulasan) mengambil kelebihan pada kek dengan versi overclocked silikon yang dikenali khusus sebagai “untuk Galaxy”. Kebocoran baharu menunjukkan bahawa Galaxy Tab S9 (Plus) dan Tab S9 Ultra mungkin mendapat manfaat daripada konfigurasi yang sama.

  • Tablet Samsung manakah yang patut anda beli pada tahun 2023?

Maklumat itu telah dikongsi oleh seorang pembocor di Twitter yang secara khusus menyebut Snapdragon 8+ Gen 2. Bagaimanapun, seorang pengguna kemudiannya mendapati bahawa mungkin terdapat kekeliruan dengan terjemahan dan pembocor itu boleh salah tafsir ia sebagai Snapdragon 8 Gen 2 untuk varian Galaxy sebaliknya. Walau apa pun, SoC yang terakhir ini lebih munasabah memandangkan versi “Plus” Snapdragon 8 Gen 2 belum diumumkan secara rasmi lagi.

Samsung Galaxy Tab S8 (Plus) dan Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 (Plus) dan Tab S8 Ultra. / © Samsung

Di samping itu, bateri Galaxy Tab S9 Ultra juga boleh kekal tidak berubah daripada Galaxy Tab S8 Ultra yang kami semak. Sehubungan itu, disenaraikan bahawa papak premium mempunyai kapasiti bateri 10,880 mAh, yang mungkin akan dipasarkan sebagai 11,200 mAh. Digabungkan dengan pemproses yang lebih cekap dan perisian yang dioptimumkan, hayat bateri sebenar tablet sebenarnya boleh dipertingkatkan.

Selain cip dan bateri, dilaporkan bulan lepas bahawa Samsung sedang berusaha untuk menambah penarafan rintangan habuk dan air IP67 kepada trio Galaxy Tab S9. Perlindungan kemasukan secara rasmi akan menjadikan papak dilindungi daripada rendaman dan percikan air yang hanya boleh dilakukan pada model Galaxy Tab Active yang lasak.

Tarikh pelancaran Galaxy Tab S9 dijangka berlaku pada bulan Ogos apabila Samsung juga dijangka akan mengumumkan Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5. Kedua-dua Galaxy Watch 6 dan Galaxy Watch 6 Classic yang dinaik taraf juga dijadualkan. Antara peranti berikut, yang manakah paling anda teruja untuk melihatnya?

Melalui: SamMobile
Sumber:
Twitter/u/Tech_Reve